Sandvis cu pui si sos de iaurt cu mustar
Din seria „provocarea #RasfatulResturilor de la Food Revolution” revin cu un sandvis din resturi.
Ieri am facut o ciobita de pui de tara de lesini! Din aia de miroase in tot blocu’. Din aia de mananci si cu degetele doar doar sa-ti mai ramana o aroma de ciorbita pe undeva. Cred ca ciorba are nevoie de postare separata…
La ciorba am fiert un pui. Pulpele si pieptul le-am scos dupa ce au fiert cu scopul de a le folosi la alte mancaruri. Fara sa-mi si propun ceva anume. Nu este prima data cand fac asta si nu este prima data cand uit de carne in frigider si sfarseste la gunoi.
Dar, cum am spus ca risipa alimentara poate fi eliminata prin exercitiu si determinare, astazi de dimineata mi-am propus ca micul dejun sa-l fac din nou din resturi. Mai aveam si o jumatate de ardei gras prin frigider.
Pentru sandvisul cu pui si sos de iaurt cu mustar am folosit:
- 2 lingurite iaurt
- 1/2 lingurita mustar. Preferatul meu la astfel de sosuri este Dijonnaise de la Maille. Este mai colorit ce-i drept. Puteti inloui cu Dijon simplu. Tot de la Maille
- 100 g piept de pui fiert
- cateva fasii de ardei gras
- cateva fire de ceapa verde
Sosul: amestecati mustarul cu iaurtul
Asamblati totul intre doua felii de paine integrala si gata micul dejun!
Calorii: 300-350/portie
Enjoy!