Dantela de biscuiti din alune de padure, cu crema de vanilie, mere insiropate si sos caramel – Bolero, Ravel

BOLERÓ, bolerouri, s. n. 1. (Astazi in forma boleróu) Haina femeiasca scurta pana deasupra taliei, ca un ilic. 2. Numele unui dans spaniol, care se danseaza cu acompaniament de chitara si castaniete; 3. melodie dupa care se executa acest dans – Bolero, Ravel (dex)

Oricum o dam…Bolero are ceva…..pasional in el. Ceva intens. Dar delicat totodata.

Melodia Bolero – iti ramane in minte. Este recognoscibila de la primele acorduri…

…si totusi al doilea meu nume este Gabriela. Nu Bolero. Curios!

Revenim :) – orice femeie are pasiune, intensitate si delicatete. Sigur, unele mai mult fata de altele.

Cred cu tarie ca si cea mai introvertita femeie isi exprima cu intensitate pasiunea si delicatetea daca are dirijorul potrivit.

Si tot la fel, cred ca in orice femeie este o zona cruda (mar), o zona delicata (dantela de biscuit) si o zona ..bogata (crema de vanilie). Iar sosul de caramel ..face gustul mai intens.

Modul in care sunt consumate „zonele” astea….well…depinde de…tacamul pe care-l folosesti 😉

dantela de biscuiti din alune de padure cu crema de vanilie, mere insiropat si sos caramel 1

Ingrediente dantela de biscuiti din alune de padure cu crema de vanilie, mere insiropate si sos caramel:

Biscuiti din alune de padure

  • 100 gr unt moale
  • 30 ml fresh portocale
  • 70 gr alune de padure macinate
  • 30 gr faina
  • 130 gr zahar pudra

Incinge cuptorul pe 180°.

Amesteca toate ingredientele intr-un bol. Apoi lasa compozitia la frigider vreo 30 de min.  Formezi bile mici si le pui pe tava de silicon la distante considerabile – bila se va aplatiza si asa se va forma biscuitele. Se baga la cuptor  cam 5-6 min. Se scoate tava din cuptor, se lasa putin la racit si se indeparteaza usor biscuitele de pe tava de silicon. Nu este cel mai usor lucru sa faci astfel de „biscuiti”. Dar na…ce-i usor?!

Sos caramel – ai reteta aici

dantela de biscuiti din alune de padure cu crema de vanilie, mere insiropat si sos caramel 3

Crema de vanilie

  • 500 ml lapte
  • 125 gr zahar tos
  • 3 galbenusuri
  • 50 gr faina
  • ½ baton de vanilie

Pune pe foc jumatate din cantitatea de lapte, zaharul tos si batonul de vanilie. Intr-un bol amesteca restul de lapte cu galbenusurile si faina.
Cand incepe se fiarba laptele de pe foc, adauga compozitia din bol treptat, amestecand continuu. Se mai lasa pe foc inca 5 min. Pune apoi crema intr-un vas, acopera cu folie alimentara si las-o la racit.

Mere insiropate

  • 2 buc mere verzi
  • 500 ml apa
  • 250 gr zahar tos
  • 1/2 baton vanilie
  • 1/2 baton lemon grass

Fa un sirop din: apa, zahar, baton de vanilie si lemongrass.
Merele le decojesti, le tai in 3- 4 bucati pe rotund, le scoti miezul si le adaugi in siropul deja pregatit. Le lasi in sirop timp de 4 minute.

Farfuria: pune o felie de mar, in mijlocul ei pune crema de vanilie, apoi un biscuite. Si tot asa. Termini cu biscuitele. ornezi cu fructe de padure, capsuni..si sos caramel.dantela de biscuiti din alune de padure cu crema de vanilie, mere insiropat si sos caramel 4

Boleroul de Maurice Ravel este o compoziție muzicala de balet pentru orchestra, intr-un singur act, in do major,  fiind creata pentru o dansatoarea rusa (Ida Rubistein). Miscare de dans cu ritm si tempo invariabile, pe o melodie uniformă si repetitiva, Boleroul isi ia singurele elemente de variatie din efectele orchestratiei, printr-un crescendo progresiv si, in extremis, printr-o modulare scurta in mi major. (wiki)

As putea sa-ti explic multe…dar intelegi ce vrei de aici…

Multumesc, Mihaela, pentru provocare.

Enjoy!

Sursa: Chef Joseph Hadad, Cooking with Joseph

Don't be selfish...Share on Google+Tweet about this on TwitterShare on Facebook

Nu sunt comentarii

    Intorduceti codul de siguranta

    captcha