Baby sepia pe biscuite de parmezan – Divenire, Ludovico Einaudi

Cand eram mici eram nerabdatori sa devenim mari. Aveam senzatia ca „mare” este ca un cufar plin de bunatati si libertati. Fara nicio granita si fara nicio opreliste. Aveam senzatia ca vom face tot ce ne dorim si statutul asta de adult este atat de privilegiat incat o sa rupem muntii.

O sa mutam raurile.

O sa marim cerul.

O sa facem Pamantul sa se roteasca invers.

Ne-am facut mari. Am deschis cufarul.

Ciudat! In cufar sunt un milion de posibilitati. Fara intructiuni. Fara harti.

Unii inchid cufarul. Si raman inchisi.

Altii incep sa caute in cufarul ala fara fund. Si devin, din baby sepia, caracatite uriase dornice sa cuprinda lumea cu tentaculele lor.

baby sepia si mozzarella pe bisctuite de parmezan 2

Ingrediente Baby sepia pe biscuite de parmezan:

Biscuite (4 portii)

  • 80 gr faina
  • 48 gr unt
  • 32 gr parmesan
  • un praf de sare fina
  • 1 galbenus
  • 10 ml apa

Adaugati intr-un castron faina, untul moale la temperatura camerei, galbenusul, parmezanul, apa si sarea si amestecati pana obtineti un aluat omogen.
Acoperiti aluatul cu o folie alimentara si lasati-l la frigider o ora. Eu am incercat si la 30 de minute si a functionat.
Dupa ce s-a racit aluatul, intindeti-l cu o merdenea pana ajunge la aproximativ 0,5 cm grosime. Pentru a nu incalzi aluatul, folositi-va de 2 coli de hartie de copt atunci cand il intindeti. Taiati apoi bucati dreptunghiulare din aluat de 3 cm latime si 17 cm lungime. Fix! Daca depasiti..pfua..sunteti hipsteri :).

Asezati biscuitii pe o tava cu silicon, apoi dati-i la cuptorul incalzit la 170 de grade si se lasati-i la copt timp de 25 min, pana ce capata o culoare aurie.baby sepia si mozzarella pe bisctuite de parmezan 3
Topping:

  • Baby sepia sau calamari
  • branza mozzarella (de preferat bufala)
  • salata cress, germeni de ridiche
  • felii subtiri de conopida
  • felii subtiri de ridichi
  • o rosie
  • 25 gr busuioc proaspat
  • 8 linguri ulei de masline
  • cateva picaturi de lamaie
  • sare
  • piper negru zdrobit
  • masline

Conopida si ridichile le taiati in felii foarte subtiri, le puneti in apa rece cu gheata – si uite asa facem chipsuri din legume.
Baby sepia sau baby calamari  – ii curatati, ii spalati si ii puneti pe un servet din hartie. Pregatiti marinata: 2 linguri ulei de masline, cativa stropi de lamaie, sare si piper negru zdrobit si puneti sepia la marinat pentru cateva minute, apoi sotati-o  in tigaia incinsa, cate un minut si jumatate pe fiecare parte pana se obtine crusta aurie.
Uleiul de busuioc – tocati la blender frunzele de busuioc impreuna cu 6 linguri de ulei de masline, timp de 1-2 min.
Mozzarella taiati-o in bucati egale.
Rosiile le taiati in forma de semiluna, se scot semintele si se decojesc de piele (ca si cum filetati un peste).

Puneti putin ulei de busuioc pe biscuite. Apoi puneti mozzarella, sepia si rosiile. Decorati cu masline, salate sau germeni de ridiche.

baby sepia si mozzarella pe bisctuite de parmezan

Este cu siguranta mult mai greu sa ne lasam provocati de cufar. Dar, cu aceeasi siguranta, este si al naibii de frumos!

Pentru ca asa devenim..

Enjoy!

Multumesc, Andreea, pentru provocare!

Sursa: Cooking with Joseph, Chef Joseph Hadad

 

Don't be selfish...Share on Google+Tweet about this on TwitterShare on Facebook

Nu sunt comentarii

    Intorduceti codul de siguranta

    captcha