Salata cu linte, sfecla rosie, fulgi de migdale crocanti si mousse de busuioc – Can’t Take My Eyes Off You, Frankie Valli

Corect ar fi „nu pot tine furculita departe de tine!”. Evident, asta veti spune dupa prima imbucatura!

A doua imbucatura..este deja rai. Va fi ca si cum ati ajuns intr-un paradis. Exotic. O sa vedeti de ce.

Si da, este bun. Este real.  E chiar sub ochii vostri. Si fara prea mult efort, poate fi si-n farfuria voastra.

salata linte, sfecla, mousse de busuioc 2

Sa nu o mai lungim ..iata reteta antreului de la evenimentul cu Mihnea care a avut loc la Pullman Bucharest. Puteti citi despre eveniment aici.

Ingrediente salata cu linte, sfecla rosie, fulgi de migdale si mousse de busuioc:

Salata:

  • 70 g sfecla rosie (alegeti sfecla mica)
  • 140 g linte
  • zeama de gref
  • zeama de lamaie
  • coaja de portocala rasa
  • ulei de masline
  • fulgi de migdale
  • menta
  • marar
  • sare
  • piper

Lintea o tineti 12 ore in apa. Schimbati apa inainte a o pune la fiert.

Fierbeti lintea cam 30 de minute, astfel incat sa va ramana bobul intreg. Spre finalul timpului de fierbere adaugati sare in apa.

Sfecla o spalati bine, o intepati din loc in loc cu furculita si o fierbeti. Apoi o curatati si o taiati cuburi.

Puneti peste sfecla ulei de masline, 2 linguri zeama de lamaie, 2 linguri zeama de portocale, coaja rasa de portocala, sare si piper.

Lintea amestecati-o cu frunze de menta tocate, marar, sare si piper si apoi o puneti peste sfecla. Daca mai simti nevoia de aciditate mai puteti adauga zeama de lamaie/gref.

Fulgii de migdale ii prajiti usor. Puneti cativa si in salata cu linte si sfecla. Pastrati cativa si pentru decor.salata linte, sfecla, mousse de busuioc 4

Mousse de busuioc:

  • o mana generoasa de frunze de busuioc
  • coaja rasa de lamaie
  • coaja rasa de portocale
  • sare
  • piper
  • 40 ml ulei de masline
  • 40 ml ulei de floarea soarelui
  • 2 linguri zeama de portocale
  • 2 linguri zeama de portocale
  • un pumn de fulgi de migdale
  • 1 lingurita de miere
  • 1 kiwi foarte mic (sau 1/3 dintr-o jumatate de kiwi normal)

Puneti totul intr-un blender si „blendati” pana ce se formeaza o pasta. Si aici puteti suplimenta cu zeama de lamaie/portocala daca mai simtiti nevoia.

salata linte, sfecla, mousse de busuioc

Lasati compozitia sa se odihneasca 5 minute, apoi treceti totul printr-o sita. Veti obtine un mousse cremos (ca de-aia e mousse, sa fie cremos), cu un parfum imparfumat si o culoare colorata.

Iar gustul….mmm….pa-ra-dis e-xo-tic!

salata linte, sfecla, mousse de busuioc 3

N-as fi crezut ca o sa fac o pasiune pentru combinatia asta.

Dar asa-i cu indragosteala. Vine cu ingrediente neasteptate.

Enjoy!

Sursa food: Chef Oscar Zuckerman, https://cookingwithoscar.wordpress.com/
Photo by: Diana Oros

 

Don't be selfish...Share on Google+Tweet about this on TwitterShare on Facebook

Nu sunt comentarii

    Intorduceti codul de siguranta

    captcha