Crama LILIAC lanseaza noua eticheta young.LILIAC creata de Ana Bănică
Crama LILIAC a prezentat noua etichetă a vinurilor young.LILIAC, ediția 2018.
Noua etichetă a vinurilor young.LILIAC, ediția 2018, a fost prezentată oficial săptămâna trecută, în cadrul unui eveniment care a avut loc la Halucinarium|Triaj Creativ, unul dintre
cele mai noi spații experimențiale din București.
Eticheta a fost selectată în urma concursului anual, devenit deja tradiție, prin care tot mai mulți tineri creativi sunt provocați să-și imagineze ...
Continue Reading
Bruschete cu branza Brie si galbiori flambati cu Cointreau – Shallow, Lady Gaga & Bradley Cooper
Nu-i asa ca ciuperca ni se pare o chestie superficiala?! O chestie de umplutura?! Nu-i asa ca gastronomia pare sa functioneze fara ciuperca?!Ca natura pare sa functioneze fara o banala ciuperca?!Nu-i asa ca avem impresia ca putem functiona fara visuri?!
Putem. Dar nu traim.
Pana si o ciuperca devine spectaculoasa cu un stop de tarie si o aroma puternica. Ingrediente Bruschete cu galbiori flambati cu Cointreau si brie:
3 linguri de unt
2 cepe mici (de preferat ...
Continue Reading
Weekend presărat cu arome grecești la Grecia Panorama
Cea de-a doua ediție a evenimentului Grecia Panorama, a avut loc weekend-ul acesta la World Trade Center din București și a găzduit peste 2500 de vizitatori pe parcursul celor două zile. Aceștia s-au bucurat de atmosfera primitoare și de farmecul tipic elen, intrarea fiind liberă.
Evenimentul a fost organizat sub conceptul “Be a Greek for a day!”, iar atmosfera tipic grecească a fost la ea acasă: muzică, dansuri tradiționale, oferte de vacanță, degustări de produse autentic ...
Continue Reading
Cadoul perfect – parfumuri din esente naturale in editii rare si limitate
Daca inca esti in pana de idei de cadou de Craciun si daca vrei ceva super extra inedit - iata - te informez ca YPA Artisan Parfums a lansat Cubano Allegria, un parfum cu feromoni naturali inspirat de Mariposa, floarea nationala a Cubei
Editia este limitata - 100 de sticlute, asa ca ..you have to hurry!.
Sa-ti mai spun ca Raluca a creat si un parfum gourmand inspirat de piramida oldactiva a vinului?!
Sau sa-ti spun ca Raluca iti poate crea propriul tau parfum?!
...
Continue Reading
Crama Măcin lansează ediția limitată de vin- Moștenirea
Joi seara, într-un cadru elegant, a avut loc, în prezența invitaților: jurnaliști, influencers, bloggers și vedete, lansarea ediției limitate de vin, Moștenirea, a Cramei Măcin .
Păstrând filonul tradiției românești, cele 1918 sticle ediție limitată reprezintă un hommage adus celebrării Centenarului.
Vinul Moștenirea este un un cupaj de Fetească Neagră și Băbească Neagră. O Fetească Neagră în proporție de 80%, vinificată separat de Băbească ...
Continue Reading
Gogosi cu mere
Sa stii ca de fapt este mar in aluat prajit. Dar na, suna mai bine gogosi cu mere.
Desertul asta rapid este si pe gustul copiilor. Sigur, daca esti adepta unei alimentatii extinse - cu prajeli diabolice si necuratul zahar :).
Ingrediente gogosi cu mere:
250 g faina
30 g zahar
1 lingurita praf de copt
1/2 lingurita scortisoara
1/4 lingurita nucsoara
1/2 lingurita sare
1 ou
50 ml lapte batut
100 ml lapte
4 mere
Scobeste merele si scoate-le mijlocul.
Taie ...
Continue Reading
Feta in foi de placinta cu miere si smochine
Uite ce repede poti face o cina de familie in greek style cu nume fancy si gust twisted.
Ingrediente feta in foi de placinta cu miere si smochine (pentru 4 portii):
foi de placinta
unt topit (topeste vreo 80-100 de g, sa ai!)
branza feta
susan
miere
smochine proaspete (optional)
Incinge cuptorul la 200°C.
Ia cate 5 foi de placinta si unge fiecare foaie cu unt topit (ungi prima foaie, pui alta foaie peste cea unsa, o ungi si p-asta..si tot asa pana ce termini 5 ...
Continue Reading
Café Athénée – Bistro & Wine Bar – un nou concept pentru sezonul rece
Bistro-ul Café Athénée din cadrul hotelului Athénée Palace Hilton întâmpină sezonul de toamnă / iarnă cu un concept revigorat și vă invită să savurați un nou meniu și o listă extinsă de vinuri. Conceptul Bistro & Wine Bar împrospătează atmosfera locului printr-o ofertă inspirată de creații gastronomice delicioase, combinate cu o selecție aleasă de vinuri locale și internaționale.
Meniu variat și bunătăți dulci în Vitrina cu Deserturi
Lista de preparate ...
Continue Reading
Cigars cu miel si stafide cu sos de iaurt si menta – Habibi I Love You, Ahmed Chawki ft Pitbul Kenza Farah
Daca melodia este arabo-englezeasca, atunci si rom-engleza mea merge.
Ma gandesc la mixuri. Si la cum suntem de multe ori impotriva mixurilor, desi ne pot surprinde placut. Nu acceptam romani cu tigani, musulmani cu crestini, si, conform ultimelor dezbateri, barbat cu barbat sau femei cu femeie.
Respect opinia fiecaruia. In definitiv, asa cum ne alegem cu cine sa ne iubim, asa alegem in ce credem sau nu.
Imi doresc insa, ca inainte de orice alta dezbatere, sa nu devenim intr-atat de ...
Continue Reading
Provocarea 6
Sunt intr-o suuuper restanta cu provocarile. Desigur, absenta mea este suuuper motivata. Sa fi trecut vreo doi de cand am melodiile astea pe lista.
Usor, usor, incep sa recuperez.
Pentru cei neinitiati totul a inceput de aici.
Asadar, lista de melodii mai jos. Dish-urile asociate, pe blog :).
1. Wild eyes -Broiler Desigur, nu trebuie sa lipseasca vinul din reteta, pentru o cunoscatoare ca Adriana Popescu.
2. Coboara, puica, coboara - Constantin Eftimiu. Cred ca ...
Continue Reading