Crumble din faina de migdale cu piersici – Free Bird, Lynyrd Skynyrd

O pasare libera ramane o pasare libera. Sigur, o putem dresa cu mici firimituri sa stea intr-o colivie, dar indiferent de „confortul” coliviei, ea isi va dori mereu sa zboare.

Comportamentul poate suporta ajustari, in functie de conjucturi, maturitate, interese. Dar caracterul cred ca ramane neschimbat indiferent de cum incercam sa-l imbracam.

Ce vreau eu sa spun – daca nu-ti place sa gatesti, incearca totusi sa faci tarta asta super extra simpla. Te asigur ca vei fi uimit/a de rezultat si te vei crede super puternic/a in bucatarie. Insa, oricat de buna ti-ar iesi tarta asta, am convingerea ca tot nu-ti va placea sa gatesti in viitor 😀

Crumble din faina de migdale cu piersici 3

Ingrediente crumble cu faina de migdale si piersici:

Crumble:

  • 125 g faina
  • 125 g faina de migdale (poti macina migdale crude la rasnita)
  • 125 g unt rece
  • 80 g zahar pudra

Crumble din faina de migdale cu piersici 1

Umplutura:

  • 6 piersici
  • 3 linguri de zahar
  • pastaie de vanilie sau extract de vanilie

Curaja piersicile de coaja si taiele felii potrivit de groase. Pune-le intr-un castron cu zaharul si vanilia

Amesteca faina de migdale cu zaharul pudra. Adauga faina si untul rece taiat in cubulete mici. Apoi omogenizeaza cu mana tot aluatul. Pune aluatul intre doua foi de copt si intinde-l cu sucitorul (nu prea subtire).

Crumble din faina de migdale cu piersici 4

Pune apoi aluatul in cuptor la 180° C pentru 12-14 minute. Scoate-l din coptor si lasa-l putin sa se raceasca.

Intr-o forma de tarta, de preferat din ceramica, pune piersicile si deasupra lor faramiteaza aluatul.

Da iar la cuptor la 180° C pentru 1o minute.

Crumble din faina de migdale cu piersici 2

Asta a fost tot! Merge de minune cu inghetata de vanilie.

Nu-i asa ca data viitoare mai bine comanzi ceva sau te opresti la o cofetarie ? 😀

Multumesc, Dinu Mircea, pentru provocare!

Enjoy!  

Sursa: Chef Alex Iacob

Don't be selfish...Share on Google+Tweet about this on TwitterShare on Facebook

Nu sunt comentarii

    Intorduceti codul de siguranta

    captcha