Fondue de ciocolata neagra, nuci, muscovado, frisca si capsuni – We have all the time in the world, Fun Lovin’ Criminals
Valentine’s day! Multi pro, unii contra!
Unii inversunati, altii limitati, altii extaziati, altii indragostiti..doar atunci, unii nepasatori, altii inghetati…
Atat de multe dezbateri pentru cand si cum ar trebui sa sarbatorim indragosteala. Pentru cum ar trebui sa o simtim, sa o traim, sa ne bucuram de ea, sa o afisam, sau nu…
Afirmam ca putem fi indragostiti zilnic. Putem fi. Dar suntem?
Avem tot timpul din lume sa ii aratam celui de langa noi cat si cum. Teoretic. Avem timp.
Avem 84.600 de secunde intr-o zi. Dar serios, cat din secundele astea folosim pentru a ne uita cu adevarat in ochii celui de langa noi? Cate secunde folosim sa trezim emotiile adormite?
Cate secunde lasam totul deoparte si suntem acolo? Cu tot si fara nimic?
Da, Valentine’s day este un produs de marketing. Da, am ajuns sa depindem de sarbatori pentru gesturi altfel si pentru a ne arata indragosteala. Am ajuns sa ne intristam daca fix in ziua asta nu primim dovezi.
Pentru ca desi stim ca avem tot timpul din lume pentru dragoste, uitam sa-i acordam de fapt mult necesarul timp.
Si ar fi bine ca macar in ziua asta sa stam 5 minute (300 de secunde. 300?!) sa nu spunem nimic, sa nu facem nimic – doar sa stam in fata celui de langa noi si sa ne uitam ochi in ochi. Atat!
Se vor spune multe…mult mai multe decat in cele 84.300 de secunde care mai raman din ziua asta.
Si pentru ca ai nevoie de timp pentru dragoste, iti propun un desert rapid. Pe care sa-l savurezi dupa privitul in ochi. Daca mai ai timp…
Ingrediente fondue de ciocolata neagra, nuci, muscovado, frisca si capsuni:
- ciocolata neagra
- nuci macinate
- 200 ml smantana lichida
- 2 linguri zahar pudra
- zahar muscovado
- capsuni
Pentru fondue de ciocolata – poti folosi un vas special in care pui bucatele de ciolata neagra si le lasi sa se topeasca la lumina unei lumanari. Sau poti topi ciocolata la bain-marie (o pui in castron peste o oala in care fierbe apa, avand grija sa nu atinga castronul cu ciocolata apa). Pui apoi ciocolata topita intr-un castron. Se va intari daca lasi timpul sa treaca 😉 .
Pentru frisca – mixezi smantana lichida cu zaharul pudra. Ai detalii aici.
Macini o mana de nuci si le amesteci cu 1/4 lingurita de zahar muscovado. Nu-i nicio problema daca nu ai zahar muscovado. Poti folosi zahar brun. Sau nu folosesti zahar deloc.
Vezi?! Consumi putin timp pentru desertul asta.
Timpul ramas il poti consuma pentru iubire. Orice inseamna asta pentru tine…
Multumesc, Iulia, pentru provocare!
Enjoy!
Raul martie 13, 2016 (5:14 pm)
Fericiti cei care au glicemia buna :))
Roxana - Light Good Food martie 14, 2016 (2:08 pm)
Fata de alte deserturi, cel de fata poate fi considerat light