Titan by Liliac – Killing me softly, Roberta Flack

TITAN este Vin (da, scris cu V mare). Pentru ca este un Vin crescut cu atat de multa pasiune, explicat cu si mai multa pasiune, incat parca-i simti nobletea inainte de a-l gusta!

TITAN liliac

Am invatat in ultima vreme ca vinul de calitate are poveste. Poveste pe care o simti de cand iti apropii paharul de nas.

Povestea TITAN incepe insa de la soiul de struguri Feteasca Neagra, cel mai vechi soi autohton. Continua cu dragostea cu care sunt ingrijiti strugurii. Apoi cu notele care-i sunt adaugate…fructe, multe fructe, menta, piper…. pana la povestea din miros. Cata poveste este in mirosul unui vin! TITAN are un subtil miros de fumé, miros ce l-am simtit la prima adulmecare. Am intrebat de unde vine mirosul si mi s-a explicat – vinul este tinut intr-un baric, un butoi mic de stejar. Fabricarea baricului este considerata o arta si necesita o mare maiestrie. Asadar, inca de la inceput TITANul este inconjurat de arta!

Apoi..gustul! Ah! Cata forta TITANica este in gust! Iar gustul vinului asociat cu o mancare potrivita este…stati sa gasesc cuvantul potrivit…TITANic :).

Dar povestea nu se termina aici. Si nici in valurile formate pe pahar. Nici in ochii stralucitori care-ti povestesc cum a fost definitivat cel mai scump vin din Romania. Nu! Povestea continua, pentru ca la fiecare an de conservare, TITANul prinde maturitate!

TITAN

Si tot o poveste este modul de prezentare – sticla grea Bordeaux, de 900 g, care evidentiaza din start corpolenta vinului. Emblema sticlei din piele, creata manual, subliniaza rariratea acestui vin si logo-ul TITAN ars direct in platina pe sticla te face sa intelegi rangul acestui vin.

Vinul TITAN este o editie limitata la 600 de sticle. Nu il poti cumpara pur si simplu. Trebuie sa-ti rezervi mai intai o intrevedere cu specialistii Liliac. Pentru ca TITANul se descopera. Trebuie sa-l intelegi si sa-l inveti. Spre exemplu, Vinul trebuie deschis cu aproximativ 2 ore inainte de servire. Temperatura trebuie sa fie exacta. Trebuie sa fii pregatit sa bei TITAN!

Sunt norocoasa ca am fost invitata la aceasta lansare. La deschiderea oficiala a primei sticle de TITAN!

Sunt norocoasa ca am gustat in compania unor specialisti acest Vin special.

TITAN liliac 2

Sunt norocoasa ca am mancat din preparatele Chef-ului Adrian Hadean: piure de telina cu branza de capra, hribi si galbiori asociat cu vinul Rose de la Liliac si coaste de vita sous-vide, trufe negre romanesti si legume de sezon gatite sous-vide! Doamne, cum a fost combinatia de vita, trufe si TITAN!

Chef Adrian Hadean Liliac Rose

Chef Adrian Hadean Liliac Titan

Si norocoasa ca am „gustat” tortul de ciocolata cu piure de mango, zmeura si flori comestibile pregatit de catre Pastry Chef Irina Stancescu asociat vinului Nectar of Transilvania, tot de la Liliac! (iubesc vinul asta desert!)

Chef Irina Stancescu Nectar Liliac

Si ghinionista ca doar am gustat din TITAN!!! (nu mergeti fratilor cu masina la astfel de evenimente!)

Si da, TITAN este cel mai scump vin produs in  Romania. Pentru ca merita!

Si da, TITAN te ucide. De placere!

Multumesc Koon si Liliac pentru invitatie!

Enjoy!

Don't be selfish...Share on Google+Tweet about this on TwitterShare on Facebook

Nu sunt comentarii

    Intorduceti codul de siguranta

    captcha