Muschi de vita in crusta de piper cu sos de ciocolatala – L’appuntamento, Ornella Varnoni

O asteptam, o chemam, o cantam, o povestim, o exageram.
Dar o traim cu adevarat?!

Ea vine. Uneori, prin 2 vorbe si o privire.

2 vorbe te pot face sa-ti simti picioarele grele. Foarte grele. 
2 vorbe de plumb. Ramai cu ele, strivindu-ti mintea.

Privirea! O privire adinca! In ochi! Dincolo de ochi! Si-ntepenesti.
Intri intr-un vid, in care, culmea, respiri.

Si ti se schimba polii magnetici. Si zbori. In ciuda fortei gravitationale.
Si razi.

Dar iti arunci ancorele in pamant. Nu-ti permiti sa ramai neancorat.
Si parca nu-ti permiti sa o traiesti asa cum merita traita. Te-mpotmolesti.
Si totul se amesteca in mintea ta.

Este interesant cat o cautam si cat luptam pentru ea (sau asa avem impresia), pentru ca apoi sa nu stim sa o gestionam.

 

Fara iubire nu rezistam, nu existam.
Fara iubire suntem o umbra de speranta pierduta printre oameni. Asa spune cantecul.

Muschi de vita in crusta de piper cu sos de ciocolata.

Ingrediente pentru 2:
– 2 bucati muschi de vita (mai groase)
– piper verde sau alb, boabe
– sare
– 2 linguri de ulei de masline

Sos:
– o ceapa mica, foarte mica
– 60 ml vin rosu
– 1 lingura otet balsamic (eu am folosit un otet mai gros)
– rozmarin tocat, sau cimbru
– 60 ml apa
– 30 g ciocolata neagra

Fiecare bucata de muschi o ungem cu ulei si apoi o tapetam cu piperul zdrobit in mojar. Ii dam si cu putina sare.

Intr-o tigaie incingem bine o lingura, doua, de ulei de masline. Punem bucatile de muschi la prajit. Le prajim nu mai mult de 3-4 minute pe fiecare parte (sa nu uitati sa prajiti si capetele). Veti obtine un muschi de vita prajit in sange spre mediu. Mie asa imi place. Daca il vreti mai bine facut, mai tineti-l la prajit un minut. Dar nu mai mult.
Cu cat gatim mai mult vita, cu atat devine mai tare si mai atoasa.

In aceeasi tigaie adaugati ceapa taiata cubulete mici si caliti-o maxim 1 minut. Adaugati vinul si otetul balsamic.

Lasati sosul sa scada putin. Adaugati apa (daca aveti fond de vita este perfect!) si rozmarinul sau cimbrul. Lasati sa dea intr-un clocot.

Ciocolata o rupeti in bucati mici. Turnati peste ea sosul din tigaie si amestecati.

Mi s-a parut potrivit sa adaug si ceva picant .. Am pus fulgi de chili in farfurie

 

Muschi de vita in crusta de piper cu sos de ciocolata.

 

 

Un muschi….in crusta..stropit cu un sos dulce amarui…

 

De ce ne-ndragostim? De 2 vorbe si-o privire?

De TOT!

Enjoy!

PS: Eu m-am indragostit…de reteta..

Don't be selfish...Share on Google+Tweet about this on TwitterShare on Facebook

1 Comentariu

Intorduceti codul de siguranta

captcha