Curmale umplute cu branza de capra si fulgi de migdale (si prosciutto)

Curmale cu branza de capra 2

Iata ce am gasit despre curmale: „in calitate de energizant, curmalele intrec toate fructele uscate. Sunt si liderul lor, dupa continutul de proteine. Curmalele au gustul dulce datorita prezentei de fructoza si glucoza, cea mai buna hrana pentru creier. Persoanele ocupate cu munca intelectuala ar trebui sa consume zilnic curmale, ce sunt bogate si in vitamine din grupul B. Combinatia de glucoza cu vitamina B5, prezenta si ea in cantitati mari, este un stimulent bun pentru muschi, carora le creste rezistenta si ajuta la obtinerea de rezultate spectaculoase in sport, fapt pentru care le sunt recomandate atletilor.

In perioada rece, cand avem nevoie de o imunitate puternica, putem sa apelam la combinatia favorabila a vitaminelor A, B si C din curmale, deoarece este un trio ce da putere organismului de a se impotrivi invaziilor de virusi si microbi si de a tine piept infectiilor respiratorii.
In tarile orientale, curmalele sunt considerate cel mai bun supliment alimentar natural pentru femei insarcinate si mamici care alapteaza, deoarece imbogatesc laptele cu cele mai importante vitamine si microelemente necesare pentru dezvoltarea normala a pruncilor si inzestrarea lor cu o imunitate puternica.
Centenarii din Orient spun ca longevitatea lor se datoreaza si curmalelor consumate zilnic.
Atentie, totusi! Specialistii in dietologie atrag atentia fata de cantitatile mari de uleiuri si glucoza continute in curmale si ne recomanda sa nu mancam mai mult de 15 fructe uscate pe zi” (Formula AS).

Si, o mana de curmale, lasata la inmuiat in lapte de capra proaspat o noapte intreaga, devine un tonic foarte util pentru rezistenta sexuala (mierea si nucsoare sunt ingredientele secrete pentru acest tonic).

Nu mananc foarte des fructe uscate, sau deshidratate. Mi se par prea dulci. Totusi, in anumite combinatii imi atrag atentia.

Ingrediente:

  • curmale
  • cimbru
  • branza de capra
  • fulgi de migdale
  • prosciutto (optional)

Curmalele trebuie sa fie samburi free :).

Intr-un castron amestecati branza de capra si fulgii de migdale.

Taiati curmalele pe la o laterala si umpleti-le cu amestecul de branza. Unele curmale le puteti imbraca in prosciutto.

Curmale cu branza de capra 3

Puneti curmalele umplute intr-un vas de yena uns cu ulei de masline. Dati-le la cuptorul incins la 190° pentru 15 minute.

Dupa ce s-au copt, presati pe ele cimbru.

Eu le-am servit de pat de frunze de spanac stropite cu sos vinegreta.

Sa incepem anul vitaminizati!

Enjoy!

 Sursa: www.allfourburners.com
Don't be selfish...Share on Google+Tweet about this on TwitterShare on Facebook

4 Comentarii

  • comment-avatar
    Laura ianuarie 12, 2015 (8:47 pm)

    Nu sunt nici insarcinata si nici nu alaptez…….dar poza asta arata intr-un mare fel !
    Pot sa jur ca le simt gustul :)
    Sa ai pofta mare la vitamine , deci !!

  • comment-avatar
    Mariana ianuarie 13, 2015 (8:22 am)

    Adaugat in lista cu retetele „favorite” :)

Intorduceti codul de siguranta

captcha