Caracatita la gratar cu rosii cherry si vinegreta – Beautiful, Christina Aguilera

Caracatita la gratarCaracatita. Cunosc multe persoane care nu ar incerca nici in ruptul capului sa guste asa ceva. De ce oare?
Cred ca motivul principal se datoreaza aspectului.

De multe ori ne lasam influentati de aspect. Este normal. Orice este frumos, intr-un standard, sau este conform obisnuintei noastre, ne atrage. Restul – out, fara un motiv argumentat – doar asa, pentru ca nu ne este familiar.

Nu fac exceptie. Am cunosc de-a lungul timpului si persoane…altfel, care nu erau conforme mediului meu – insa care m-au surprins si s-au detasat, intr-un sens pozitiv, de unele persoanele „normale”.

Am avut surpriza sa dau si peste persoane frumoase in aparenta, dar goale si uzate in esenta. Ca niste cutii de carton.

Asadar, va invit sa vedeti ce este dincolo de aspect. Simtiti gustul, cu ochii inchisi daca va este mai comod. Si abia apoi etichetati.

Ingrediente:

  • tentacule de caracatita
  • ulei de masline
  • 250 g rosii cherry
  • 2 linguri de ceapa fin tocata
  • 2-3 catei de usturoi pisati
  • patrunjel
  • busuioc
  • vinegreta ( 1 lingura otet balsamic, 2 linguri ulei de masline, 1 lingurita mustar de Dijon, sare, piper)

Tentaculele se fierb 2o de minute.  Apoi se pun pe gratar  si se „grataresc” pana ce furculita intra usor in ele si au aspectul dorit.

Se lasa tentaculele la racit. Apoi se portioneaza si se ung cu amestecul de busuioc si ulei de masline (zdrobiti intr-un mojar frunze de busuioc si adaugati 2 linguri de ulei de masline si amestecati – puteti folosi si busuioc uscat).

Rosiile le taiati in jumatate si le amestecati cu ceapa, usturoiul si 1-2 linguri de ulei de masline, sare si piper. Le caliti rapid intr-o tigaie. Sa amestecati folosindu-va doar de tigaie, sa nu stricati rosiile. Miroase incredibil!
Scoateti rosiile din tigaie si reincalziti tentaculele.

Apoi ornati farfuria, stropiti caracatita cu sosul vinegreta si gustati. Cu ochii inchisi.

Caracatita la gratar

Am tot mancat caracatita. Insa este pentru prima data cand o gatesc.

Enjoy!

Sursa: http://www.justluxe.com/ , cu moficarile de rigoare :)

 

Don't be selfish...Share on Google+Tweet about this on TwitterShare on Facebook

4 Comentarii

  • comment-avatar
    irina octombrie 2, 2014 (4:07 pm)

    bravo mai gogo, asta chiar mi-a placut :)

  • comment-avatar
    Cris octombrie 2, 2014 (5:55 pm)

    „Caracatita, caracatita, ce te-as mai manca acum, asa de bine arati!” :) Atat de delicios arata! P.S. Eu as manca creveti, caracatita si alte fructe de mare in orice moment al zilei! :)

    • comment-avatar
      Roxana - Light Good Food octombrie 3, 2014 (12:56 am)

      ..inteleg foarte bine ce spui :). Sa vezi ce reteta cu calamar am invatat la curs! ..in curand o voi reproduce :)

Intorduceti codul de siguranta

captcha