Dorada cu sos mediteranean pe pat de vinete si ardei – Louder Than Words, Pink Floyd

dorada cu sos mediteranean 1

Avalansa de arome, perfectiunea imbinarii gusturilor, texturile surprinzatoare…sunt ….
descrieri fade.

Gustati si veti vedea ca nu o sa aveti cuvintele potrivite sa descrieti corect si complet acest preparat.

Asa ca ma opresc, va scriu reteta si sper ca macar o data o veti  incerca.

Ingrediente:

  • 2 dorada proaspete sau 4 bucati de file
  • 2 vinete medii
  • 2 ardei capia rosii
  • coriandru
  • patrunjel
  • sare, piper
  • ulei de masline

Sosul mediteranean:

  • un catel de usturoi
  • coaja de lamaie
  • migdale prajite
  • masline (nu luati din acelea mari!)
  • o rosie mica

Decor:

  • rosii cherry
  • coaja de lamaie
  • mix de verdeturi pentru decor

Vanata si ardeiul se coc si apoi se curata. Vanata o taiati in 3 parti egale si ardeiul il taieti pe lung. Sa nu uitati sa-l curatati de samburi. Puneti apoi la sotat vanata si ardeiul intr-o tigaie cu ulei de masline. Sa condimentati legumele cu sare, piper si coriandru. Se soteaza pe foc mediu timp de 2 minute pe fiecare parte.

Daca luati dorada proaspata (ceea ce va recomand), o fileti si va asigurati ca scoateti toate oasele (o penseta ajuta foarte mult).

Crestati partea cu piele, condimentati fileul cu sare si piper si prajiti-l in putin ulei de masline pe ambele parti. Prima data veti praji partea cu piele. Imediat dupa ce scoateti fileul din tigaie indepartati pielea. Puneti apoi fileul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si bagati-l in cuptorul preincalzit la 180º C pentru 5 minute.

Sosul: amestecati uleiul de masline cu putina zeama de lamaie, maslinele taiate pe jumatate, sare, piper, patrunjel tocat, cubulete de rosii (fara coja si samburi – practic face fileuri din cateva felii de rosie si apoi le taiati cubulete) si un catel de usturoi zdrobit.

Rosiile cherry le crestati pe fund si le opariti. Asa le veti decoji foarte usor. Le veti folosi la ornat impreuna cu coaja de lamaie. Merg de minune impreuna.

Apoi incepeti sa va aranjati farfuria. Puneti feliile de vanata, peste ele ardeiul capia, apoi fileurile de dorada si la final turnati peste toate chestiile astea sosul mediteranean. Sosul asta este …. ESTE!

Sa nu uitati de rosiile cherry si de coaja de lamaie.

dorada cu sos mediteranean 2

Puteti pune pentru decor si putin sos de busuioc (frunze de busuioc, ulei de masline si sare).

dorada cu sos mediteranean 3

Preparatul asta a fost felul meu preferat pe care l-am pregatit impreuna cu Chef Hadad la cursul Cooking with Joseph. Si este in topul mancarurilor mele favorite!

…pentru ca gustul…gustul…este…mai presus de orice cuvinte!

Enjoy!

Sursa: Cooking with Joseph, Chef Joseph Hadad

 

Don't be selfish...Share on Google+Tweet about this on TwitterShare on Facebook

Nu sunt comentarii

    Intorduceti codul de siguranta

    captcha