Chilli con carne – U can’t touch this, MC Hammer

Chilli con carne

U can’t touch this! Adica picant! Adica ardei jalapenos! Rosii.

MC Hammer danseaza de parca ar fi mancat vreo doi jalapenos (zici ca-l frig talpile).

chili con carne

Va dati seama ca daca ii zic cuiva care poposeste la mine la masa „U can’t touch this” va face exact opusul, nu? Mai ales daca nimereste in timpul prepararii si este izbit de mirosul de arome. Caci acest chili con carne este aromat, si parfumat, si iute si bun. Atat de bun ca am mancat..si am mancat…si am mancat… Am mancat atat de mult incat la finalul mesei eram epuizata.  Si papilele mele gustative erau agitate de la iuteala. Atat de agitate incat topaiau exact ca MC Hammer.

Asa ca am dormit vreo doua ore dupa masa.

Cand m-am trezit mi-am amintit gustul bun de care ma bucurasem mai devreme…noroc ca nu mai ramasese nimic. Ca o luam de la capat cu epuizarea. Si cat sa duc si io?!

Ingrediente:

  • 2 cepe medii
  • 2-3 catei de usturoi
  • 2 morcovi medii
  • 3-4 ardei rosii iuti jalapenos
  • 1 lingurita de pudra de chili sau boia iute
  • 1 lingurita de ghimen macinat
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 1 conserva 400 g  naut
  • 1 conserva 400 g fasole boabe rosie
  • 800g rosii decojite, conserva
  • 500 – 600 g carne de vita tocata
  • coriandru (daca gasiti proaspat ar fi perfect!)
  • 2-3 linguri de otet balsamic
  • sare, piper

Garnituri:

Tocati marunt ceapa si usturoiul. Taiati cuburi mici morcovul si ardeii iuti rondele subtiri, sau cubulete. Sa va atrag atentia sa nu puneti mana la ochi?!

Puneti la incins intr-o cratita generoasa 4 linguri de ulei de masline. Adaugati legumele si mirodeniile: chimenul, pudra de chili si scortisoara si lasati-le la calit vreo 6-7 minute amestecand din cand in cand.

Scurgeti lichidul din conservele de naut si fasole rosie, si puneti boabele in cratita impreuna cu conserva de rosii. Adaugati si carnea de vita, otetul balsamic si coriandru. Daca nu aveti coriandru proaspat, pisati o lingurita de boabe de coriandru. Turnati 400 de ml de apa, asezonati cu sare si piper si lasati totul la foc mic pentru o ora. Acoperiti cratita partial cu un capac.

Amestecati la intervale regulate sa nu se lipeasca. Daca este nevoie, mai puteti turna din cand in cand putina apa.

Ma vad nevoita sa va repet sa nu va pierdeti cu firea de la miros – sa aveti rabdare sa fiarba totul la foc mocnit.

Se serveste cu orez. Sau cu cus-cus.

Chilli con carne

Mai puneti la-ndemana iaurt cremos (recomand grecesc), guacamole, rondele de ardei iute pentru viteji si frunze de patrunjel.

 

chili con carne

 

Sigur mai fac. Si ca sa nu mai risc sa raman fara, cred ca voi activa egoismul – si voi manca singura! Macar sa ma satur.

Chilli con carne

Daca cumva mai apar intrusi, las „U can’t touch this” – pe repeat! Poate inteleg mesajul!..desi…slabe sanse :).

Enjoy!

Multumesc, Andreea, pentru provocare! Mi-am amintim cum dansam noi rap :))))

Sursa: Jamie Oliver, cu modificarile de rigoare
Don't be selfish...Share on Google+Tweet about this on TwitterShare on Facebook

2 Comentarii

Intorduceti codul de siguranta

captcha