Sos caramel

Caramel 1

Cel mai simplu sos dulce.. Dar lucrurile simple, in mod paradoxal, necesita atentie.

Ingrediente:

  • 100 g zahar
  • 100 ml smantana lichida
  • 15 g unt

Puneti zaharul intr-o cratita si topiti-l. Nu va miscati de langa cratita. Asa cum am spus, lucurile simple necesita atentie. Amestecati in zahar astfel incat sa se topeasca uniform, dar sa nu se faca inchis la culoare. Daca ardeti zaharul veti obtine un gust amar. Si nu cred ca vreti asta.

Imediat dupa ce s-a topit zaharul, luati cratita de pe foc, si adaugati, in fir subtire, smantana, amestecand continuu. Sa nu va speriati de „bulbuci”. La final, adaugati untul si amestecati bine. O sa fiti surprinsi de cat de gustos este.

Caramel 2

Puteti folosi sosul pe orice prajitura vreti sau pe inghetata. Rezista zile bune in frigider.

 

Caramel 3

 

M-am uitat putin pe net sa vad cum definesc altii simplitatea si am gasit ca simplu inseama frumos, simplu necesita efort, simplu nu este usor si exemplele pot continua. Si uite asa simplu a devenit complicat.

„Simplu” difera de la persoana la persoana. Ce este simplu pentru pentru mine, nu este simplu pentru cei din jurul meu. Si vice-versa.  Pentru mine simplu este ceva ce stapanesc, ce cunosc in detaliu, ce am experimentat. Uneori insa, simplu imi ofera surprize.

Ce inseamna simplu pentru voi?

Enjoy!

Sursa: Chef Joseph Hadad, Cooking with Joseph

 

 

 

Don't be selfish...Share on Google+Tweet about this on TwitterShare on Facebook

2 Comentarii

  • comment-avatar
    Mariana noiembrie 30, 2014 (11:25 pm)

    Salut!

    Ce grasime trebuie sa aiba untul? Pot sa folosesc si smantana normala pt gatit?

    Multumesc!

    • comment-avatar
      Roxana - Light Good Food decembrie 1, 2014 (1:39 pm)

      Eu folosesc doar unt de 82% grasime sau 85% grasime. Pentru prajituri folosesc smantana pentru frisca. Multumesc si eu.

Intorduceti codul de siguranta

captcha