Usturoi copt

Usturoiul copt…este…cum sa va zic eu…este…in-cre-di-bil!
Daca nu l-ati incercat pana acum va rog sa o faceti! Usturoiul copt isi pastreaza aroma, insa intr-o forma blanda! Este cremos si foarte aromat si il puteti folosi la atat de multe retete…dar mai bine va inspirati din retele viitoare postate pe acest blog :).

Sa povestim putin despre usturoi. Clar, nu face parte din clasa curcubitaceelor si nu are 95% apa :)). Inca din vechi timpuri, din Egiptul antic, usturoiul era folosit pentru prevenirea diverselor boli.
In combinație cu mierea de albine, sau alte produse naturale usturoiul este benefic în prevenirea sau ameliorarea bolilor cardiovasculare, a tulburărilor digestive, sau a pneumopatiilor. În afară de efectul antimicrobian, are și un efect antihelmintic (contra chiriasilor intestinali). (sursa Wikipedia). Totodata, usturoiul este benefic si in cazul colestorului.

Usturoiul copt nu mai are taria si mirosul usutoriul crud. Prepararea lui este foarte simpla.

Taiati ca un capac partea sus a ustoriului si puneti-l intr-un vas de yena.

Adaugati ulei de masline peste fiecare capatana, sare si piper. Acoperiti vasul cu folie la aluminiu si tine-l in cuptorul incins la 180 C timp de 50-60 de minute. Atunci cand s-a copt este foarte moale si are o culoare maronie.

Mirosul din timpul coacerii o sa va faca o foame nebuna!

Pueti folosi usturoiul copt alaturi de orice doriti si va place sau il puteti manca pe paine prajita.
Incerc si eu acum o felie. Este mmmm…fmmm….foaooarmm…nu pot sa scriu de cat de bun este.
Sper ca v-am facut pofta:)!

Enjoy my baked garlic! 

Don't be selfish...Share on Google+Tweet about this on TwitterShare on Facebook

Nu sunt comentarii

    Intorduceti codul de siguranta

    captcha