Andive umplute – Sail, Awolnation

Erai intr-o barca. Trageai la vasle usor. In ape line. Mici vartejuri pe ici, pe colo. Totul sub control.

Apoi ajungi intr-un lac. Glacial. Mic. Linistea care domneste pe el iti bubuie literalmente in urechi. Nu pricepi cum ai ajuns acolo. Erai pe un rau. Acum doar stai.

Trebuie sa scoti barca din apele inghetate. Tragi de ea ca nebunul. Iese.

Gasesti intr-un final un rau. Te urci din nou in barca si incepi iarasi sa vaslesti. Raul se mareste. Si se mareste…Si se mareste…

Cascada! Cascada?!?!

Iti pui repede vaslele in barca te apuci cu mainile de marginile ei, inchizi ochii, iti tii respiratia si speri ca nu va fi o cadere prea mare. Si nici apa prea adanca.

Normal, nu ai vesta de salvare. Ar fi prea usor.

Incepi sa cazi. Si cazi.

Auzi zgomotul infernal care te inconjoara, dar nu deschizi ochii. Speri sa aterizezi cu bine.

Ajungi in apa. Te scufunzi. Incepi sa te zbati sa ajungi la suprafata.

Apa parca a prins viata. Are maini si te trage mai jos.

Incepe sa fie liniste. Deschizi ochii si vezi in jurul tau doar apa. Multa apa. Ai obosit. Nu te mai zbati.

Parca totusi e bine aici, sub apa. Te abandonezi. Nu mai trebui sa vaslesti, nu mai trebuie sa alegi pe care brat al raului sa mergi, nu mai trebuie sa faci nimic.

E frig. Si nu ai aer.

Aer!

Te simti fragil, ca o andiva. Si simti ca nu mai putere sa ajungi la suprafata.

Dar ai un continut bogat. Si satios.

Incepi sa dai, din nou, bezmetic din maine si din picioare. Te agati de orice pestisor si incepi sa urci.

Vezi si-o sirena. Ignor-o. E ireala. Nu exista sirene.

Mai ai putin…te fortezi…si iesi la suprafata.

Tragi puternic aer in piept.

Si apoi continui sa navighezi..

andive umplute 2

Ingrediente andive umplute:

  • 4 frunze de andive
  • 180 gr carne tocata de vita
  • 1 ou (galbenus)
  • 1 ou intreg
  • 2 linguri de faina
  • 300 gr de cartofi
  • 50 gr morcov
  • cateva fire de patrunjel
  • 300 gr rosii decojite
  • o lingura paste de tomate
  • ½ frunza de dafin
  • o rosie proaspata taiata cuburi (de preferat sa o si decojiti)
  • 5 catei de usturoi (2 catei pentru amestecul de carne si 3 catei pentru sos)
  • un praf de scortisoara
  • un praf de nucsoara
  • un praf de curcuma
  • piper si sare dupa gust
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • 1/2 ceapa
  • 1 pahar de apa

Morcovul, cartoful si ceapa le razi prin razatoarea mare, le scurgi bine, apoi le pui peste carnea tocata.
Adaugi peste carne un galbenus de ou, 2 catei de usturoi tocati, curcuma, nucsoara, scortisoara, sare si piper dupa gust si amesteca-le foarte bine.
Umple o fruna de andiva cu amestecul de carne si apoi pune o alta frunza deasupra ca intr-un sandwich. Nu trebuie sa fii delicat.

andive umplute 3

Bate oul ramas bine. Pregatesti o farfurie cu faina.

Andiva umpluta o dai prin faina, dupa aceea prin ou si apoi o pui la prajit intr-o tigaie cu ulei incins pana ce capata culoarea aurie. O scoti pe un servet de hartie pentru a elimina excesul de ulei de pe andiva.
Intr-o oala pune uleiul de masline, cei 3 catei de usturoi ramasi. Adauga apoi pasta de tomate si rosiile proaspete (rase sau tocate marunt), roșiile decojite taiate, piper negru boabe, foi de dafin si 300 ml de apa. Dupa ce incepe sa fiarba, adauga andivele umplute si se lasa totul la foc mic pentru 25- 35 minute.

 

andive umplute 1

Si dupa ce mananci bine, continui din nou sa vaslesti.

Dupa fiecare cascada, raul prinde si mai multa putere.  Si ce daca vei da si de ape tulburi?! Si maloase?!

Continua sa vaslesti. Ca sa ajungi in ocean.

Pentru ca oceanul..trebuie explorat.

Sigur, sunt rechini acolo. Dar tu esti aliat cu delfinii.

Multumesc, Daniel, pentru provocare!

Enjoy!

Sursa: Chef Joseph Hadad, Cooking with Joseph
Don't be selfish...Share on Google+Tweet about this on TwitterShare on Facebook

Nu sunt comentarii

    Intorduceti codul de siguranta

    captcha