Light on places : La Finca by Alioli

La Finca by Alioli. De pe Str. Grigore Alexandrescu nr.77.

Restaurantul cu mancare traditionala spaniola.

Imi place locul, imi plac oamenii, imi place mancarea, imi place vinul…si mor de dragul sticlelor de apa!

Si nu am fost doar o data! Am fost de doua ori, de trei ori, de patru ori…a cincea oara am facut si poze!

La Finca by Alioli este un restaurant cu specific spaniol. Au un moto dragut, care li se si potriveste: „Come as a client, leave as a friend” (nu suntem toti datori sa stim engleza asa ca traduc: „Vii in calitate de client, pleci prieten!”

Sa va povestesc si ce am mancat. Si ce am baut :) .  Ca deh…

Am inceput cu un platou de branzeturi (mereu incep asa cand ajung acolo!) – branza cu ardei, branza cabrales (puternica ca si gust), queso curado (branza maturata) si branza cu rozmarin – preferata mea.

La Finca by Alioli - platou branzeturi 2

Platoul asta de branzeturi a mers de minune cu vinul ales de noi – Crazy Tempranillo Rose.

La Finca by Alioli  Crazy Tempranillo Rose

A mers atat de bine incat ziceai ca e un fel de passo double gourmet. Nu stiam care-i pe care – branza pe vin, sau vinul pe branza. Intens de-a dreptu!

Am continuat evident cu paella. Nu poti sa nu gusti din paella cu fructe de mare. „Gusti” este impropriu spus. Gustatul presupune doar sa faci cunostinta cu mancarea, nu sa lasi tigaia goala.La Finca by Alioli -paella

Andreea, prietena care m-a insotit, a apreciat ca paella de aici este mai gustoasa decat cea pe care a mancat-o in Spania. Eu nu am termen de comparatie, motiv pentru care o declar pe asta cea mai buna.La Finca by Alioli -paella 2

Nu aveam tabloul complet fara desert. Si nu ne puteam decide . Asa ca l-am rugat pe Sorin Barbu, patronul restaurantului, sa ne recomande ceva. Sorin este o persoana foarte calda si este foate atent la clientii viitori prieteni ai restaurantului. Si daca s-a-ncumetat sa ne-ntrebe de desert, i-am spus oful nostru „simtim ca explodam, dar tot vrem un desert. Ce ne recomandati?”

Si ne-a recomandat: ne-am trezit cu un platou cu o selectie de deserturi:

  • Flan de Turrón de Xixona – are o pasta de migdale…si este un desert excelent. L-am bifat ca preferat.
  • Flan de cafe – un fel de crema de zahar ars
  • Panna cotta
  • Cheese cake

La Finca by Alioli -Flan de Turron

Desert usoooor!

Sincer, nu ne mai puteam misca dupa atata mancare. Ne-am lasat foarte greu convinse sa incercam Cafea Bonbon. Stiam ca-i dulce si nu credeam ca mai pot duce atat de mult dulce. Insa, spre marea mea surprindere, chiar daca este o explozie de dulce, a mers foarte bine la final. Am zis de dulce, nu?!La Finca by Alioli Cafe Bonbon

Evident, am plecat acasa cu sticlele de apa. V-am spus ca-mi plac foarte mult.

Vaaai! Nu v-am povestit de sosul Alioli. Marca restaurantului. Desi, cu sosul asta am inceput calatoria in bucataria spaniola. E grav, sa stiti. Si daca ceri si grisine, mananci asa, continuu… Asa ca, temperati-va. Sa lasati loc pentru restul bunatatilor din meniu.La Finca by Alioli - platou branzeturi

Dar stiti ce?! Nu va temperati!  Daca ajungeti la restaurantul spaniol, La Finca by Alioli, mancati si bucurati-va.

Sangre caliente, nu?!

Ce fata de recenzor responsabil am, nu?! :)La Finca by Alioli

 

Pentru sticle  – este musai sa le vedeti live!

Enjoy!

Don't be selfish...Share on Google+Tweet about this on TwitterShare on Facebook

2 Comentarii

  • comment-avatar
    Liviana februarie 21, 2016 (8:08 pm)

    O idee foarte buna! Personal apreciez initiativa asta si cred ca nu sunt singura! Bravo

Intorduceti codul de siguranta

captcha