Noodles with China mix

Noodles – paste din orez.

Am avut curiozitatea sa vad diferenta dintre paste si noodles (exceptand faptul ca noodles au la baza faina de orez, iar pastele faina de grau).
Si ce sa vezi?! Din punct de vedere caloric, pastele au un indice mai scazut decat noodles. Deci, mi-am spulberat un mit! :). Diferenta este foarte mica, nu va panicati – pastele au 131 calorii/100 g, iar noodles au 138 de calorii/ 100g. Avem insa o diferenta mai mare pentru caloriile din grasimi (da! exista si asa ceva – toate grasimile contin calorii (evident!), dar nu toate caloriile contin grasimi. Pastele – 9 calorii din grasimi/100g, noodles 17 calorii din grasimi / 100 g.
Cu toate astea, nivelul de colesterol din noodles este mai scazut decat cel din paste!
Recunosc, sunt putin in ceata – dar daca acestea sunt datele, nu pot decat sa le iau ca atare.

Reteta de fata „consuma” doar 13 minute 😀 !

Aveti nevoie de:
– un pachet de noodles de 250 g
– 200 ml fond de supa de legume (aruncati intr-o cratita cu apa morcov, ceapa, telina si pastarnac, sare, piper si gata! aveti fond)
– 2 lingurite ulei de susan (daca nu aveti, inlocuiti cu ulei de masline)
– 2 linguri sos de soia
– 1 lingura sos de peste
– 1 lingura sos teriyaki
– 1 punga mix de legume chinezesc
– 4 feliute de ghimbir
– 2 catei mari de usturoi (tot nu am fost luminata cu privire la denumirea „catei de usturoi” )
– 1 lingurita zahar brun
– seminte de susan

Stati asta! nu trebuie sa renuntati daca nu aveti toate ingredintele de mai sus!.
– fondul de legume poate fi inlocuit cu 6 linguri de apa
– sosul de peste si sosul teriyaki – nu le aveti, nu-i nimic! puneti 4 linguri de sos de soia!

La restul nu va incurajez sa renuntati – se strica smecheria!

Asadar – fierbeti intr-o oala cam 2 litri de apa – luati-o de pe foc si aruncati noodles in apa – lasati pastele de orez 5 minute in apa fierbinte, apoi strecurati si clatiti pastele in apa rece.

Tocati ghimbirul si usturoiul – la calit in uleiul de susan – rapid! Adaugati mixul de legume si lasati pe foc 10 minute, amestecand din cand in cand.

Intr-un castron amestecati fondul de legume, sosurile si zaharul. Puneti amestecul de sosuri peste legume. Mai lasati 2 minute. Adaugati noodles si amestecati frumos cam 1 minut.

Semintele de susan le presarati direct peste noodles, in farfurie.

That’s all folks!

Enjoy!

Don't be selfish...Share on Google+Tweet about this on TwitterShare on Facebook

Nu sunt comentarii

    Intorduceti codul de siguranta

    captcha