Sandvis cu pui si sos de iaurt cu mustar

Din seria "provocarea #RasfatulResturilor de la Food Revolution" revin cu un sandvis din resturi. Ieri am facut o ciobita de pui de tara de lesini! Din aia de miroase in tot blocu'. Din aia de mananci si cu degetele doar doar sa-ti mai ramana o aroma de ciorbita pe undeva. Cred ca ciorba are nevoie de postare separata... La ciorba am fiert un pui. Pulpele si pieptul le-am scos dupa ce au fiert cu scopul de a le folosi la alte mancaruri. Fara sa-mi si propun ceva anume. Nu este prima data ... Continue Reading

Food Revolution Day 2017, Grădina Verona București 20-21 mai 2017 #RăsfăţulResturilor

Școala de Nutriție și Stil de Viață Sănătos Începând cu luna martie, ȋn cadrul zilelor “Școala Altfel” s-a lansat primul program de educaţie alimentară practică și ȋnşcolile de stat - "ȘCOALA DE NUTRIȚIE ȘI STIL DE VIAȚǍ SǍNǍTOS" -, cu avizul MENS, program susţinut de Selgros Romania şi “Sănătatea începe din farfurie”, ȋn parteneriat cu Food Revolution Romania - campanie iniţiată la nivel global de Jamie Oliver. Programul este dedicat copiilor ... Continue Reading

Avocado toast cu halloumi si rodie – Provocarea #RasfatulResturilor de la Food Revolution

Era o vreme cand faceam cumaparaturi cu carutu'. Ala mare! Si Doamne cate risipa faceam. Si de bani, si de mancare. Usor, usor, am evitat sa mai cumpar ca nemancata :). Nu sunt nici acum acolo unde mi-as dori din punct de vedere eficienta cumparat-gatit-mancat-aruncat (mi-as dori ca partea cu aruncatul sa dispara de tot) Dar invat. Este un proces continuu. Tine de disciplina si de exersare. Dupa ce am primit provocarea celor de Food Revolution Day by Jamie Oliver, acum o ... Continue Reading

Festivalul blogurilor și vinurilor: sâmbătă, 27 mai, la ARCUB în Centrul vechi

În jur de 30 de bloggeri de diverse specialități: gastronomie, vin, fotografie, călătorie, modă și frumusețe, pe scurt lifestyle, se reunesc la ARCUB din Centrul Vechi, sâmbătă, 27 mai, pentru o întâlnire în premieră cu publicul fiecăruia și cu cele nu mai puțin de 1.200 de vinuri participante la concursul internațional de vinuri, International Wine Contest Bucharest. O expoziție de vinuri de la o serie de crame românești și produse food și non food  va completa panoul ... Continue Reading

Ce ,,gust” are viitorul în România? Îl descoperim împreună la primul Congres de Gastronomie și Vin din România!

România găzduiește primul Congres Național de Gastronomie și Vin, între 7 și 8 iunie 2017, la Hanul Gabroveni din București, unde se vor reuni profesioniști și pasionați din domeniu. Pornind de la principiul ,,suntem ceea ce mâncăm”, evenimentul aduce în dezbatere ,,Mâncarea românească, între istorie, identitatea actuală și oportunitățile de viitor”. Congresul Național de Gastronomie și Vin este organizat de Revista Vinul.Ro în parteneriat cu Rare Foods Services, ... Continue Reading

Le Grenier a Pain – A Paris, Yves Montand

A Paris! Ce frumos este sa bei o cafea aburinda intr-o dimineata devreme, A Paris. Ce frumos este sa cutreieri cartierele impreuna cu vantul si sa vezi Soarele cum se oglindeste in Sena. Ce minunat este sa simti mirosul de paine proaspata! Sau sa-ti incepi ziua cu un croissant cu unt si sa o inchei cu un eclair. Ah! Ce dor imi este de Paris! Stiu cel mai bun mod de a-mi alina dorul! La Le Grenier a Pain! A Bucuresti Aici pot sa beau o cafea dimineata devreme. Sa ma bucur de ... Continue Reading

Dancing lobster – Minh’Alma, Mariza

  Cunoastem cu totii spiritul temerar al portughezilor. Daca nu erau ei, probabil ca mai dura ceva vreme pana ce se gasea calea maritima dintre Europa si India si pana ce se descoperea capul sudic al Africii. Daca nu erai ei nu aveam muzica fado. Un fel de doina noastra. Daca nu erau Jose si Rodica nu aveam singurul restaurant portughez din Romania, Dancing Lobster.   Si daca nu erau fetele de la Koon nu aflam asa de repede de restaurant si mai dura ceva pana ce ... Continue Reading

Lipie cu humus si leurda – Vine, vine primavara

Vine, vine leurda! Se asterne in toata tara! Leurda prin paduri, hai sa o adunam, copii! Pentru mine leurda este un fel de ghiocelul plantelor comestibile. E verde, are niste flori mici  si albe si miroase. A usturoi :D. Cand apare leurda, stiu sigur ca a venit primavara (mai am eu niste repere, dar de amoru' articolului, punem reflectorul doar pe leurda). Leurda are un gust salbatic de usturoi. Are o corpolenta pe care nu o sa gasesti la alte frunze. Are personalitate. Poate ... Continue Reading

Aluat rapid pentru pizza

Repede, repede sa va dau reteta pentru aluatul de pizza. Este aluat din ala mai crispy. Adicatelea mai crocant. Scriu cat pot de repede :D. Asadar!   Ingrediente aluat pizza: 400 g faina 1 lingurita sare 240 ml apa calda 1 lingurita zahar 2 lingurite drojdie uscata activa (gasiti la Pakmaya) 2 linguri lei de marline. Puneti drojdia si zaharul in apa calda. Lasati 10 minute drojdia sa se dizolve. Puneti amestecul peste faina si sare si amestecati. Framant... Continue Reading

Ciocolata calda din ciocolata topita!

Il astept pe Mos Craciun. Stau cuminte langa brad, savurez o ciocolata calda facuta din ciocolata topita si ma gandesc la anul care tocmai se incheie! Ce an! Obositor si lung. Si cu revelatii. Si surprize. Care mai de care mai...neah!.....nu are rost sa ma uit la tot si toti cei care au fost. A  fost! Incepem iarasi. Cu temere, intrebari, sperante si picioruse in burta! Cele mai minunate picioare in burta pe care ti le poti lua. Sau la ficat..depinde de dispozitia zilei respective. ... Continue Reading