Tarta de ciocolata fara faina – Against all odds, Phil Collins

Credeai ca nu poti depasi iarna care te-a cuprins, fara o raza de caldura din partea lui.

Credeai ca baza ta sunt ei, el si prietenii tai. Ca valoarea ta statea in ei. Si ca ei vor fi mereu acolo.

Si ca fara ei te vei dezintegra.

Si ei au disparut.

Fara ei crezi ca nu vei mai putea privi si gusta pe-ndelete minunata primavara. Ca tot ce a ramas din tine si din primavara este nostalgia anilor trecuti.  Si ca nu va mai exista inceput.

Crezi ca locul lasat gol nu va mai putea fi umplut cu nimic. Niciodata.

Dar  stii ce?! – locul nu este de fapt gol. Sunt amintiri si lectii acolo.

Nu te va ridica nimeni. Iesi in lume, asa cu crusta sifonata, si fara baza care sa te-nchege, si incepe sa mergi. In genunchi, intr-un picior, cum o fi. Dar incepe sa mergi…

 

Tarta de ciocolata fara faina 2

 

Ingrediente tarta de ciocolata fara faina:

  • 340 g ciocolata belgiana – min 54%
  • 300 g unt
  • 6 oua
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 30 g cacao
  • 150 g zahar
  • un praf sare

 

Tarta de ciocolata fara faina

Incinge cuptorul la 170° C.

Ciocolata si untul pune-le intr-o cratita si topeste-le. Da-le deoparte sa se raceasca vreo 10 minute.

Sparge 4 oua si separa-le : galbenusurile intr-un castron si albusurile in altul. Albusurile le vei bate spuma, vei adauga cam 75 g zahar si vei continua sa le bati pana devin ferme.

Peste cele 4 galbenusuri adauga inca 2 oua intregi, cacao, 74 g zahar, sarea si extractul de vanilie. Amesteca cu un tel. Adauga ciocolata topita si amesteca din nou.

Pune 1/3 din albusurile batute spuma peste amestecul de ciocolata si omogenizeaza usor. Incorporeaza incet si restul de albusuri.

Pune totul intr-o forma de tort detasabila 22-24 cm, tapetata cu hartie de copt, si da la cuptor pentru 35 de min.

Serveste-o rece. Poti pune si inghetata si/sau coulis de fructe sau o lasi ca atare.

Tarta de ciocolata fara faina 3

Stiu ca este greu . Este al naibii de greu sa iesi din mocirla si din nostalgie. Dar gandeste-te cum in ciuda iernii, primavara tot vine. Si ghioceii infloresc mereu.

Mai lasa-ti timp. O sa musti cu pofta din primavara. Chiar daca nu mai ai bazele care credeai ca te definesc, o sa vezi ca poti sta compacta si fara…faina :).

Enjoy!

Sursa: bakerbynature.com – reteta modifica de catre mine

Don't be selfish...Share on Google+Tweet about this on TwitterShare on Facebook

Nu sunt comentarii

    Intorduceti codul de siguranta

    captcha