Baclava vs XBody Studio

26

Calorii vs manusile de box.

Ah! Blaclava! Se numara printre deserturile mele preferate. Nu ma pot abtine ..daca sunt la o cofetarie si vad o baclava din aia bogata in nuci si naclaita …. cumpar. Daca mi se vorbeste despre baclava..inghit in sec.

Daca fac eu o tava mare (cea mai mare din dotare) cu baclava, am o schema bine pusa la punct astfel incat sa elimin din casa tentatia:
– dimineata, imediat dupa trezire, 2 bucati
– seara, cand ajung ajung acasa, 2-3-4 bucati
– noaptea, pentru ca nu pot dormi de grija ei, ma trezesc brusc, infulec 3-4 bucati, si apoi adorm linistita. Si visez la cele cateva bucati care au mai ramas in lacul de sirop aromat.

Asa! Oripilati-va!

„Singurul motiv” pentru care mananc cu atat de mult spor baclava se datoreaza faptului ca este necesar sa imi refac rezerva de zahar din organism.

Pentru ca … sport.

Si nu orice fel de sport. Ci o combinatie care la mine functioneaza perfect: electrostimulare combinata cu o serie de exercitii cardio si forta, sau box. Cel mai mult imi place partea cu boxul. Credeti-ma ca 15 minute de boxat intr-una (mai dau si cu piciorul din cand in cand), timp in care muschii iti sunt incordati fara incetare (prin electrostimulare), face ca excesul de baclava, sau orice altceva sa dispara asa…puf!..

Si-ti eliberezi si eventualele..tensiuni… Important este sa nu te lasi furat de peisaj si sa-ti imaginezi ca boxezi cu persoana aia..care te-a scos din minti… Desi, antrenorul rezista!

28

Daca vreti sa aflati mai multe despe Xbody Studio…aici..

Echipa cool! Muzica misto! 20 de minute ! Febra musculara garantata! Nu trebuie sa-ti iei echipament. Iti dau ei tot ceea ce ai nevoie. Si, cel mai important – te tonifici si nu-ti bagi in greva papilele gustative. Sincer, ce ati vrea mai mult?! Mai nou au si masaje in program…

Asadar, curaj cu o portie de baclava (si un antrenament).

Ingrediente:

  • 500 g nuca
  • 2 lingurite scortisoara
  • 2 pachete de foi de placinta
  • 1 vf cutit nucsoara
  • coaja 1 lamaie
  • 200 g zahar brun
  • un pachet unt

Nuca macinata o amestecati cu scortisoara, zaharul, nucsoara si coaja de lamaie.

Topiti untul. Ungeti cu unt, folosindu-va de o pensula, tava buclucasa.

Apoi incepe distractia cu foile. 10 foi la baza. Fiecare foaie va fi unsa cu unt topit. Apoi urmeaza primul strat de nuca. Urmatoarele 6 foi, unse fiecare in parte cu unt, iar nuca si la final 4 foi. Ultima foaie sa o ungeti bine cu unt.

La cuptor, la 180º pentru 30 de minute. Sau pana ce este frumos rumenita.

Sirop:

  • 400 ml apa
  • 5 linguri de zahar
  • 4 linguri de miere
  • o lingura de zeama de lamaie
  • 2 lingurite de apa de trandafiri

Fierbeti totul 15 minute si apoi lasati la racit. Este bine sa faceti siropul mai intai pentru a avea timp sa se raceasca.

Cand baclavaua este gata, turnati siropul rece peste ea. Vezi auzi un sfarait delicios!
27

Ideal este sa o lasati o noapte la frigider. Va puteti antrena in timpul asta.

Calorii vs manusile de box = remiza!

Si wishlist-ul pentru astazi: sa am o bucatarie mai mare si sa merg cu motorul (nu am facut-o pana acum si se cere bifat)

Enjoy!

 

 

Don't be selfish...Share on Google+Tweet about this on TwitterShare on Facebook

4 Comentarii

  • comment-avatar
    Cris septembrie 5, 2014 (1:42 pm)

    Arata super :)

  • comment-avatar
    exu septembrie 5, 2014 (5:32 pm)

    Arata cum trebuie. Dar trebuie si un feedback pt gust, pentru ca…trebuie !!!
    Baclava 4 life !

Lasă un răspuns către Cris Cancel reply

Intorduceti codul de siguranta

captcha