Parmesan Cheese Souffle

3

Atentie! Souffle!

Pentru onoare, inainte!

Munitie:

  • 60 g unt
  • 30 g faina
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1/4 lingurita boabe de mustar
  • 1 praf piper
  • 240 ml lapte
  • 90 g parmezan
  • 3 oua mari – separati albusul de galbenus
  • 1 lingurita zeama de lamaie

Linia intai – tanchistii :  incalzesc cuptorul la 170º C.

Linia a doua – parasutistii: ung 4 forme de ceramica cu unt topit. Fac 4 benzi din folie de aluminiu, pe care le ung de asemenea cu unt topit (pe interiorul foliei). Pun foliile in forme astfel incat sa prelungeasca inaltimea lor.

Linia a treia – cavaleria : amesteca restul de unt topit cu faina, mustarul, sarea si piperul. Timpul de „amestec”: 30 de sec pe foc cotinuu. Se opreste focul. Se toarna laptele. Din nou pe foc continuu pentru 1 minut. Vine parmezanul – se amesteca pana se topeste. Incetarea focului.

10 flotari.

Linia a patra – artileristii: mixeaza albusurile cu zeama de lamaie pana se formeaza piscuri. Mixeaza apoi galbenusurile pana ajung de culoarea unei lamai. Toarna galbenusurile peste amestecul de lapte si parmezan. Incorporeaza usor si albusurile.

Linia a cincea – comandamentul general: toarna compozitia in vasul de souffle. Coace totul pentru 45-50 de minute (depinde de dimensiunea vasului pe care il vor folosi). Pentru a face proba ca souffle-ul este gata, vor introduce baioneta, sau lama unui cutit, in souffle – daca lama iese curata, souffle-ul este gata.

Se serveste imediat.

4

Pe loc repaus.

Am facut armata cand eram copil – la propriu. Tata este ofiter.
Am niscai reminiscente.

Enjoy! 

Don't be selfish...Share on Google+Tweet about this on TwitterShare on Facebook

6 Comentarii

Intorduceti codul de siguranta

captcha