Mousse de espresso, macarons, glazura rosie de ciocolata alba, dantela de ciocolata neagra – Sub pielea mea #eroina, Carla’s Dreams

Stiai despre tine niste lucruri. Stiai care-ti sunt granitele, care-ti sunt limitele si care-ti sunt reactiile si cenzurile.

Stiai ca viata are o predictibilitate. Stiai care-ti va fi parcursul. Stiai cum vei incheia viata asta. Si stiai ca fugi de dependente. De orice fel.

Aveai mai multe raspunsuri decat intrebari.Mousse de espresso, macarons, glazura rosie de ciocolata alba, dantela de ciocolata neagra 1

Si nimic nu-ti putea intra pe sub piele intr-atat de mult incat sa-ti schimbe hotarele.

Primesti brusc o doza. Puternica. De vorbe alese si priviri adanci. De conexiuni dincolo de orice granite pe care ti le-ai impus.

Iti pierzi ratiunea si te regasesti in acelasi timp.

Urechile-ti tiuie. E un sunet nou. Pe care-l nu stiai. Sunet ce merge pe repeat si nu mai auzi nimic din zgomotul ce te-nconjoara.

Ce-i asta?! Ce-i asta de te rupe? Ce-i asta de te face sa te rupi de ceea ce stiai ca erai?

Ce-i explozia asta de culoare care te orbeste?

De ce nu mai ai loc in tine si ai senzatia ca viata, in forma ei pura, abia ti se arata?

Si ce-i cu furnicaturile astea prin corp pe care le simti ca si cum ai avea espresso-n vene?

…ai devenit dependent. De cel mai puternic drog care exista.

Eu vreau o supradoza.

Vreau sa devin dependenta de dependenta lui. De mine.

Mousse de espresso, macarons, glazura rosie de ciocolata alba, dantela de ciocolata neagra 6

Ingrediente #EROINA – Mousse de espresso, macarons, glazura rosie de ciocolata alba, dantela de ciocolata neagra:

Pentru macarons gasiti reteta aici. Dupa ce pregatiti compozitia, faceti macarons mari, cat diametrul formei in care veti pune mousse-ul la intarit.Mousse de espresso, macarons, glazura rosie de ciocolata alba, dantela de ciocolata neagra 3

Mousse espresso:

  • 40 g lapte
  • 50 g espresso
  • 100 g smantana lichida pentru frisca
  • 40 g galbenus
  • 200 g ciocolata alba
  • 15 g unt gras (min 82 %) la temperatura camerei
  • 1 foaie de gelatina

Inmuiati gelatina in apa rece pentru 5-10 min.

Fierbeti smantana cu laptele si cu espresso. Turnati putin din compozitia peste galbenus si amestecati bine. Apoi, tot amestecul de galbenul il varsati in cratita, peste compozitia de lapte si espresso ramasa.  Puneti din nou pe foc si amestecati continuu cu un tel. Dupa ce se ingroasa turnati peste ciocolata alba. Amestecati bine, adaugati untul si foaia de gelatina. Daca aveti forma de silicon perfect rotunda este perfect. Eu nu am avut, asa ca m-am descurcat astfel: am tapetat un bol cu folie alimentara. Am pus mousse-ul de espresso si am pus compozitia la frigider. Cand s-a intarit putin am pus un biscuite de macarons, am pus din nou compozitie peste si iar am dat la frigider pentru vreo 2 ore. Inainte de a monta am pus un alt biscuite de macarons ca baza. Rasturnati mousse-ul si scoateti usor folia alimentara. Nivelati uniform cu restul de mousse ce v-a ramas.Mousse de espresso, macarons, glazura rosie de ciocolata alba, dantela de ciocolata neagra 2

Glazura rosie de ciocolata alba:

  • 250g smantana lichida
  • 20g zahar
  • 130g ciocolata alba
  • colorant alimentar
  • 2 foi de gelatina

Inmuiati foile de gelatina in apa rece pentru 5-10 min.

Puneti pe foc smântână si zaharul si colorantul alimentar. Cand incepe sa fiarba, turnati compozitia peste ciocolata alba si amestecati bine. Adaugati gelatina si amestecati.

Lasati glazura sa se raceasca cu o folie alimentara deasupra (folia trebuie sa aiba contact cu glazura). Cand inca este fluida, dar nu foarte tare, turnati peste mousse-ul de ciocolata. Daca cumva vi s-a intarit glazura prea mult o puneti la bain-marie sa se inmoaie si apoi aveti rabdare din nou sa se raceasca.Mousse de espresso, macarons, glazura rosie de ciocolata alba, dantela de ciocolata neagra 5
Dantela de ciocolata:

Topiti niste ciocolata neagra. Lasati-o putin la racit. Pregatiti o coala de hartie de copt. Puneti ciocolata intr-un posh si apoi desenati forme neregulate pe hartia de copt. Lasati ciococolata sa se careasca complet. Apoi rupeti bucati din „dantela” formata si faceti ce design vreti.

Pentru desenul de pe pasta de zahar – am decupat un cerc, am studiat pe slow motion videoclipul, si apoi am folosit carioci alimentare pentru  reproduce desenul de pa fata solistului de la Carla’s Dreams.

Mousse de espresso, macarons, glazura rosie de ciocolata alba, dantela de ciocolata neagra 4

 

Este un desert ce necesita mai mult efort. Dar la final vei fi eroina!

Multumesc, Laura, pentru provocare!

Enjoy!

Don't be selfish...Share on Google+Tweet about this on TwitterShare on Facebook

Nu sunt comentarii

    Intorduceti codul de siguranta

    captcha