Deliciu Scotian

M-am tot gandit cu ce reteta sa incep…grea decizie! Aiurea :))) ! Nu am (inca) portofoliu de retete! Asa ca voi incepe sa va impartasesc din ceea ce voi prepara de acum incolo. Astazi am incercat sa fac o reteta in varianta Dukan (varianta ce poate fi consumata inclusiv in faza de Atac) a oualor scotiene.
Reteta originala se face cu un amestec de carne folosit la carnati, pesmet si faina. Restul ingredientelor sunt „safe” pentru silueta :). Asadar, pentru prepararea oualor scotiene avem nevoie de:
  • 5 oua (evideeent!)
  • 350 g carne tocata de care va pofteste sufletelu’
  • 5 linguri de tarate de ovez (din care 1 lingura macinata fin)
  •  usturoi granulat
  • patrunjel
  • sare
  • piper
Puneti la fiert 4 oua. Le fierbeti doar 5 min pentru ca vor mai sta si la cuptor. Oul ramas il bateti bine bine! Carnea o condimentati cu cele de mai sus (usturoi, patrunjel, sare si piper). O impartiti apoi in 4 bile. Intindeti pe blatul de lucru o folie de plastic si dintr-o bila de carne faceti un disc.
Luati un ou (decooojiiit) il dati prin taratele de ovaz macinate si il puneti in mijlocului discului. Apoi, cu ajutorul foliei, strangeti discul de carne in jurul oului.
Bila rezultata o dati prin ou si apoi prin taratele de ovaz! Si, urmeaza partea cea mai complicata….GAAATAA!
In tava, pe foia de copt – gasiti drumul spre cuptor si tineti ouale scotiene pentru 25-30 de minute in cuptorul preincalzit la 200 C.
Light good scotish eggs are ready!
Enjoy!
Don't be selfish...Share on Google+Tweet about this on TwitterShare on Facebook

Nu sunt comentarii

    Intorduceti codul de siguranta

    captcha