Macarons cu crema de ciocolata alba cu vanilie – Don’t dream it’s over, Crowded House

Se pot ridica multi pereti imaginari intre noi. De multe ori peretii imaginari au mai multa forta fata de cei reali. Cei reali pot fi escaladati.

Peretii imaginari par a fi un camp magnetic ce respinge orice incercare de a trece dincolo de ei.

Cuvintele te lovesc inapoi. Privirile odata puternice, par sa palpaie. Totul este distorsionat. Si te gandesti deja la sfarsit.

Poti lasa peretii sa-nvinga.

Sau poti sa-l iei de mana. Si sa mergi spre inima lui. Si consistenta de dincolo de pereti sa fie adusa intre pereti.

Si peretii sa devina scutul vostru.macarons 3

Ingrediente Macarons:

  • 200 g faina de migdale
  • 200 g zahar pudra
  • 200 g zahar tos
  • 50 ml apa
  • 150 g albus (impartit in doua)

Intr-un bol amesteci faina de migdale cu zaharul pudra.

Imparte albusul in 2 parti – 75 g de albus le vei incorpora ca atare in amestecul de faina de migdale, iar celelalte 75 g le vei folosi pentru meringue italian (bezea cu sirop de zahar)

Meringue italian – pune intr-o craticioara zaharul cu apa si fa un sirop. Daca ai termometru – lasa siropul de zahar sa ajunga la 110-120 ° C. Incepe sa mixezi albusurile (75 g de albus). Cand siropul de zahar ajunge la 118° C incorporeaza-l in fir subtire in albusul batut spuma, fara a opri mixerul. Continua sa mixezi pana ce albusul devine lucios si castronul se raceste.

Daca nu ai termometru, bazeaza-te pe instinct: mai intai bate albusurile putin. Sa nu fie foarte ferme. Apoi adauga siropul de zahar – cand vezi ca s-a ingrosat destul de mult il poti folosi.

Dupa ce ai pregatit meringue-le italian, incorporeaza-l usor in amestecul de faina.

Pune cu un posh macarons intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau pe o foaie de silicon  si tine cont ca au nevoie de spatiu intre ei de 2 cm. Bate dosul tavii cu palma sa aplatizezi  macarons. Lasa apoi macarons cel putin 30 de min pana se usuca la suprafata si nu se lipesc de deget atunci cand ii atingi.

Baga apoi tava la cuptorul incins la 150-155° C timp de 15 min.

macarons 2

Crema de ciocolata alba cu vanilie:

  • 180 g ciocolata
  • 80 ml smantana lichida
  • 20 g unt la temperatura camerei
  • 1/2 pastaie de vanilie

Pui smantana lichida pe foc impreuna cu semintele din pastaia de vanilie. Cand fierbe, torni smantana lichida peste ciocolata alba maruntita si amesteci bine cu un tel. Daca ciocolata nu se topeste in totalitate, o pui putin la bain-marie. Adauga apoi untul si lasa crema la racit, in frigider, cel putin vreo 2 ore.

Apoi pune crema intre doi macarons. Ideal este sa-i mananci dupa 48 de ore…dar sunt convinsa ca nu poti rezista atat de mult.

macarons 1

Poti visa la un sfarsit atunci cand este rau. Dar sa visezi ca se termina povestea ta de dragoste, este un non-sens. Visurile tin de sperante!

Multumesc, Marina, pentru provocare!

Sursa macarons: Ana Consulea, Food Story
Don't be selfish...Share on Google+Tweet about this on TwitterShare on Facebook

1 Comentariu

  • comment-avatar
    Stefan! martie 30, 2016 (11:05 am)

    Din ciclul: cand peretii au pereti si barierele au bariere! Sparg peretii si ridic barierele pentru a rontai „Macarons”! PS Ciudat ca o chestie asa buna sa se numeasca Macaroane…

Intorduceti codul de siguranta

captcha