Supa de gaina cu gnocchi – Pisi e obraznica, Cocoon Kills

Pisi! Ah! Pisi!

Pisi nu este diminutivul de la pisicuța. …animalul ala mic, blanos, cu 4 picioare, ochi curiosi si limba aspra. Nu!

Pisi este un complex de meșe, make-up pe fata, gat, si mai nou pe sani si abdomen, unghii pictate multicolor si sclipicios. Cat mai sclipicios. Fara desenele pe asfalt, pardon, unghii, Pisi este incompleta.

Pisi nu este de felul ei obraznica. Nu. Pisi este obligata sa devina obraznica, pentru ca, in jungla urbana, Pisi trebuie sa faca fata magarilor de manelisti care nu vor decat sa o arda (Doamne, ce piromani!!!)

Prin obraznicie se intelege acea stima de sine si curaj intelectual de a tine pieptul in fata, si fundul inapoi. Cu aceasta obraznicie, Pisi poate defila prin fata pradatorilor cu imaginea de sexy si rea. In esenta, Pisi e delicata si viseaza dragoste. Adica, vrea ca piro-manelistul sa inteleaga iubirea ei nespusa, dar vehement si orbitor etalata, pentru …chimicale.

Pisi e chimista! Asta e! Pisi are capacitatea de a se transforma mai ceva ca Transformer. Zi de zi. Si noapte de noapte. (serios! nu poti noaptea sa mergi cu aceleasi meșe ca in timpul zilei. Se strica formula chimica! Si Pisi poate face implozie de ciuda si face neuronul shut-down).

Doamne! Pisi e de fapt o poveste! Si eu nu o inteleg!

Sunt o ciudoasa, aia e !

Sunt o ciudoasa obosita! Si pentru ca am atat de multa ciuda pe chimicale, de fapt pe Pisi,  fac supa fara cuburi, delicaturi sau orice alt adjuvant. Uite asa! Pentru ca eu nu pot fi ca Pisi. Si pentru ca nu am invatat chimia atunci cand a trebuit!

Ah..mi-am rupt o unghie de la taste… oare ce-ar face Pisi in locul meu in aceasta situatie aparent catastrofala?!

Supa de gaina cu gnocchi 1

Ingrediente supa de gaina cu gnocchi (fara chimicale!)

  • o gaina de tara
  • 3-4 morcovi
  • telina
  • pastarnac
  • 3 ardei grasi
  • o oala cu apa
  • o ceapa mare

Puneti la fiert gaina. Daca-i de tara o sa dureze ceva. Dupa vreo 1,5 ore adaugati legumele si lasati-le la fiert. Sa nu uitati de sare.

Scoateti legumele si gaina, strecurati supa.

Eu am mai taiat cubulete mici de morcov, telina si pastarnac si le-am pus inapoi in supa. Nu puteam sa las supa fara pic de culoare :) .

Machiati, pardon, a-se-zo-nati supa cu sare si piper si gata!

Se servește cu patrunjel proaspat.

Ah! Gnocchi.. sa nu uit de gnocchi:

Pai! Luati vreo 1,2 kg de cartofi vechi si puneti-i la fiert. In coaja. Dupa ce s-au fiert, ii decojiti si, cat sunt calzi, ii pasati. Sa nu ii pasati la blender..devin prea gumosi.

Puneti pe masa cartofii zdrobiti, apoi  250 g de faina si un praf sare. In mijloc spargeti un ou. Incepeti sa incorporati faina si cartofii din exterior in interior. Veti forma un aluat.

Tapetati blatul de lucru cu faina.Gnocchi

Taiati aluatul in 6-7 bucati si rulati fiecare bucata pana ce obtineti un diametru de 3/4 inch. Taiati apoi din aluatul rulat bucatele de 1 inch.

Ah! Stai ca Pisi e chimista, nu matematiciana (desi merg mana-n mana cele doua stiințe).

**am folosit google converter – totusi!

Taiati aluatul in 6-7 bucati si rulati fiecare bucata pana ce obtineti un diametru de 2 cm. Taiati apoi din aluatul rulat bucatele de 2,5 cm. Daca va abateti de la masuratori nu iese gnocchi… Glumesc! (cateodata este bine de specificat gluma).

Lasati gnocchi la odihnit vreo 10-15 minute. Seamana cu un cocoon, nu?

Puneti la fiert o olicica cu apa si sare. Cand apa incepe sa fiarba, puneti gnocchi si lasati-i 1 minut la fiert. Practic, cand se ridica la suprafata apei, ii scoateti. De preferat este sa-i scoateti intr-un bol cu apa cu gheata. Opriti fierberea si mentineti o anumita textura. Nu-i lasati prea mult in apa cu gheata – cateva minute.

O sa va iasa ceva gnocchi. O parte ii puneti folosi la supa, iar o parte ca si garnitura la..ce vreti voi.

Supa de gaina cu gnocchi 2

Pisi draga, iti doresc sa ai o fata care sa exprime limpiditatea, sa fii tamachiara cu chimicalele, sa renunti a mai hamletiza atunci cand vrei sa iesi din casa, sa te cuprindă amfotonia cand vezi o carte si sa nu mai lăinicești!

Desigur, acesta este un pamflet si necesita atentie deosebita 😉 !

Multumesc, Madalina, pentru provocare!

Enjoy!

PS: cred ca nu voi primi prea curand solicitari de reclama pe blog de la …diversi producatori :))))

Don't be selfish...Share on Google+Tweet about this on TwitterShare on Facebook

Nu sunt comentarii

    Intorduceti codul de siguranta

    captcha