Pandispan, crema mascarpone si fructe proaspete – Sweet Nothing, Brenda Lee

Inspiratia mi-a fost furata de nimic. Si am doar nimic in cap.

Dar nimic nu-i doar un gol.

Nimic este acidulat. Si daca-i scoti capacu’ lu’ nimic ..s-ar putea sa fii surprins de ..nimicuri.

Scriem despre nimic, vorbim despre nimic, ne definim starile ca „nimic”, multumim „pentru nimic”, se fac seriale despre nimic.

Pentru ca nimic este.
Pandispan crema mascarpone fructe proaspete

Ingrediente pandispan cu crema mascarpone si fructe proaspete:

Pandispan (sau sponge, cum i se mai zice):

  • 60 g unt topit (nu prajit!)
  • 50 g faina
  • 30 g faina de migdale
  • 80 ml lapte
  • un ou intreg
  • 5 galbenusuri
  • 5 albusuri
  • 120 g zahar (eu am folosit doar 90 g)
  • un praf de sare
  • 1 lingurita extract de vanilie

Incingeti cuptorul la 170° C.

Bateti 1 ou intreg cu cele 5 galbenusuri la viteza mare pentru aproximativ 3 minute (pana isi dubleaza cantitatea). Adaugati faina cernuta (amestecati faina de migdale cu faina) si laptele, alternandu-le. Putina faina, lapte, iar faina, iar lapte. Puneti la final si untul topit si extractul de vanilie si mixati bine.

Bateti albusurile la viteza mare timp de 1 minut. Adaugati sarea si zaharul, putin cate putin. Mai mixati timp de 2 minute. Albusurile sunt gata atunci cand sunt ferme si nu cad daca tineti castronul invers.

Incorporati 1/3 din albusuri in aluat, folosindu-va de o spatula. Amestecati de jos in sus, si nu circular, pentru a nu scoate aerul din aluat. Nu folosim praf de copt la aceasta reteta, motiv pentru care trebuie sa-l tratam cu grija :).

Puneti din nou 1/3 din albusuri, amestecati si apoi adaugati ultima treime.

Tapetati o forma rotunda cu hartie de copt si puneti aluatul.

Coaceti la 170° C timp de 10 minute, apoi reduceti temperatura la 150°C si lasati pandispanul la copt pentru inca 30-35 de minute.

Crema de mascarpone:

– amestecati 300 g frisca (smantana lichida se bate cu 3 linguri de zahar pudra) cu 200 g de mascarpone. Se poate pune si coaja rasa de portocala.

Eu am decupat pandispanul cu un inel de bucatarie. Apoi, am folosit in inel mai mic si am decupat din nou in interior. Am pus un capac pe fundul gaurii din interior si apoi am pus crema de mascarpone.

Decorati cu fructe proaspete. Cel putin asa am procedat noi la evenimentul nostru de la Pullman Bucuresti. Cu Mihnea. Si iCarne.ro. Vedeti aici !

Pandispan crema mascarpone fructe proaspete 2

Dulcele nimic :).

Enjoy!

Sursa Photo: Diana Oras si Icarne.ro
Don't be selfish...Share on Google+Tweet about this on TwitterShare on Facebook

Nu sunt comentarii

    Intorduceti codul de siguranta

    captcha