Antricot cu porumb, fasole verde la gratar si cartof copt cu branza cedar – Jolene, Dolly Parton

Din nou, noi, femeile…

Indiferent de ce ni se spune, sau cat de importante suntem in viata unui barbat, atunci cand ne lovim de cate o „Jolene”, ne reducem la o dimensiune gandaceasca de incepem sa ne cautam prin rosturile de la gresie. Sau imbinarile parchetului. Sau micile imperfectiuni ale asfaltului.

Nu, nu ne comparam cu „Jolene”.  Pentru ca o comparatie presupune sa examinezi doua lucruri cu aceleasi specificatii tehnice.

Incepem insa sa le analizam! Admirativ, desigur…

Pentru ca este de admirat o femeie care arata impecabil din orice unghi ai privi-o. Care miroase fabulos, care are o atitudine de te-ngroapa instant, care domina efectiv orice loc in care ii calca minunatul picior cu firava-i glezna.  Si pantofi pe masura.

Apoi trecem la asa zisele „micile detalii” –  pielea perfecta, ochii in culori naucitoare, parul dresat mai ceva decat Lassie, zambetul proaspat ca o primavara, vocea suava ca o adiere de vant varatic …

Nu ne intereseaza intelectul. Daaar… ne creste self-esteem-ul daca descoperim ca „Jolene” are frivolitati peste limita noastra. Limita ce tinde sa devina mai putin permisiva cand ne punem pe judecat :p.

Cam asa e si cu mancarea.

Sigur, te intimideaza o farfurie care pare o sculptura in toata regula, cu linii perfecte si culori alese parca de expertii Pantone. Si pe mine ma intimideaza. Si ma intimideaza multe „Jolene”.

Dar probabil ca si eu as intimida o Jolene daca incep sa-i explic cu sta treaba cu antricotul. iAntricotul! (marca proprie icarne.ro…ferma de unde iau carne proaspata si la calitatea pe care mi-o doresc).

Pentru evitarea oricarei intimidari…aveti mai jos un clasic….intr-o prezentare clasica…
Antricot cu porumb, falose verde si cartof copt 33

Ingrediente antricot cu porumb, fasole verde la gratar si cartof copt:

  • 2 bucati iAntricot de vita ( nu cautati pe net iAntricot, ca nu gasiti! Trebuie sa sunati la iCarne.ro si le spuneti parola „iAntricot” si stiu ei ce sa va livreze)
  • fasole verde (am folosit Bonduelle Vapeur)
  • porumb (tot Bonduelle, conserva)
  • ceapa rosie
  • cateva rosii cherry
  • 2 cartofi medii
  • 2 linguri de smantana
  • 2 linguri branza cedar rasa (sau orice alt tip de cascaval vreti)
  • sare, piper
  • fulgi de chili

Incingeti cuptorul la 200º C

Incepem cu cartofii copti : ii spalati, fara a-i curata de coaja. Ii ungeti cu ulei de masline si ii intepati din loc in loc. Ii puneti la copt intr-o tava tapetata cu hartie de copt pentru aproximativ 50 de minute.

Scoateti cartofii din cuptor si taiati-i pe jumatate. Cu o lingura, si cu grija, scoateti miezul cartofului fara a rupe coaja. Vezi avea nevoie de coaja mai tarziu.

Amestecati miezul cartofului cu smantana, cascaval, sare, piper si fulgi de chili. Umpleti din nou coaja cartofului cu amestecul obtinut si bagati din nou la cuptor pentru vreo 15-20 de minute (pana se rumeneste frumos).Antricot cu porumb, falose verde si cartof copt 22

iAntricotul (iCarne.ro):

Il asezonati cu sare, piper si fulgi de chili si il puneti pe gratarul incins (de aragaz) uns cu putin ulei! 2-3 minute pe fiecare parte si aia e! Aveti aici instructiuni detaliate despre cum sa pregatiti vita.

Dupa ce ati gatit iAntricotul il lasati la odihnit 5 minute, timp in care aruncati pe gratar rosiile cherry, fasolea verde si boabele de porumb. 3-4 minute dureaza „coacerea” legumelor. Sa nu uitati sa perpeliti si cateva rondele de ceapa rosie. Daca aveti porumb fiert, puneti-l direct asa pe gratar. Apoi il curatati de boabe.

Intr-un castron puneti boabele de porumb, fasolea verde si rosiile cherry si le asezonati dupa gust cu sare, piper, ulei de masline si suc de lamaie.

Rosiile mele cherry s-au intimidat si nu au vrut sa stea la poza. Desi le-am rugat. Le-am si complimentat ca ele sunt „Jolene-ul” farfuriei. Nimic! Acide pan’ la Dumnezeu! N-au vrut si pace!

Antricot cu porumb, falose verde si cartof copt 11

 

Revenim la „Jolene”. Este normal sa admiram si sa tindem spre perfectiune. Dar perfectiunea, ca si ratiunea, tine de personal.

Si nu uitati ca la randul vostru sunteti „Jolene” pentru alte persoane. Asa ca … sus stima de sine!

Enjoy!

 

Don't be selfish...Share on Google+Tweet about this on TwitterShare on Facebook

Nu sunt comentarii

    Intorduceti codul de siguranta

    captcha