Fettuccine Alfredo cu usturoi copt, rosii deshidratate si pesto din rucola – Take me to church, Hozzier

Cum ar fi daca la un first date ne-am spune si lucrurile mai putin placute?

Cum ar fi ca, pe langa flirtul de rigoare, replicile pline de nuante si schimbul de priviri lacome, sa picmentam conversatia si cateva greselile din portofoliu?

Am mai ajunge in „rai” alaturi de persoana respectiva? Depinde de persoana.

Prin rai intelegem o relatie bazata pe respect, iubire, intelegere si armonie deplina, desigur 😉 .

Prin cateva greseli din portofoliu intelegem o conversatie in care sa nu fim perfectii perfectilor sau sa postam in victime care au intalnit pana la persoana cu care purtam conversatia doar persoanele nepotrivite.

Practic, ar trebui sa fim autentici ! Atat cat permite contextul. Este totusi un first date! Nu suntem la spovedanie.

Sigur, cea mai mica expunere ne facem vulnerabili. Si este posibil sa-i dam posibilitatea celui din fata noastra sa-si ascuta cutitele pentru fiecare fapta mai putin buna pe care am facut-o si pe care o povestim. Dar asta ar insemna ca stam de vorba cu o persoana care nu pricepe ca inocenta sta in pacate.

Care nu pricepe ca un dish bun are arome ascunse. Si ca usturoiul copt are o savoare aparte. Sau ca rucola, asa amara cum este, defineste gustul final.

fettuccine cu usturoi copt, rosii deshidratare si pesto din rucola 1

Ingrediente fettuccine Alfredo cu usturoi copt, rosii deshidratate si pesto din rucola:   

  • 250 g fettuccine
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 bucati piept de pui
  • 2 linguri de rosii deshidratate taiate felii subtiri (numite sun-dried tomato)
  • sucul de la o jumatate de lamaie
  • 200 ml smantana lichida
  • 30 g faina
  • 6 capatani usturoi copt (reteta cere 4, dar..)..reteta aici
  •  1 ardei iute
  • 40 g parmesan

Puneti pastele la fiert. Respectati timpul de fierbere! Chiar il puteti reduce cu 1 minut. NU spalati pastele dupa fierbere. Aruncati apa in care au fiert si apoi puneti putin ulei de masline peste ele si amestecati.

Puneti smantana la fiert, la foc mic. Adaugati ardeiul iute tocat, usturoiul copt, zeama de lamaie, rosiile deshidratate si 40 g parmesan. Lasati la fiert pana ce se leaga sosul. La final, adaugati fettucine peste sos si amestecati bine.

Pieptul de pui il asezonati pe fiecare parte cu sare si piper si apoi il tavaliti prin faina. Il puteti praji intr-o tigaie in care ati pus 2 linguri de ulei. Sau pe un gratar de aragaz uns cu ulei. Gatiti pieptul de pui aproximativ 3 minute pe fiecare parte. Sigur, timpul de gatire depinde de grosimea lui.

Pesto din rucola:

  • un pumn frunze de rucola
  • 30 g parmesan
  • 70 g ulei de masline
  • o lingura de muguri de pin sau fulgi de migdale
  • 1 lingura zeama de lamaiefettuccine cu usturoi copt, rosii deshidratare si pesto din rucola 2

Puneti toate ingredientele intr-un blender, mai putin uleiul de masline. Mixati, apoi in timp ce blendati, adaugati uleiul de masline, in fir subtine. Daca este necesar, mai puteti adauga sare.

Puneti pesto pe farfurie, apoi pastele si deasupra pieptul de pui taiat felii.

Un pahar de vin alb, sau roze, intregeste totul. Si discutia va fi mai…transparenta :).fettuccine cu usturoi copt, rosii deshidratare si pesto din rucola 3

Asadar, ar fi interesant ca la un first date sa fim mai asumati.

A asuma! – suma experientelor! Caci asta suntem! Nu putem deveni mai buni fara sa o sfeclim. Nu putem sa intelegem caruselul asta al vietii fara sa ne dam in el.

Nu putem urca daca nu ne luam avant din coborare.

Multumesc, Andreea, pentru provocare!

Enjoy!

 

 

Don't be selfish...Share on Google+Tweet about this on TwitterShare on Facebook

Nu sunt comentarii

    Intorduceti codul de siguranta

    captcha