Antricot de vita cu cimbru si usturoi – Don’t stop me now, Queen

Queen – the ultimate band, in acceptiunea multora dintre noi. Ma numar printre ei.

Vita – regina carnurilor. Pentru carnivori :). Ingros randurile si aici.

Constat ca foarte multa lume se fereste sa prepare vita. Si nu sunt putini cei care fac ochii mari la mine cand le explic cat de usor se gateste de fapt vita atunci cand ii acorzi putina atentie. Cand o simti.

Din punctul meu de vedere, mancarea intruneste toate simturile. Da, chiar toate! Vaz – caci mancam cu ochii in primul rand, auz – te topesti cand sfaraie toate alea in tigaie, miros – n-am ce sa explic aici, gust – curios, gust?! :), mecanoreceptia (simtul tactil! da’ suna mai tehnic asa..) – daca nu pui mana, nu simti, simplu!…si ultimul, dar poate cel mai important – intuitia. Caci gatitul tine si de intuitie.

Acum – vita!

Ca sa pregatesti rapid, dar intr-un mod corect, vita, trebuie sa te bazezi pe tine. Si pe simturile tale.

Mai jos aveti un ghid despre cum trebuie sa fie carnea atunci cand o apasati, in timpul gatirii. Cum sa testati carnea de vita.

Exact cum simtiti zona din palma atunci cand miscati degetele conform imaginii de mai jos, tot la fel trebuie sa simtiti si carnea, in functie de cat de bine doriti sa fie facuta:

ho to cook the perfect beef

                               sursa foto: http://ourbestbites.com/

Pe romaneste:

  • Rare: in sange, trei sferturi din carne ramane cruda. Se gateste maxim 2 minute pe fiecare parte
  • Medium rare: cea mai gustoasa, din punctul meu de vedere, metoda de preparare. Timp de preparare: 3 minute pe fiecare parte
  • Medium: cea mai mare parte a carnii este maronie, iar interiorul rozaliu. Timp de preparare 5-6 minute pe fiecare parte
  • Medium well: deja de aici vorbesc din carti. Se pierde gustul.  Evident, fiecare o pregateste cum prefera :). Timp de preparare: 8 minute pe fiecare parte
  • Well done: din pacate, cam asa se consuma pe la noi. Si este foarte usor sa arzi de fapt carnea si sa devina tare. Si normal ca nu mai incerci a doua oara. Timp de preparare: 10-12 minute pe fiecare parte.

Eu o pregatesc rare, medium rare si cateodata medium.

Evident, conteaza foarte mult si calitatea carnii. Sunt multe de spus despre cum trebuie sa fie carnea, cum trebuie crescute si intretinute animalele.

Mai bine nu va bateti capul cu astea..comandati carne direct de la  iCarne.ro. Este mult mai simplu. Spuneti ce vreti, sau ce vreti sa gatiti (va dau de treaba, baieti :)) si ei va livreaza produsul. La usa! Proaspat! Nu, nu glumesc! Chiar proaspat!

Sa incepem cu un antricot de vita rasa Montbeliarde ( de la iCarne.ro, desigur).Antricot cimbru si usturoi 2

Antricotul are o fibra grasa care-l strabate, motiv pentru care are o savoare aparte. Se pregateste foarte usor la gratar.

Ingrediente antricot de vita cu cimbru si usturoi:

  • o bucata generoasa de antricot (sau 2 bucati normale)
  • ulei de masline
  • 5 catei de usturoi generosi
  • 50 g unt

Condimentati bucatile de carne cu sare si piper.

Puneti o lingura de ulei de masline intr-o cratita incinsa. Puneti antricoatele in tigaie si lasati-le cate 2 minute pe fiecare parte. Sa nu uitati de margini – tineti cu un cleste carnea astfel incat si marginile sa se prajeasca.

Adaugati 2 crengute de cimbru si usturoiul zdrobit cu palma (sa nu-l pisati!).

Puneti untul si intoarceti iar carnea. Nu lasati untul sa se topesca complet. Luati cu lingura din sosul de unt si stropiti carnea direct pe foc direct pe foc. Apoi ungeti carnea cu cateii de usturoi care s-au prajit langa ea. Trebuie sa va miscati repede, sa nu prajiti carnea prea mult.Antricot cimbru si usturoi

Scoateti carnea pe un tocator de lemn si lasati-o cateva minute sa se odihneasca.

Atacati! :)Antricot cimbru si usturoi 3

Ei? Nu-i asa ca este usor? Si ca nu va mai poate opri nimeni?

Este! Pentu ca daca iCarne..ai cu ce :)

www.icarne.ro

Enjoy!

Sursa: Gordon Ramsay

 

Don't be selfish...Share on Google+Tweet about this on TwitterShare on Facebook

2 Comentarii

  • comment-avatar
    Cris iunie 22, 2015 (12:25 pm)

    Ce bine arata! :) Yum! P.S. Si pozele sunt asa faine. Felicitari pentru progrese!

Intorduceti codul de siguranta

captcha