Ravioli cu surprize – I’ll be there for you, The Rembrandts

Ce-mi plac surprizele! Si ce ma bucur ca am langa mine oameni care ma surprind. Chiar sunt bogata din punctul asta de vedere!

Si nu, nu ma refer la surprizele alea grandioase, gen ies in fata blocului si ma asteapta o masina cu funda aferenta. Mm..asta n-am experimentat pana acum.. :))..oare cum ‘oi reactiona?!?

Ma refer la surprizele alea .. sentimentale – sa gasesti un bilet in parbriz, o floricica (astea de la fete le-am gasit!! :D) , la mici cadouri cu valoarea emotionala mare, la buchete de flori primite la birou, doar asa, pentru ca si-a adus aminte cineva de tine, sau pentru ca vrea sa-ti multumeasca pentru ceva ce tu considerai normal, la petreceri surpriza (da,da:) ), la poze trimise de catre prieteni, colegi, cu diverse mesaje, .. si la multe, multe momente de gen.

Daca ne legam strict de hobby-ul cu gatitul..pfu! multe surprize am avut si aici..cadouri cu cursuri de gatit, carti de profil, gadget-uri si chestii de bucatareala, inscrierea la MasterChef fara a sti nimic…

Da! Am prieteni minunati! Care investesc timp sa ma surprinda. Si care fac gesturi senzationale!

Si pe care-i iubesc! Na! Sa ne expunem sentimentele in public :)))

ravioli cu mamaliga, parmezan, carnati si ou 4

Ingrediente ravioli cu mamaliga, parmezan, carnati si ou ochi:

Aluat:

  • un ou
  • 70 g faina
  • sare

Umplutura:

  • 2 linguri de malai
  • 160 ml apa
  • sare
  • 3 linguri unt
  • 3 linguri de branza Parmezan, rase

Altele:

  • carne proaspata de carnati (luati carnati si scoateti carnea din ei)
  • ceapa verde
  • o lingura de unt
  • Parmezan

Pentru aluat: amestecati oul cu faina si sarea. Daca mai simtiti nevoia de putina faina, puteti adauga. Dupa ce ati format un aluat, faceti o bila, impaturiti-o in folie alimentara, si dati-o la frigider pentru o ora.

Pentru umplutura: fierbeti apa cu sare, adaugati malaiul si lasati pe foc pentru 20 de minute la foc mic. Amestecati continuu. Dupa cele 20 de min, luati cratita de pe foc, adaugati untul si parmezanul si amestecati bine. Lasati sa se raceasca. La frigider.

Aluatul il intindeti in foaie subtire. Taiati un cer, puneti umplutura in mijloc, si acoperiti cu un alt cerc de aluat. Sigilitati bine si presati marginile cu dintii unei furculite.

Gatiti ravioli in apa fierbinte, in care ati pus sare, timp de 6 minute.

Carnea de la carnati o gatiti intr-o tigatie. O faramitati cu ajutorul unei linguri de lemn. Scoateti carnea si caliti ceapa verde.

Topiti untul ramas.

Apoi face platingul :p. Stropiti cu untul topit si mai presarati parmezan (desi, este suficient in ravioli).

ravioli cu mamaliga, parmezan, carnati si ou 3

 

Asta-i ravioli cu mamaliga (polenta pe stilul fashion) parmezan, carnati si ou.

Credeti-ma ca este foarte gustos. Chiar m-a surprins cum s-au combinat gusturile.

Am si martori!

ravioli cu mamaliga, parmezan, carnati si ou 2

 

Va multumesc mult pentru ca sunteti cu mine si langa mine!

Si sa fiti in continuare la fel de surprinzatori! Nici eu n-o sa ma las mai prejos 😉 !

Enjoy!  

Sursa: foodrepublic.com
Don't be selfish...Share on Google+Tweet about this on TwitterShare on Facebook

2 Comentarii

  • comment-avatar
    Cris mai 15, 2015 (2:16 pm)

    Nu sunt eu mare fan faina, dar reteta ta arata delicios! Yum :)

Intorduceti codul de siguranta

captcha