Tarta cu crema de lamaie, meringue italian si biscuite crocant – Zece, Florin Chilian

Zece intamplari ciudate.

De fapt, este suficienta o singura intamplare care sa produca deranj in sistem. O intamplare care se rostogoleste in alte 9 intamplari…si totul prinde un contur … atat de plin de viata!

Si nu mai stii. Nu stii cand au aparut licuricii, nu stii cand trec zilele, nu stii cum sa-ti rupi lanturile atunci cand te scufunzi in apa aia adanca. Dar dulce. Si fermecata.

Nu stii daca stelele alea paralele vor lasa forta gravitationala sa le apropie. Sau daca vor lasa lumina aia orbitoare dintre ele sa palpaie. Doar sa palpaie. Si cerul sa se mire de neputinta lor.

Dar canti..

tarta de lamaie cu merengue si biscuite crocant 2

Ingrediente tarta de lamaie cu merengue italian si bicuite crocant:

Biscuite:

  • 20 g zahar pudra
  • 50 g faina
  • 40 g unt
  • 1 galbenus de ou

Incingeti cuptorul la 160º C.

Bateti zaharul pudra cu untul, adaugati galbenusul de ou, faina si framantati bine. Dati aluatul obtinut la frigider pentru 10 minute.

Intindeti aluatul si decupati forme de biscuit cu un inel de bucatarie. Sau puteti decupa biscutii dupa coacere.

Puneti biscuitii intr-o tava tapetata cu foaie de copt si coaceti-i timp de 20 de minute.

tarta de lamaie cu merengue si biscuite crocant

Crema de lamaie:

  • 30 g zahar
  • 25 g suc de lamaie
  • 1 ou 60 g unt
  • o foaie de gelatina

Foaia de gelatina o lasati la hidratat in apa rece. Cam 5-10 minute.

Zaharul, oul si sucul de lamaie strecurat se amesteca la mixer.

Continuati sa amestecati crema la bain-marie cu o lingura. Adaugati treptat untul. Amestecati pana se ingroasa.

Luati de pe foc si adaugati gelatina (stroarceti bine foaia).

Turnati crema in ce forma vreti voi si dati la frigider.

Pentru meringue aveti reteta aici .

Se decoreaza cu fructe de sezon si sorbetto de fructe de padure..

tarta de lamaie cu merengue si biscuite crocant 3

Si daca tot canti, canta si la pian. Scoate-l in strada si canta !

Multumesc, Elisabeta, pentru provocare!

Enjoy!

Sursa: Chefjosephhadad.ro

 

Don't be selfish...Share on Google+Tweet about this on TwitterShare on Facebook

Nu sunt comentarii

    Intorduceti codul de siguranta

    captcha