Tartar de somon pe pat de avocado – Yes Boss, Hess Is More

Tartar de somon 3

Ce faci cand „sefu’ ” iti cere ceva rapid de mancare? Care sa fie satios? Si gustos?…si..provocator?

Faci repede un tartar de somon pe pat de avocado. Cum de ce? Citeste mai jos…

Tartarul de somon se face cu somon crud. Nu gatesti nimic. Doar il toci. Rapid. 100 g.
Si daca nu a mancat peste crud pana acum…iete provocarea..

Wikipedia zice ca somonul, in timpul migratiei, isi schimbă complet infatisarea, imbracand o haina nuptiala. In timpul calatoriei nuptiale, somonul nu mananca nimic, iar produsele sexuale se dezvolta in timpul acestei calatorii pe seama grasimii si a muschilor. La sfarsitul calatoriei somonii sunt foarte slabiti, carnea lor este decolorata si putina, iar gura deformata.

Mai mult decat atat, somonul  este bogat in triptofan, un aminoacid esential care stimuleaza productia de serotonina. Sa mai zic si ca somonul este considerat unul dintre cei mai destepti pesti fiind capabil sa revina in locurile in care s-a nascut chiar daca a parcurs mii de kilometri in scurta lui viata? Nu mai zic…o zice gorjeanu.ro

Adaugi peste cele 100 g de somon tocat o lingurita de ulei de susan, sare si piper.

Si ca sa fie satios, pui somonul tocat pe pat de avocado. Caci da, trebuie pat. Si nu stiu daca stii, dar avocado este inscris pe lista afrodisiacelor. La fel si icrele de somon – ca nu degeaba face somonul calatorii nuptiale.

Sa faci patul de avocado dintr-o jumatate de avocado. Tai avocado la aceeasi dimensiune cu somonul, si apoi il pui in apa cu lamaie – sa nu oxideze.

Dupa baia in apa cu lamaie, scoti avocado intr-un castron, adaugi 4 fire de chives tocate marunt, sare, piper si putin ulei de masline (o jumatate de lingurita).

Iti trebui musai un inel de bucatarie pentru montare. Si nu numai…:)

Decorezi cu doua foi de andive, satala frisee, sau cu feliute de ridiche subtiri tinute in apa rece si germeni de ridiche – asa cum am facut eu.

Tartar de somon 2

Si gata – daca „sefu’ ” iti cere de mancare, zici „Yes Boss” si-i bagi farfuria sub nas.

Daca nu-i place..naspa…mananca doar ridichile.

Tartar de somon 1

Daca nu vrea nici ridichile, atunci treci la planul B – adoarme nemancat!

Multumesc, Madalina, pentru provocare!

Enjoy!

Sursa: Chef Joseph Hadad, Cooking with Joseph

 

Don't be selfish...Share on Google+Tweet about this on TwitterShare on Facebook

2 Comentarii

Intorduceti codul de siguranta

captcha