Ficatei de pui cu scortisoara, cardamom, ghimbir si lamaie – Cine iubeste si lasa, Maria Tanase

Despartirile sunt urate. Indiferent de natura lor.

Dar ce interesante sunt despartirile sub „Te iubesc atat de mult incat te parasesc! Pentru binele tau!”

Nici cei dinaintea noastra, si, probabil, nici cei ce vor veni dupa noi nu vor intelege abstractul „te iubesc dar te las”, motiv pentru care, in folclor, au aparut chiar si blestemele.

Caci, nu-i asa, blestemat sa fie cel ce va face acest act suprem de sacrificiu in fata vietii si a dragostei…”te iubesc de lesin, de-mi sare inima din piept, de nu pot sa-mi ridic capul de pe perna, sau perna de pe fata….. dar te parasesc…. pentru fericirea ta suprema…”

Really?!

Sa fim seriosi, iubirea este o forma de egoism…

Parasim pentru ca ceva nu ne mai convine…nicidecum pentru ca iubim „prea mult”. Si cat e prea mult?..

Revenim la despartiri. De cele mai multe ori sunt seci. Mai ales cele care se produc brusc, fara nicio explicatie, fara niciun preaviz. Fara „closure”, cum se spune mai nou.

Sunt asemeni unui ficat perpelit fara niciun condiment. Sec.

Daca mai pui si niste pulbere din scortisoara, cardamom si chimion…s-a terminat…faci secul sec..

Bagi si ardei iute…si chiar te apuci de blestemat…

Ca sa poti „inghiti” despartirea, dai cu lamaie din abundenta…o sa alunece..ficatei cu scortisoara, cardamon, ghimbir si lamaie 1

Ingrediente ficatei de pui cu scortisoara, cardamom, ghimbir si lamaie:

  • 500-600 g ficatei de pui
  • ulei de masline
  • 6 catei de usturoi zdrobiti
  • 1 chili mic, tocat
  • 1 ardei gras verde, taiat fasii
  • 1 lingurita chimion
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 1/4 lingurita pudra ghimbir
  • 1/4 lingurita cardamom macinat
  • sucul unei lamai + lamaie la servire
  • sare

Sareaza ficateii de pui si apoi pune-i la rumenit intr-o tigaie stropita bine cu ulei de masline.

Amesteca bine intr-un mojar chimionul, scortisoara, ghimbirul si cardamomul.

Cand ficateii isi schimba culoarea, adauga toate ingredientele ramase – prafurile minune, usturoiul, chili si ardeiul.
Acopera tigaia cu un capac si las-o pe foc mic inca 15 minute.

Mai poti adauga lamaie si sare in farfurie, in momentul servirii.

Pe mine s-a suprins intr-un mod foarte placut. Este foarte gustos..culmea!

ficatei cu scortisoara, cardamon, ghimbir si lamaie 2

 

….” ‘tu-i ficatu’ ma-sii…m-a parasit!” :)

Multumesc, Madalina, pentru provocare!

Enjoy!

Sursa: Paleochef
Don't be selfish...Share on Google+Tweet about this on TwitterShare on Facebook

2 Comentarii

  • comment-avatar
    Madalina octombrie 7, 2015 (8:39 am)

    Superba prezentare, si foarte inspirat articolul . Esti foarte talentata, chiar eram curioasa ce scoti din provocarea asta…
    Bravo Rox, super inspirata esti !!
    Plus ca imi lasa gura apa 😀

Intorduceti codul de siguranta

captcha