Tort Dacquoise 3 Choc – Waiting in vain, Bob Marley

Asteptam. Dar nu vrem sa asteptam in zadar. Amenintam ca ne-am saturat sa asteptam.
Ne evervam sa tot asteptam.

Dar mai asteptam un pic…

Te-ai gandit vreodata ce astepti de fapt? Sau daca ceea ce astepti este ceea ce-ti trebuie?

Si cat astepti?

De multe ori stabilim niste termene limita. Apoi le tot mutam. Ca n-am primit ce-am asteptat.

Cand in sfarsit primim constatam ca nu este chiar ceea ce ne-am dorit. Este si normal. De obicei ceea ce ne dorim este doar o proiectie. Proiectia difera de realitate.

Ne imaginam ca acel lucru va fi fix cum l-am creionat in mintea noastra. Si-l creionam doar in alb.

Cand de fapt…. e si negru. Si mixul dintre cele doua.

Tort Dacquoise 3 Choc 3

Ingrediente tort Dacquoise 3 Cho: 

Nu, nu incep cu blatul. Pentru reteta asta avem nevoie de rabdare :).

Intai de toate, aveti rabdare sa cititi intreaga reteta!

Cremmeux de ciocolata alba:

  • 100 g smantana lichida pentru frisca
  • 90 g lapte
  • 40 g galbenus (cam 1-2)
  • 200 g ciocolata alba
  • 15 g unt gras (min 82 %) la temperatura camerei
  • 1 foaie de gelatina

Puneti foaia de gelatina la inmuiat in apa rece.

Fierbeti smantana cu laptele si apoi turnati compozitia peste galbenus. Puneti din nou pe foc si amestecati continuu cu un tel. In reteta originala se spune ca atunci cand amestecul ajunge la 82° C, sa-l turnati peste ciocolata alba. Daca nu aveti termonetru, trebuie sa va prindeti din ochi. Daca vedeti ca incepe sa se „branzeasca”, luati pe foc. Nu va panicati, este recuperabil. Tort Dacquoise 3 Choc 2

Asadar, cand se leaga, turnati amestecul de smantana, lapte si galbenus peste ciocolata alba. Amestecati. Puneti  untul si foaia de gelatina. Blendati cu un blender de mana. Acoperiti crema cu folie alimentara (folia trebuie sa faca contact direct cu crema sa evitati formarea de pojghita). Dati la frigider pentru minim 6 ore. De preferat 12.

Si nu, nu asteptati. Ci aveti rabdare. In timpul asta faceti celelalte doua creme de ciocolata.Tort Dacquoise 3 Choc 5

Crema de ciocolata neagra

  • 220 g ciocolata neagra
  • 120 g lapte 3.5 % grasime
  • 150 g frisca (bateti 150 g de smatana lichida pentru frisca)

Puneti laptele fierbinte peste ciocolata si amestecati.Cand ciocolata este partial racita (cam la 45° C), adaugati frisca. Desigur, bagati crema la frigider. 6 ore :)

Crema de ciocolata cu lapte

  • 220 g ciocolata cu lapte
  • 100 g lapte 3.5 grasime (in reteta originala erau 120 g de lapte, insa mie mi s-a parut putin cam moale)
  • 150 g frisca (bateti 150 g de smatana lichida pentru frisca)

Urmati aceeasi pasi ca la crema de ciocolata neagra.

Eu am facut o scurtatura – am facut frisca din 300 g smantana lichida si apoi am impartit-o in doua parti egale.

Tort Dacquoise 3 Choc 1

Blat (dureaza cel mai putin):

  • 80 g faina
  • 50 g nuci macinate
  • 2 g sare
  • 20 g cacao
  • 150 g albus (4-5 oua)
  • 5 g zeama de lamaie
  • 100 g zahar

Incingeti cuptorul la 170° C.

Intr-un bol amestecati faina cu nucile macinate (simplu! cu rasnita de cafea), sarea si cacaoa.

Bateti albusurile spuma cu zeama de lamaie si cu zaharul. Practic, faceti o bezea.

Incorporati bezeaua in amestecul de faina. Amestecati usor cu o spatula. Puneti amestecul intr-o forma de tort cu diametrul mic si dati la cuptor pentru 15 min.

Cand s-a racit blatul, puneti cu un posh, asa cum va vine, cele trei tipuri de crema. Si ornati tortul cu ce vreti voi. Eu am folosit si praf auriu comestibil. Sa fie asa..mai shiny 😉 .

Cu cremele ramase puteti face mousse la pahar.

Tort Dacquoise 3 Choc 4

Cand astepti, doar stai. Si daca asteptarea a fost in zadar, vei avea sentimentul ca ti-a stat si viata..

Mai bine impune-ti sa ai rabdare. Cand ai rabdare, faci multe alte lucruri pe langa. Care culmea chiar iti pot aduce mai mult decat ceea ce astepti!

Multumesc, Remus, pentru provocare!

Enjoy!

Sursa: http://www.anaconsulea.ro/ 



 

 

Don't be selfish...Share on Google+Tweet about this on TwitterShare on Facebook

Nu sunt comentarii

    Intorduceti codul de siguranta

    captcha