Le Grenier a Pain – A Paris, Yves Montand

A Paris! Ce frumos este sa bei o cafea aburinda intr-o dimineata devreme, A Paris.

Ce frumos este sa cutreieri cartierele impreuna cu vantul si sa vezi Soarele cum se oglindeste in Sena.

Ce minunat este sa simti mirosul de paine proaspata! Sau sa-ti incepi ziua cu un croissant cu unt si sa o inchei cu un eclair.

Ah! Ce dor imi este de Paris!

Stiu cel mai bun mod de a-mi alina dorul! La Le Grenier a Pain! A Bucuresti

Aici pot sa beau o cafea dimineata devreme. Sa ma bucur de mirosul de patiserie proaspata si sa zambesc stiind ca trebuie doar sa ridic mana ca un croissant cu unt abia scos din cuptor sa-mi ajunga in fata! Caci la Le Grenier a Pain toate preparatele sunt proaspat pregatite in laboratoarele din incinta fiecarei locatii. Si stiu sigur ca fata de alte boulangerii nu se folosesc preparate congelate in prealabil.


IMG_6471

Si mai stiu ca pentru a ma bucura de un ecler delicios trebuie doar sa ma uit in vitrina cu bunataturi si sa aleg unul din sortimente  – cu ciocolată, fistic si vanilie, noisette (crema de patiserie cu pudra naturala de alune), meringuée au citron (crems de patiserie cu pudra naturală de lamaie), framboise (crema de patiserie cu insertie de frisca si capsuni), cocos (crema de patiserie cu nuca de cocos) sau café (cremă fina de vanilie cu insertie de cafea). Sau pot sa-mi iau cate unul din fiecare.

IMG_6474

A doua zi ma pot intoarce si pot incerca, pe langa cafea, croissant si un ecler, un preparat din noul meniu de restaurant – Terrine Foie Gras, Tartine cu icre de Manciuria, Tartine cu branza feta gratinata si rosii uscate la soare, supa de creveti cu lapte de cocos, ratatouille de legume, file de biban de mare cu sos Bearnaise si orez salbatic, John Dorry rumenit in cuptor cu hribi, tigaie cu fructe de mare si ciuperci de padure, cotlet de manzat cu rucola si dulceata de ardei iute, filet mignon tras in unt cu hribi in sos propriu, pulpa de rata cu varza rosie si mar Renette, chimen si sos de portocale, ciocanel de berbecut la vatra cu legume alese, piept de rata cu mere caramelizate si dulceata de ardei iute.

Si daca vreau sa fac o petrecere cu tematica frantuzeasca, la mine pe terasa, pot sa comand toate bunatatile prin serviciul lor de catering.

Ah! Sa nu uit sa metionez produsele de patiserie –  merita incercate pain au chocolat, fursecuri cu ciocolată sau vanilie, escargot cu nuca sau stafide, checuri cu portocale confiate, cozonaci, cu un meniu de cofetarie delicios (ecleruri, tarte cu ciocolata neagra sau multifruct, prajiturile Elysée si Framboise, macarons, cupcakes, mousse-uri fine, cake pops, millefeuille vanille sau chocolat), sandvisuri, tartine, quich-uri, dulceturi traditionale sau bonbons d’enfance au chocolat artisanal.

Si pentru ca vine Pastele, cel mai pufos cozonac pe care l-am mancat pana acum este tot aici, la Le Grenier a Pain. Este facut dintr-o faina speciala, adusa direct din Franta! (tipul de faina folosit este esential in aluaturi)

unnamed (1)

Pe langa traditionalii cozonaci cu nuca si cacao, boulangeria Le Grenier à Pain propune noi gusturi precum cozonacii cu stafide si portocala confiata, cei cu vanilie, portocala confiata si ghimbir confiant, dar si cozonacul cu nuca si portocala confiata. Ca o alternativa la pufosii cozonaci, pentru masa de Pasti puteți alege din sortimentele de chec – cu visine, portocala confiata si ciocolata neagra.

unnamed

Si pentru iepuras poti alege din cele 8 variante de cosurile de sarbatori Le Grenier à Pain. In functie de varianta aleass, pe langa cozonac, acestea contin macarons, meringuete, gem Bon Maman, sos de trufe, dulceata de smochine, bloc de Foie Gras, dulceata de ceapa de Monbazillac, nuci de macadamia, cutii cu praline, vin frantuzesc sau cea mai fina sampanie.

Imi vine sa fiu propriul meu iepuras si sa-mi ofer singura un astfel de cos! :)

Mi s-a mai stins dorul de Paris. Pentru ca-i frumos si gustos si la mine, aici, A Bucuresti!

Si mi-am facut si noi prieteni :)

 

IMG_6420  unnamed (1)

Daca aveti chef de povestit, ne putem vedea la una din locatiile Le Grenier a Pain- pe bulevardul Nicolae Caramfil nr.87, in rondul Pietii Alba Iulia, din Bucuresti, si in Centrul Vechi, pe strada Franceza nr 38-42.

Le Grenier à Pain este una din cele mai apreciate boulangerii frantuzesti la nivel international, dezvoltandu-se, in sistem de franciza, peste granitele Frantei, in Romania, Emiratele Arabe Unite, China, Rusia, Liban și Japonia.

Cel care a pus bazele Le Grenier à Pain, în 1998, este Michael Galloyer, acesta ridicand, in timp, brandul ca unul dintre cele mai dinamice și mai recunoscute din sectorul său.

Don't be selfish...Share on Google+Tweet about this on TwitterShare on Facebook

Nu sunt comentarii

    Intorduceti codul de siguranta

    captcha