Supa de rosii cu parmezan

30

 

Simplu.
De vara. De final de vara. De-nceput de toamna.

Unul dintre antrenori m-a certat ca nu am mai postat nimic de cateva zile. Si-a luat rolul in serios. Las’ ca-i bine.
I-am explicat ca nu am inspiratie. Si nici cheful nu este acasa.

Si o postare asa, doar cu reteta, e ca pomul fara frunze.
Sau ca un film fara actori. Si fara subtitrare. Si fara voce.
Sau ca o mare fara plaja.

Sau ca o supa de rosii fara parmezan.

Ingrediente:

  • 1 kg rosii
  • 2 cepe mici sau o ceapa mare
  • 2 morcovi
  • 3 catei de usturoi
  • ulei de masline
  • fulgi de chili (optional)
  • busuioc
  • sare, piper
  • parmezan
  • smanatana lichida

Imi place sa fac supa asta cu rosii proaspete. Mai intai pun rosiile la fiert, pana ce coaja se desprinde de ele (folosesc rosii decojite).

Intr-o oala, puneti la calit ceapa pana ce devine translucida. Adaugati morcovul ras si usturoiul. Caliti-le putin si apoi turnati 200 ml apa sa fiarba putin legumele. Apoi aruncati rosiile decojite. In oala.
Lasati supa sa fiarba vreo 20 de minute. Daca mai este nevoie puteti suplimenta cu apa.

Sa nu uitati de sare, piper si putin busuioc proaspat. Pasati totul.

Lasati supa sa se linisteasca putin si puneti in ea smantana lichida (100 ml, 200 ml, dupa gust).

Inainte de servire radeti in farfurie, sau bol, parmezan. Sa fiti generosi.

O puteti manca ca atare sau cu crutoane. Si cu fulgi de chili

31

 

….sau ca o zi din aia plictisitoare in care te plimbi dintr-o camera in alta, cu un colt al gurii ridicat, dandu-ti palme peste picioare, pocnind din degete, oftand si zicand intr-una „bai! n-am niciun chef. As vrea sa fac ceva, dar nu stiu ce…”

Poti gati. Si dupa aia poti sta cu ochii-n monitor gandindu-te …”ce pana mea sa scriu?!”
Scarpinatul in cap este obligatoriu.

Enjoy!

 

 

Don't be selfish...Share on Google+Tweet about this on TwitterShare on Facebook

12 Comentarii

  • comment-avatar
    Oana septembrie 9, 2014 (10:28 pm)

    Am putea face ceva sa-ti regasesti inspiratia?? Si sa-ti revina cheful??? Just name it .. :-)

  • comment-avatar
    Oana septembrie 9, 2014 (10:36 pm)

    Doar atat??? Pice of cake.. Ma ocup

  • comment-avatar
    Oana septembrie 9, 2014 (10:45 pm)

    Toate la timpul lor…

  • comment-avatar
    Cris septembrie 10, 2014 (3:22 pm)

    Arata demential :) Am sa o incerc cat de curand.

  • comment-avatar
    Madalina septembrie 12, 2014 (6:46 pm)

    Din asta clar vreau si eu sa gust data viitoare !

  • comment-avatar
    Madalina septembrie 13, 2014 (3:27 pm)

    Nu asta am vrut sa spun :(. E clar, nu sint inteleasa deloc pe blogul asta :((((

    • comment-avatar
      Roxana - Light Good Food septembrie 13, 2014 (9:10 pm)

      :))))…daca ti-o aduc eu aburinda si cu parmezanul in curs de topire atunci cu siguranta vei fi inteleasa,nu?

Intorduceti codul de siguranta

captcha