Muschi de vita cu salata rece si sos de smochine din reductie de vin, espresso si lapte de cocos – La Vita e Bella, Barcarolle

Viata chiar este frumoasa!!

Stiu, stiu..vorbe-n vant, veti zice. Mai ales daca cititi articolul asta cand sunteti intr-o stare de nervi… pigmentata cu ceva frustrari, regrete…

Dar..chiar toate-s negre?! Ia uitati-va mai atent…

E?! E si putina culoare, nu? Si parca-i carnoasa viata! Si ai musca din ea cu pofta!!

Sigur, e si amara si sarata si piperata. Dar fara toate amestecurile astea de „gusturi” n-ar fi completa.

Si toate „gusturile” astea chiar au un sens si te educa, pardon, iti educa papilele gustative 😉 .

Muschiul asta de vita cu salata rece din cartofi dulci, sfecla, broccoli, fulgi de migdale si suc de citrice, stropita cu un sos de smochine din reductie de vin rosu, cu espresso, lapte de cocos si zeama de portocala, face un tablou complet de cum le-mbina viata pe toate!
Muschi de vita cu salata rece si sos de smochine 2

Ingrediente:

  • muschi de vita (de calitate! Gros! Stiu, e greu de ales, de gasit. Motiv pentru care.. iCarne.ro – intrati pe site, dati comanda, ei va livreaza la usa…viata-i misto!)

Va recomand sa-l taiati mai gros fata de cum l-am taiat eu la eveniment (vedeti din poze diferentele) – cam de 7 cm. Eram cu mintea putin incetosata din cauza reflectoarelor care ma orbeau si am busit niste chestii :).

Cum ce reflectoare? De la evenimentul cu Mihnea, de la Pullman Bucuresti. Cititi aici.

Muschiul de vita – il asezonati cu sare, ungeti gratarul cu putin ulei si-l gatiti cam 3 minute pe fiecare parte. Detalii despre cum sa gatiti vita gasiti aici.

Merge la fel de bine gatit si in tigaie.

Salata rece din cartofi dulci, broccoli, sfecla si fulgi de migdale:

  • 100 g cartofi dulci fierti si taiati cubulete
  • 70 g sfecla, mica, fiarta 30 minute (o intepati cu furculita pentru a fierbe mai repede), taiata cubulete
  • 50 g broccoli, fiert timp de 10 minute
  • busuioc proaspat
  • coaja de portocale
  • zeama de lamaie
  • zeama de portocale
  • fulgi de migdale
  • ulei de masline
  • sare, piper

Dupa ce fierbeti legumele sa le scoateti intr-un bol cu apa si gheata sa le opriti fierberea, sa le potentati culoarea si sa le mentineti mai crocante.

Sfecla o amestecati cu coaja rasa de portocale, 1 lingura de zeama de lamaie, 1 lingura zeama de portocale, ulei de masline, busuioc proaspat tocat, sare si piper.

Separat amestecati cartofii dulci, cu broccoli, 1 lingura de zeama de lamaie, 1 lingura zeama de portocale, ulei de masline, fulgi de migdale, sare si piper.

Sa nu amestecati cartofii cu sfecla, asa cum am facut noi. Se pierde culoarea frumoasa a cartofului dulce.

Muschi de vita cu salata rece si sos de smochine 4

Sosul de smochine cu reductie de vin, espresso, lapte de cocos si zeama de portocale:

  • 3 smochine (proaspete sau uscate), taiate felii
  • 200 ml vin rosu
  • 100 ml supa de vita sau de legume (merge si cu apa cu sare, dar nu va iesi acelasi lucru)
  • cimbru proaspat
  • 2 linguri de espresso
  • 4 linguri de lapte de cocos
  • zeama de portocale
  • 30 g unt

Sosul l-am „sfeclit” si pe asta nitel la evenimentul nostru. M-am trezit taind mult mai multe smochine decat era necesar si normal ca s-a dat peste cap totul. Si-am uitat si de unt. Si..si….

Smochinele si crengutele de cimbru le puneti la calit in putin ulei de masline. Adaugati vinul si supa si lasati sosul sa scada 2/3. Adaugati espresso, laptele de cocos si zeama de portocale. La final, aruncati putin unt.

Strecurati sosul si stropiti salata si muschiul. Intre salata rece si muschiul de vita puneti un mix de salata proaspata (gasiti in supermarketuri)Muschi de vita cu salata rece si sos de smochine 1

Cam asa trebuia sa iasa farfuria ca si colorit (poza de mai jos). Cand am ajuns acasa, dupa eveniment, am refacut reteta asta pentru ca voiam sa ma asigur ca va redau corect ceea ce trebuie sa faceti. Evident, am uitat de broccoli :D.

Muschi de vita cu salata rece si sos de smochine 3

Viata chiar e misto daca stii sa musti din ea atunci cand trebuie si cat trebuie :).

Multumesc, Mihnea, pentru melodie.

Enjoy!

Sursa food: Oscar Zuckerman, http://cookingwithoscar.wordpress.com
Sursa photo: Diana Oros
Don't be selfish...Share on Google+Tweet about this on TwitterShare on Facebook

Nu sunt comentarii

    Intorduceti codul de siguranta

    captcha