Glob de Craciun din Biscuite cu Unt

De cand cu provocarea Lurpak de a gasi 5 retete de Craciun cu untul Lurpak, ma tot dau peste cap sa gasesc si sa fac chestii inedite.

Cum ar fi biscuitii de fata. Se fac in-cre-di-bil de usor si pot fi un cadou minunat de Craciun.

Imi plac cadouri handmade – au suflet. Si au o energie aparte.biscuiti cu unt glob

Atentie: urmeaza o reteta cu 4 ingrediente!

Ingrediente biscuiti cu unt si bomboane:

  • 200 g unt
  • 250 g unt
  • 65 g zahar pudra
  • bomboane cu interior tare

Optional, puteti pune condimente specifice de Craciun: scortisoara, nucsoara, extract de vanilie.

biscuiti cu unt glob 3

Incinge cuptorul la 170° C.

Faramiteaza bine bomboane de diverse culori.

Freci untul cu zahar pana ce devine cremos, adauga faina si eventualele mirodenii. Iti va rezulta un aluat mai lipicios. Daca ti se pare dificil de lucrat cu el, poti sa-l bagi la frigider, intr-o folie de plastic, pentru 30 de min.

Intinde aluatul pe blatul papetat din belsug cu faina sau cu zahar pudra. Daca folosesti zahar pudra, nu vei risca sa se „innece” aluatul in faina. Eu am facut cu faina si am avut rezultat bun. Am vrut sa evit sa fac biscutii prea dulci. Tine de gust.

Decupeaza biscutii folosind 2 cercuri – unul mai mare si unul mai mic. Pune formele taiate in tava, pe hartie de copt, si pune in mijlocul lor bomboanele pisate. La caldura, bomboanele se vor topi si iti va rezulta pelicula pe care o vezi in poza. Astfel creezi ideea de glob.

Lasi la cuptor cam 15 min (pentru functia cu ventilatie) sau 18 – 20 minute functie normala.

biscuiti cu unt glob 2

Asta este tot!

Biscuiti super rapizi si fatosi!

Enjoy!

 

Don't be selfish...Share on Google+Tweet about this on TwitterShare on Facebook

Nu sunt comentarii

    Intorduceti codul de siguranta

    captcha