Bucharest Cooking School – ai fun, gatesti cool si meet oameni misto

Cand e vorba de gatit, vocea poporului zice: e foarte greu dom’le cu gatitu’, si numai cei nascuti cu stea in frunte si har in maini pot face treaba asta!

Si daca ursitoarele nu ti-au zis la nastere ca ai potential de bucatar iscusit, nu o reusesti in veci sa tai o ceapa julienne sau sa intelegi procesul de blansare! Fereasca Sfantu’ sa prepari vita medium-rare, moelleux aux chocolate sau sushi!! Astea-s numai pentru alesii alesilor!!

Mai oameni buni! Tehnicile de gatit se invata! Papilele gustative se educa! Trebuie doar sa aloci putin timp si sa intalnesti oamenii potriviti!

IMG_1424

Uite, spre exemplu – Bucharest Cooking School! Este un loc unde inveti efectiv si cum sa tii cutitul in mana – iar asta, este un pas extrem de important in ale gatitului!

Inveti de ce nu se pune ulei sau unt in tigaia super incinsa, cum sa alegi ingredientele bune, cum sa mangai preparatul – da,da, nu zambiti pe sub mustati  – inveti sa simti mancarea din punct de vedere tactil!

Inveti toate astea de la Chefi – Chefi, Chefi!

Uite, spre exemplu, eu am fost la Bucharest Cooking School sa invat sa fac sushi (looove sushi) de la Chef Iulian Constantin, de la Zen Sushi.

IMG_1396

Chef Iulian Constantin a studiat cu maestrul Okuda Yutaka si a participat in 2014 la World Sushi Cup, din Tokyo – un concurs exclusivist la care sunt invitati doar cei mai buni bucatari. Totodata, Chef Iulian Constantin este singurul din Romania, SINGURUL, care are voie sa pregateasca fugu. Pestele ala otravitor! Doar un numar mic de bucatari pot prepara acest peste – au nevoie de training special si licenta in acest sens

IMG_1404

La cursul de sushi am invatat cum sa deosebesc sushi facut de amatori vs cel facut de profesionisti – si pentru ca am primit acordul, va impartasesc si voua pretioasa informatie – sushi este DOAR patrat! Niciodata rotund!

IMG_1407

 

Evident am invatat cum sa pregatesc sushi in diverse combinatii! M-am indragostit de spicy tuna tempura maki! De-li-cios!

IMG_1405

Mai sus aveti spicy tuna tempura maki pregatit pentru a fi dat prin tempura si prajit apoi.

Sesiunea de gatit, sau cursul, dureaza 3.30-4 ore. Crede-ma, timp suficient sa inveti. La final mananci ceea ce ai pregatit, sau iei acasa.

IMG_1420

Ca sa sumarizez – du-te la Bucharest Cooking School – ai fun, gatesti cool si meet oameni misto!

IMG_1419

Bucharest Cooking School – mai multe detalii gasesti aici  –  https://www.facebook.com/BucharestCookingSchool/ 

Tocmai ati ratat atelierul de burgeri! Dar nu disperati…muuulte sesiuni de de toate urmeaza!

Enjoy!

Don't be selfish...Share on Google+Tweet about this on TwitterShare on Facebook

Nu sunt comentarii

    Intorduceti codul de siguranta

    captcha