Vagoane dulci

 mousse 4

„Cuvantul a fost dat omului ca sa-si explice gandurile” (Moliere)

In urma cu aproximativ o luna am primit provocarea de transforma postarea „Noi vagoane” intr-un desert. Un desert care sa povesteasca povestea.  Fara cuvinte. mousse 3 Sunt mai multe retete stranse in aceasta farfurie. Pentru ca..sunt multe vagoane. „Vagoanele” le-am facut din mousse de :

  • ciocolata neagra
  • ciocolata cu lapte
  • ciocolata alba
  • piure de zmeura si ciocolata alba
  • piure din fructul pasiunii si ciocolata alba
  • piure din mure si ciocolata alba

Voi reveni cu retetele. Pe farfurie am mai pus: sorbet de fructe de padure, sorbet de mango, macarons, crumble, fructe si frunze de ridiche.

Mousse 1

Perfect nu e. Pentru ca nici trenul nu este perfect. Si nici experienta mea culinara nu este suficienta. Dar e colorat si dulce. Si cu muuuulta ciocolata. mousse 2

As modifica citatul lui Moliere astfel : „nu doar prin cuvant isi poate explica omul gandurile”.

Pana la urma, important este sa te exprimi. Cu sau fara cuvinte.

Multumesc, Daniel, pentru provocare.

Enjoy!

Don't be selfish...Share on Google+Tweet about this on TwitterShare on Facebook

8 Comentarii

  • comment-avatar
    Oana noiembrie 19, 2014 (12:49 am)

    Arata fooarte bine.. Mi-ar placea sa si gust…recunosc :-)

  • comment-avatar
    Roxana - Light Good Food noiembrie 19, 2014 (10:53 am)

    Multumesc!

  • comment-avatar
    Dana noiembrie 20, 2014 (12:06 am)

    Crumble, macarons si muuuulta ciocolata – moarte sigura pentru pofticiosi !
    Bravo !

  • comment-avatar
    Daniel noiembrie 20, 2014 (10:07 am)

    Eu ar trebui sa-ti multumesc pentru extraordinarul ospat vizual al acestei dimineti !
    Si, bine-nteles, sunt convins ca intr-un viitor nu foarte indepartat, cand vagoanele dulci vor fi registered trademark, le voi putea cumpara dupa pofta inimii din chocolaterii, chiar si cand nu sunt in tara.
    …desi TREBUIE sa existe si metode mai simple de a obtine o imbucatura… :)))

  • comment-avatar
    Roxana - Light Good Food noiembrie 20, 2014 (10:58 am)

    @Daniel, planuri marete rau ..but, who knows?! :)

  • comment-avatar
    Doar un fan ianuarie 13, 2015 (10:32 pm)

    Cand am vazut prima data imaginile de mai sus, m-au atras instantaneu culorile :)
    Apoi m-am gandit ce mare arta sa pui „vagon”langa „vagon,” chiar daca sunt culori total diferite si sa faci la final un tren macar acelerat daca nu rapid.
    Abia cand am incercat sa pun in practica „reteta” ta, mi-am dat seama ca e greu , foarte greu sa reusesti sa stapanesti un asemenea tren.
    Intr-un final am inteles ca de fapt ideea retetei tale este sa incerci si sa tot incerci pana cand iti iese..compozitia si textura pe care o doresti !
    Asa ca pot sa-ti spun Light Good Food, ca am invatat ceva de la tine : ca daca nu iese din prima cu siguranta o sa iasa din a 5 a incercare ,important e sa urmezi reteta cu incapatanare.
    Multumesc Light Good Food pentru inca one more cooking lesson :)

    p.s. si nu ma supar daca nu postezi asta :) !

    • comment-avatar
      Roxana - Light Good Food ianuarie 14, 2015 (10:41 am)

      Da, important este sa-ncerci. Cand vorbim despre mancare este important sa repeti reteta pana iti iese. Cand vorbim despre orice altceva, este indicat sa schimbam unele „ingrediente” daca nu ne iese. Sa ai drumul lin :).

Intorduceti codul de siguranta

captcha