Coaste de miel mediteraneene

24

De la chef Daniel Wendorf (chef-ul de la Societe Gourmet) citire!

In primul rand sa va povestesc putin despre Societe Gourmet.

E un loc foarte misto unde te duci daca ai chef de o experienta altfel – gatesti, alaturi de persoane pe care le vezi pentru  prima data, si apoi mananci cot la cot cu aceleasi persoane cu care deja te-ai imprietenit dupa 4 ore de gatit.
Te si pupi la final cu ele daca schimbul de energii pozitive este imbratisat de ambele parti.

Sa nu credeti ca se gatesc chestii gen snitel sau ciulama. Nu. Se gatesc chestii bune si foarte bune. Si crude, si preparate si combinate. Favoritul meu de pana acum a fost tonul crud cu maioneza si wasabi pe pat de granini de sfecla.
E tsunami la mine in gura de fiecare cand ma gandesc pe preparatul asta. Pe care, evident, il voi reproduce. Si nu il voi imparti!!!

Totul se intampla sub strica supraveghere a lui chef Daniel. Un chef foarte amuzant si relaxat. Si de la care esti fericit daca scoti un „almost perfect”.

Si unde mai pui ca mai inveti si cateva trucuri in ale bucatariei?!

Pentru mine este un mod foarte bun de a-mi petrece duminicile. Ma distrez, socializez, mananc, invat si-mi cultiv si pasiunea.
Si la final beau vinuri alese.

Daca nu-ti place sa gatesti, dar esti un gurmand convins, este locul perfect si pentru tine. Vei avea statutul de supraveghetor – adica, stai pe margine, comentezi cu privire la tehnicile alora care muncesc de zor, iti poti da si coate cu alti supraveghetori, bei (mai mult decat aia care trudesc) si la final mananci cu acelasi drepturi cu ale „preparatorilor”. Ti-am facut pofta?

Acum hai sa-ti fac pofta cu reteta asta simpla.

Ingrediente:

  • coaste de miel, sau pulpa de miel
  • rozmarin proaspat
  • cimbru proaspat
  • ulei de masline
  • sare
  • piper

Intr-un mojar, sau ce aveti pe la-ndemana, faceti un piure din ierburi si uleiul de masline.

Daca folositi pulpa de miel, taiati membrana argintie si subtiati carnea prin taiere. Apoi o ungeti cu maglavaisul de mai sus. O rulati, o legati cu sfoara si la cuptor la 175ºC pentru vreo 2 ore. Testul furculitei este suprem – trebuie sa intre lejer in carne atunci cand este gata!

La coaste e mai simplu  – le masati cu uleiul cu piureul de ierburi. Stiti deja de sare si piper. Si la cuptor. Vreo ora. Sau pana ce partea cea mai groasa cu carnea este..patrunsa.

25

 

Merge de minune cu salata de paste cu legume la gratar.

Bai! ce mi-am amintit!….. NU AM MASINA DE PASTE!

Sfat: vorbiti intre voi totusi! nu vreau sa primesc mai multe masini! Una imi este suficienta! :p

M-am saturat de intrebarea ce-ti doresti de ziua ta! Cel mai mult imi place sa fiu surprinsa. Am mai spus ca-mi plac surprize.
Daca totusi inspiratia nu functioneaza…uite aici ceva simplu : as vrea o plita pe inductie. Se poate?! De scris, eu scriu…

Bag wishlist’ul in functiune 😀

Enjoy!

 

 

 

Don't be selfish...Share on Google+Tweet about this on TwitterShare on Facebook

Nu sunt comentarii

    Intorduceti codul de siguranta

    captcha