Caprese cake – And the walz goes on, Anthony Hopkins & Andre Rieu

33

Imi place valsul. Imi place sa-l ascult si sa-l dansez.

Nu as avea nicio retinere in a dansa vals in mijlocul strazii. Asa cum nu am avut nicio retinere in a face cativa pasi de vals in impresionanta sala de baluri din Palatul Schonbrun… ce frumos!

Primele acorduri ale acestui vals parca nu-ti spun mare lucru. Asa gandesti si cand privesti poza cu tortul. Arata ca un ..pandispan mai cremos, nu?

Apoi o gusti, timid. Interesant.

Parca te-ncanta. Si parca o redescoperi, cu fiecare inghititura. Si observi ca nu este un pandispan cremos. E si o vioara acolo,…ba nu, sunt mai multe viori, si violoncele, si un pian , si un clarinet…e o orchestra intreaga.

Esti un copil curios si iei si o lingurita de inghetata…sa simti amestecul de gusturi. Asa cum, tot din curiozitate, ai da la manivela unei flasnete.

Apoi te abandonezi cu totul. Si te lasi purtat de .. vals.

Cum spuneam, nu este un padispan cremos. E aproape ..macarons.

Ingrediente:

  • 300 g faina de migdale (rasniti pur si simplu migdale crude)
  • 200 g zahar
  • 200 g unt
  • 5 oua (separati albusurile de galbenusuri)
  • 125 g ciocolata neagra (peste 60%)
  • extract de vanilie

34

Untul se mixeaza cu zaharul pana ce devine cremos. Se adauga galbenusurile, unul cate unul. Apoi migdalele macinate si extractul de vanilie. Se incorporeaza ciocolata, data prin razatoare, cu ajutorul unui spatule.

Albusurile se mixeaxa si ele, pana ce se formeaza piscuri si se amesteca usor in „aluat”.

Se pune totul intr-o tava rotunda, de 25 de cm, unsa cu unt si tapetata cu faina.

Se tine in cuptorul preincalzit la 180º C timp de 40 de minute.

Sa lasa la racit si se pudreaza cu zahar pudra. Se poate servi cu inghetata..de preferat de vanilie.

35

Caprese e si tort. Nu doar salata. Asa cum Anthony Hopkins e si compozitor, nu doar actor.

Enjoy!

Wishlist:

Sa merg la un concert Andre Rieu. Ba nu, la doua. Fie, la trei.
Sa am un pian.
Sa-mi treaca frica de avioane.
Siiii.. un cutit profi – hhttp://www.ft-shop.ro/cutitul-bucatarului-210-mm-masahiro.html … piece of cake 😉

 

Don't be selfish...Share on Google+Tweet about this on TwitterShare on Facebook

3 Comentarii

  • comment-avatar
    Mihai Ionita octombrie 1, 2014 (9:44 pm)

    sunteti interesata cumva de o colaborare in domeniu? eu am o mica firma de evenimente si as avea nevoie de un om de baza care sa ma ajute pe partea de dulciuri. daca sunteti interesata va rog sa mi spuneti si stabilim o intalnire. iar dulcele de mai sus e de poveste !
    multumesc
    cu respect
    Mihai

    • comment-avatar
      Roxana - Light Good Food octombrie 1, 2014 (10:37 pm)

      Buna seara,
      Va multumesc pentru aprecieri si pentru propunere. La acest moment nu detin un laborator, motiv pentru care nu pot onora comenzi pentru evenimente. Consultanta insa, va pot oferi cu mare placere. Seara frumoasa!

  • comment-avatar
    Mihai Ionita octombrie 1, 2014 (9:44 pm)

    sunteti interesata cumva de o colaborare in domeniu? eu am o mica firma de evenimente si as avea nevoie de un om de baza care sa ma ajute pe partea de dulciuri. daca sunteti interesata va rog sa mi spuneti si stabilim o intalnire. iar dulcele de mai sus e de poveste !

    cu respect
    Mihai

Intorduceti codul de siguranta

captcha