Tiramisu si Lacrima lui Ovidiu




In trecut Tiramisu se mai numea Supa Ducelui. Mai tarziu insa el a primit numele si semnificatia pe care o are si in zilele noastre: Tiramisu sau in traducere din italiana Ridica-ma! datorita proprietatilor afrodisiace 
pe care, se pare, ca le poseda (wikipedia :)). Daca ii observati proprietatile minune sa-mi spuneti si mie :)). 

Este un foarte bun energizant, datorita cafelei, insa, din pacate, numele „ridica-ma” se potriveste de minune si cu acul cantarului – desi pare un desert usor, nu prea este – mascarpone are 80% grasime (: ….
Dar, o data, merge, nu?!
 
Ingrediente:

– 250g mascarpone
– 1 lingurita esenta de vanilie
– 3 linguri Lacrima lui Odiviu (daca aveti Marsala este si mai bine)
– 150 ml  espresso, la temperatura camerei
– 150 ml smantana lichida 35% grasime
– 4 linguri zahar pudra 
– 16 piscoturi de sampanie (sau cate va intra)
–  ciocolata neaga – sa o tineti la congelator inainte de folosire
–  cacao


…inspiratie Gordon Ramsay.

Amestecati mascarpone cu vanilia, vinul si 50 ml de cafea – o sa devina o crema foarte subtire. Nu va speriati – o va ingrosa frisca.

Smantana o mixati cu zaharul pudra pana ce va avea textura de frisca. Apoi, incorporati frisca rezultata in mascarpone. 

Treceti rapid fiecare piscot prin cafeaua ramasa. Eu una prefer ca piscotul sa ramana mai tare in interior. Daca-l vreti mai moale in interior, il tineti mai mult in cafea (desi, cafeaua tre’ sa te-ntareasca :p ).

Apoi, puneti un strat de piscoturi, unul de crema. Dati la frigider 20 de minute – sa se cunoasca aromele intre ele :).

Apoi, radeti ciocolata neagra deasupra si pudrati cu cacao.


Eu am facut mai multe modele, sa aveti de unde alege :)

 

Prepar foarte rar acest desert pentru ca este mult prea simplu pentru mine :p. Si nu ma provoaca :)).
Voi gasi ceva mai complicat pentru data viitoare.
Duminica frumoasa!
Enjoy!
 
 
Don't be selfish...Share on Google+Tweet about this on TwitterShare on Facebook

Nu sunt comentarii

    Intorduceti codul de siguranta

    captcha