Somon cu seminte de fenicul, lemongrass si sos de smantana

Tre’ sa imi consum energia…cum?..gatind :), De alergat n-am chef, de facut curat n-am chef – asa ca mai bine fac dezastru in bucatarie. E si amuzant! :)

Si pentru ca tot prind curaj in ultima vreme, sau mi-l regasesc, am incercat o reteta cu chestii care ma inspirau pe moment. Am inceput sa scriu aceasta introducere fara a sti care va fi rezultatul … dar cateodata e bine sa „go with the wind” :).

Aveam somon in congelator, aveam si alte chestii prin dulapuri si m-am decis la:

– apa ( uau! :))
– 4 rondele de somon
– zeama de la 1 lamaie
– coaja rasa de la aceeasi lamaie :)
– 1/2 lingurita fenicul seminte
– cateva bucatele de lemongrass tocat
– 200 g smantana lichida
– sare
– piper
– mix de legume congelate

Somonul l-am fiert 5 minute in apa cu lamaie. Apoi l-am transferat intr-o tava unsa cu putin ulei de masline. Am presarat peste rondele putin fenicul (dupa ce am pisat semintele in mojar), sare si piper. La cuptor, 180 g, 10 – 15 minute.

Pentru legume – vai cat m-am chinuit! le-am pus in tigaie si le-am calit conform instructiunilor de pe punga :p. Le-am asezonat, subtil, cu sare si piper.

Sosul de smantana – smantana, lemongrass, coaja de lamaie, sare, piper, feniculul ramas – la fiert, cateva minute.

De iesit, a iesit….ceva :)). Eu am mai pus si zeama de lamaie la final – mi se par putin cam grele sosurile din smantana.

Week-end-ul asta ma pun iar pe gatit…so stay tuned :))

Enjoy!

Don't be selfish...Share on Google+Tweet about this on TwitterShare on Facebook

Nu sunt comentarii