Pork parmigiana

La prima vedere pare un banal snitel – nu-i asa?!
Sunt arome intense p-acolo! este un mix de ingrediente surprinzator, asa ca este o blasfemie sa spui ca este un banal snitel :).

Uitati-va la ingrediente, poate asa va convingeti:
– 5 bucati muschi, cotlet (puteti schimba cu piept de pui sau cu vita)
– 5 oua
– 75 g parmezan ras
– faina
– pesmet
– 250 g mozzarella
– sare
– piper

Sos:
– 1 conserva rosii 400 g
– busuioc
– 4 catei usturoi
– sare
– piper

Pregatiti 3 farfurii: una cu faina, una cu oua batute si 50 g parmesan ras, si una cu pesmet.
Bateti bucatile pe carne ca pentru snitel. Foarte important! nu le bateti cu clasicul ciocan de batut snitele – tocmai am fost informata de un bucatar titrat ca acel instrument distruge carnea! Se foloseste de fapt un instrument plat, sau o tigaie grea. Am incercat si merge!..am facut ceva febra la mana, dar ce nu facem noi in numele stiintei..pardon, in numele gastronomiei …
Acoperiti carnea cu o folie alimentara si apoi incepeti lupta! Ca sa nu faceti dezastru in jurul vostru.

Fiecare bucata de carne „batuta” se va trece prin: faina, ou si parmezan, si la final prin pesmet. La pesmet insistati – „tavaliti” bucata de carne de mai multe ori prin pesmet.

Apoi la prajit, intr-o tigaie cu ulei incins, de masline. Se tine cam 4 minute la prajit – pana se face „snitelul” auriu!

Buuun!

….crusta aia cu parmezan..mmmm….

Hai sa pregatim sosul impreuna – sosul asta mi-a iesit dintr-o inspiratie de moment:)….este atat de bun!
– caliti f putin 3 catei de usturoi tocati ( 1 catel il pastrati pentru mai tarziu)
– adaugati rosiile din conserva (eu am folosit Cirio)
– puneti putin busuioc tocat, proaspat!
– cand incepe sa fiarba sosul puneti si catelul de usturoi ramas
– mai lasati 5 minute pe foc si GATA!

Gustati-l!

…nu-i asa ca e bun?! :)

..gata?! ..am zis sa-l gustati, nu sa-l mancati pe tot – mai avem treaba!

Intr-o tava, unsa cu ulei de masline, puneti cate un „snitel”. Peste el, puneti 2-3 linguri de sos…sau mai multe.
Peste sos, 2-3 bucati de mozzarella – sau cate va intra.
Peste mozzarella – parmezan ras! ..puneti…puneti..cu toata inima!

Daca va ramane sos il aruncati prin tava…asa, neglijent.

Cuptorul il incalziti la 180 grade – tava in cuptor si asteptati vreo 20 de minute sa se rumeneasca frumos!.

Inainte de servire sa mai puneti putin busuioc proaspat peste preparat!

Langa, am pus mix de linguine trase rapid in tigaie cu putin unt si fond de pasare.

Daca-l incercati, spuneti-va parerea aici pe blog! Astfel, vad si eu daca sunt pe drumul cel bun, si, totodata, cei care citesc ne vor crede pe cuvant cand le spunem ca este BUN!

Pork parmigiana a fost servit la primul nostru eveniment culinar :)! Very proud about it!..inca nu mi-a trecut entuziasmul (cred ca dupa al doilea eveniment culinar nu voi mai vorbi despre primul :D)

Enjoy!

 

 

Don't be selfish...Share on Google+Tweet about this on TwitterShare on Facebook

5 Comentarii

  • comment-avatar
    Theodoros Karakoutas iunie 11, 2014 (9:07 pm)

    am postat un comentariu..oare am facut ceva gresit si s-a pierdut?

    • comment-avatar
      Light Good Food iunie 12, 2014 (7:04 am)

      Mau mult ca sigur. Nu blochez comentariile.
      Incearca din nou :)

  • comment-avatar
    Anonymous iunie 16, 2014 (8:29 pm)

    L-am incercat asta seara.Cu mici modificari a iesit bun.

  • comment-avatar
    Anonymous iunie 16, 2014 (8:32 pm)

    L-am incercat si cu mici modificari a iesit bun.

    • comment-avatar
      Light Good Food iunie 17, 2014 (10:57 am)

      Multumesc! Spune-ne si noua ce modificari – sa-mbunatatim reteta!

Intorduceti codul de siguranta

captcha