Mademoiselle chante le Maille

 

Enchante, Maille!

Bine te-am gasit! Si-ti multumesc ca m-ai invitat la mica ta petrecere sa ne cunoastem mai bine. Petrecere la care am facut ce-mi place – am gatit! Intr-o companie foarte placuta de altfel!

Maille

Foarte buna alegerea ta in ceea ce priveste „moderarea” petrecerii – Chef Joseph Hadad. Nu cred ca ar fi fost un Maestru de Ceremonii mai potrivit pentru a te prezenta, a te deslusi si a te pune atat de bine in valoare!

M-am bucurat sa-l revad!  Are mereu acelasi entuziasm si aceeasi bucurie in ochi cand vorbeste despre mancare! Si ce m-am bucurat cand mi-am intalnit vechea prietena de la primul curs de gatit „Cooking with Joseph”.  (cititi aici experienta cu pricina; si daca vreti sa participati la un astfel de curs aveti detaliile aici).

IMGM7521

 

Draga Maille, nu stiam ca esti atat de versatil(a). Si nu stiam ca te prezinti sub 50 de forme!!!

Sigur, stiam ca esti Le Mademoiselle de Moutarde.

Stiam ca Dijon-ul tau este campion. Si ca este o referinta in familiile mustarurilor.

Stiam si ca mergi bine cu sosurile de salata.

IMGM7281

 

Dar cu piure de pere?! Serios?!

Recunosc, surprinzator de bun! Nu ma asteptam ca o banala salata baby coss sa se transforme atat de mult de la combinatia piure de pere – Mustar Maille au Miel – Mustar Maille Dijon Original – capsuni.

Chiar ma gandeam, inainte sa gust, ca daca voi servi cuiva salata asta va crede ca i-am trantit un bol de verdeata in fata fara nicio personalitate. Doar colorat cu cateva capsuni.

Dar dupa ce am gustat am inteles ca personalitatea unui preparat nu sta neaparat in forma de prezentare. Sigur, este importanta si asta…dar cat de important este gustul ala care te surprinde…

.IMGM7439

 

La al treilea fel pe care l-am pregatit impreuna mi-ai dat lovitura de gratie!! Inghetata cu mustar!!

Inghetata cu mustar?!?! Cum vine asta sa pui mustar in inghetata?!

Noi de obicei faceam bancuri pe tema asta!! Si bancurile nu ajung in farfurie! La bancuri doar se rade. Daca sunt bune.

Cand ne-a povestit Chef Joseph Hadad ce vom pregati pentru ultimul fel eram deja .. topita..si nerabdatoare: sorbet pe ananas cu mustar si tartar de ton! Inghetata cu mustar si peste crud?! Mon Dieu!!! Incroyable!!

….delicios! Asta am retinut! Ca a fost absolut de-li-cios!

IMGM7498

 

Abia astept sa reproduc retetele si sa ma bucur din nou de ele. Voi avea ceva de furca cu sorbetul ala de ananas cu mustar, dar nu ma las…a fost prea bun ca sa nu ma bucur din nou de el.

Si pentru ca nu sunt egoista, cred ca voi organiza o petrecere frantuzeasca. Pentru ca ma inspiri! Si prietenii mei abia asteapta sa te guste!

IMGM7300

 

Un ruj rosu, o boneta pe cap, Patricia Kass pe fundal, Maille pe masa, un pahar de vin rosu si compania unor prieteni minunati si aduc Franta la mine pe terasa! Sigur, tu vei fi invitatul principal! Si vom canta impreuna!

Draga Maille, m-am simtit foarte bine la petrecerea ta! Si-ti multumesc din nou pentru invitatie!

Cu siguranta ne vom revedea..abia te descopar..

À bientôt!

 

Don't be selfish...Share on Google+Tweet about this on TwitterShare on Facebook

2 Comentarii

Intorduceti codul de siguranta

captcha