Supa crema de dovlecei cu tarhon – Telepathy, Christina Aquillera

V-ati gandit vreodata ce este telepatia?

Conform descopera.ro, Charles Richet ii spunea telepatiei criptestezie. Leonid Vasiliev o denumea sugestie ideatoare la distanta, iar altii o numeau telestezie, biocomunicatie, transmisiune perceputa la distanta, radiocomunicatie biologica sau transfer de informatie biologica. Denumirea de “telepatie” a fost propusa in 1882 de Frederic W.H. Myers, iar termenul provine din limba greaca – “tele” inseamna “departe”, iar “pathos” este “simtire” si exprima fenomenul de transmitere a gandului intre doua sau mai multe persoane pe alte cai de comunicare decat cele accesibile simturilor. Aceasta reprezinta cel mai raspandit si, poate, cel mai vechi fenomen parapshihologic.

Ce am descoperit eu cautat detalii despre telepatie, este ca aceasta functioneaza la nivelul inconstientului si nu la nivel constient. Subiectul este foarte amplu. Insa noi, ca niste micute furnicute ce suntem, trebuie sa materializam totul si interpretam telepatia ca pe o transmitere de ganduri si o legam de idee sau de minte – adica de nivelul constientului.

In traducere culinara, la nivel inconstient, avem constant in minte legume :D, doar ca nu realizam. Pentru ca legumele nu sunt persoane ca sa avem cu ele o radiocomunicatie biologica.

Da stiu, ma aberez, dar ati invatat totusi ceva despre telepatie :).

Cu telepatie, fara telepatie, supa crema de dovlecei este cea mai simpla chestie pe care o puteti face in vreo 30 de minute. Aviz amatorilor de mancaruri rapide.

Si, extrapoland, supa crema de dovlecei este chiar satioasa si suprinzator de gustoasa. Serios!

 

Supa crema de dovlecei 2

 

Ingrediente supa crema de dovlecei cu tarhon:

  • un dovlecel mare, taiat cuburi
  • o ceapa
  • 2 tije de telina apio taiata in bucati mici
  • 1 morcov, taiat in bucati mici
  • 2 catei de usturoi
  • un cartof, taiat cuburi (optional daca sunteti la vreo dieta)
  • ulei
  • o frunza de dafin
  • foarte putin tarhon (optional) sau chimen. Gustul va fi diferit, dar daca nu sunteti fan tarhon puteti incerca sa imbogatiti gustul cu putin chimen
  • optional un cartof, taiat cuburi

Caleste ceapa pana ce devine translucida. Adauga usturoiul, morcovul si telina apio. Caleste-le putin apoi adauga cartoful si dovlecelul si acopera legumele cu apa pana ce sunt complet scufundate in inconstienta :). Lasa totul sa fiarba. Adauga tarhon, sare piper. Tarhon face supa asta mai exotica :)

Blendeaza totul si adauga putina smantana lichida inainte de servire, cat este supa fierbite. Daca vrei o varianta mai light, renunta la smantana lichida. Eu am optat pentru varianta light.

 

Supa crema de dovlecei 1

 

Haideti sa facem un mic exercitiu – inchideti ochii (eu sunt deja cu ochii inchisi si scriu cu puterea mintii :p). Nu-i asa ca brusc va ganditi la mine si simtiti un gust bun de supa crema de dovlecei ? Nu? Inseamna ca sunt paraziti pe receptie!

Multumesc, Andreea, pentru provocare!

Enjoy!

Don't be selfish...Share on Google+Tweet about this on TwitterShare on Facebook

Nu sunt comentarii

    Intorduceti codul de siguranta

    captcha