Crumble din faina de migdale cu piersici – Free Bird, Lynyrd Skynyrd

O pasare libera ramane o pasare libera. Sigur, o putem dresa cu mici firimituri sa stea intr-o colivie, dar indiferent de "confortul" coliviei, ea isi va dori mereu sa zboare. Comportamentul poate suporta ajustari, in functie de conjucturi, maturitate, interese. Dar caracterul cred ca ramane neschimbat indiferent de cum incercam sa-l imbracam. Ce vreau eu sa spun - daca nu-ti place sa gatesti, incearca totusi sa faci tarta asta super extra simpla. Te asigur ca vei fi uimit/a de rezultat ... Continue Reading

Vanata gratinata cu cascaval, mozzarella si parmezan – idontwannabeyouanymore, Billie Eilish

Cine esti? La finalul zilei, cine esti? La finalul saptamanii, cine esti? Dar la finalul anului? Esti ceea ce vezi in oglinda? O fata mai mult sau mai putin comuna care uneori iti poate influenta traseu. Si te bazezi pe ea daca nu ai substanta. Sau din contra, iti poate pune piedici in lumea asta plina de cusur si superficialitate. Esti ceea ce crezi despre tine? Suntem subiectivi si gasim motivatii pentru a ne justifica "eu-ul". Si uneori ce crezi despre tine este contrazis de ... Continue Reading

Galuste cu prune – Kisses Back, Matthew Koma

Cum ajungem sa ne cerem toate alea inapoi atunci cand ne despartim de cineva... Este normal sa avem resentimente si frustrari in cazul unei despartiri. De orice gen ar fi ea. In primul rand este nasol sa ne privim esecul. In al doilea rand pentru ca orice impartire ne apasa pe butoanele alea mai putin dragute.  In al treilea rand pentru ca este o etapa din viata noastra care ne roade pe interior. Sigur, depinde de foarte multe lucrurile de cat de mult ne roade si de cum suntem noi in stare ... Continue Reading

Brasserie 41

Am fost invitata sa descopar meniul de la Brasserie41. Si am fost placut surprinsa de gustul mancarii - in special de salata Caesar si de tartarul de ton si de somon, de desertul Kaslalia, de coastele lipicioase, de fructele de mare.... Si pastele mi-au placut. Sigur, nu am fost capabila sa gust tot (desi din descriere pare ca am stat sa mananc vreo doua zile!), dar asupra a ceea ce m-am oprit, a avut gust! Si este esential sa alegem localuri unde servesc gust, pe langa design si amabilitate... Continue Reading

Cracked Cookies cu ciocolata belgiana si faina de migdale – Issues, Julia Michaels

Pai da! Am chestii. Nu probleme. Ci chestii. Toti avem chestii! Chestii care ca ne consuma, chestii care ne fac sa reactionam intr-un fel, chestii care, privite in ansamblu, fac din noi ceea ce suntem. Chestia mare este ca nici pana acum nu m-am prins daca e mai bine cand chestiile converg sau cand sunt in antiteza cu ale celuilalt! Da' m-am prins ca indiferent de situatie o ciocolata de calitate salveaza orice chestie! :) Ingrediente biscuiti crapati  cu ciocolata belgiana si ... Continue Reading

Ziua comunității gluten free

Ziua Mondială a Bolii Celiace este marcată de Asociația Română pentru Intoleranță la Gluten (ARIG) prin lansarea unei campanii de conștientizare cu scopul de a atrage atenția asupra subdiagnosticării, asupra nevoilor și problemelor comunității #glutenfree din România. Campania va continua duminică, pe 20 mai, când ARIG organizează primul târg al produselor gluten free.    Pe 16 mai, reprezentanții ARIG se vor afla la Camera Deputaților, unde vor organiza o ... Continue Reading

O carte-album, în premieră – Gastronomie românească de secol XXI – de azi

Pentru pasionații de gătit, de citit, de istorie... O carte foarte bine documentată.  O carte în care se simte în primul rând pasiunea celor care au scris-o! O incursiune fabuloasă în lumea gastronomiei românești, cu extrase din experiențele culinare ale autorilor din toată țara, rețete uimitoare și interviuri cu chefi, în urma unei documentări care a durat luni întregi - iată ce propune această carte-album de 160 de pagini, bilingvă - româno-engleză, tipărită ... Continue Reading

LILIAC a prezentat noua eticheta a vinurilor young.LILIAC 2017

 Crama LILIAC a organizat la mijlocul lunii februarie, in casa Qreator by IQOS, petrecerea dedicata brandului young.LILIAC, ocazie cu care a fost prezentată noua etichetă de vin, cu care a fost "imbracata" productia young.LILIAC 2017.  Eticheta a fost selectată în urma concursului anual, devenit deja tradiție, prin care cat mai multi tineri creativi sunt provocati să-și imagineze eticheta pentru urmatorul an, pornind de la premisele brandului. Prin acest demers, echipa LILIAC își ... Continue Reading

Lifestyle – Revista Vinul.Ro

Iti propun ca anul acesta sa fie anul descoperii vinurilor si gusturilor. Si mai ales, iti propun sa descoperi bucataria romaneasca. Eu cred in brandul nostru culinar. Daca nu stii de unde sa incepi, iti recomand revista Vinul.Ro. Revista Vinul.Ro apare lunar in romana si engleza, cu recomandari de locuri, oameni si gusturi bune. La intrarea in cel de-al zecelea an de la prima editie tiparita, cea mai veche revista de vinuri cu aparitie lunara din România, Vinul.Ro, devine o publicatie ... Continue Reading

Gingerbread Cheesecake – O ce veste minunata

Sunt fana cheesecake-urilor. Imi in mod special al cremosului New York Cheesecake. Nu m-am gandit niciodata pana cum sa incerc un cheesecake cu mirodenii de Craciun. Noroc cu Lurpak si cu provocarea lor de a gati 5 retete de Craciun. Altfel, nu gaseam minunatii asta de combinatie :). Modul de preparare necesita ceva timp. Dar merita :) Asadar, ingrediente Gingerbread Cheesecake:  Crusta: 25o g biscuiti 1 lingura zahar 3/4 lingurita scortisoara 100 g unt Lurpak ... Continue Reading