Al doilea eveniment culinar – Contratimp

poza

Nu ma pot duce maine la evenimentul Sachertorte fara sa va povestesc cum a fost cel de-al doilea eveniment culinar.

Asadar…

Duminica, 28 septembrie 2014.

Al doilea eveniment culinar. A doua noastra experienta. Primul eveniment in spatiu public.

28 de persoane. Nu stiu daca ati inteles..28 de persoane! Trei feluri de mancare in meniu ! Pentru noi, colosal!

Normal ca ne-am complicat viata! Am ales din nou mancaruri care nu se fac prea usor si care necesita timp. Si atentie. Si odihna!

La timp si odihna stateam prost. Chiar foarte prost –  aveam deja lacune mari de somn – am dormit vreo 14 ore in cele 4 zile de dinaintea evenimentului nostru culinar. Bine macar ca au fost niste zile productive si frumoase.

Bogdan, avea si el probleme cu timpul. Dar cine nu are?!

Am gatit , si eu, si Bogdan, pana la 2 dimineata! Ne trimiteam poze din timpul „productiei” si ne incurajam ca o scoatem la capat cumva.

Dimineata era rupti. Dar, ca intotdeauna, cu zambetul pe buze.

Nu mai stiam exact cate persoane vor veni.  Uitasem lista acasa :).

Eram putin stresati, pentru ca atunci cand esti intr-o locatie, lucruri functioneaza diferit. Spre exemplu, meniul de bauturi este mai amplu, si cand iti vin 28 de persoane cam in acelasi timp…mmmm…distractie  – sa nu o intrebati pe Irina de subiectul asta, va rog :). Important este ca toata lumea a fost hidratata corespunzator.

Sa trecem la meniu:

Piperchi targasiti – au implicat vreo 15 kg de ardei (taiati frumos, cubulete, si apoi prajiti), 6 kg de rosii (decojite, pe crud, pasate si apoi fierte bine), branza de oaie si lipii pufoase calde. Bogdan a avut pe cap ardeii. Eu, rosiile (am scapat ca prin urechile acului :p).

Bun! Bun ! Am mancat o portie generoasa la finalul evenimentului. Voi reveni cu reteta!

piperchi

Confit din aripi de curcan – s-au facut lent. Lent rau! Ca asa zice reteta. Tot Bogdan s-a chinuit cu curcanul.

Dulceata de ceapa – vreo 3 kg de ceapa , tocata (noroc cam am avut ajutoare), zaharisita, aromata cu zeama de portocala si vin. In curtea mea. FGM de senzor de gaze care porneste la vaporii de vin!!!! L-am dezactivat! Nu stiti ce inseamna fgm?..cercetati :)

Piure – vreo 7 kg de cartofi, cu lapte, unt si smantana lichida. L-am pregatit la fata locului. Recunoastem, l-am servit cam rece. Dar promitem sa nu mai facem!

Cubulete de rosii pentru culoare si acidicitate in farfuria cu confit.

conf

Desertul – baclava. Multi nervi. Muuulti! Oboseala maxima. Niscai greseli. Se putea mai bine…mea culpa. Nu ma prind de ce unii au cerut portii suplimentare. Da’ na. Fiecare cu gustul lui…si cu incurajarea aferenta…multumesc!

bclv

In curtea Irinei au ramas servitul, bauturile, debarasatul…. si dupa cum vedeti, radia de bucurie :). Si din nou, a spalat ‘nspe vase. A curatat si 7 kg cartofi. Eroina!

irina

Nu am reusit sa fiu prezenta asa cum mi-as fi dorit printre invitati. Asa ca nu am avut un reper exact de cum s-a derulat eventul in „sufragerie”.

Eram putin ocupata…cu rosul oaselor..

DSC_1776

Recenzii bune am primit, ce-i drept (vorbiim despre eveniment, nu despre oase). Am primit si recomandari – pe care le asteptam.

Auzeam rasete. Ne bucuram. Au fost si cateva farfurii „linse”. Din nou, ne bucuram.

Eram insa atat de obositi incat nu am reusit sa realizam ca, totusi, am mai depasit un prag.

Am realizat cateva zile mai tarziu :).

In sala 07 m

La masa 01 m

Irina Bogdan 01 m

In sala 08 m

Evenimentul s-a terminat intr-un fel…wow, pentru mine. Dragii mei prieteni mi-au facut cadou un curs culinar cu Chef Joseph Hadad!

In sala 09 m

Deci, ma specializez!

Multumim celor care ne-au fost alaturi si celor care ne incurajeaza mereu.

A fost dragut ca am avut si persoane pe care nu le cunosteam! Speram sa mai poposeasca pe la noi.

Si va multumim Adina si Razvan pentru ospitalitate si ajutor! Daca ne mai primiti, mai venim :).

Si multumita lui Razvan A. Voiculescu (proprietarul locatiei..o locatie foarte frumoasa si primitoare, de altfel – Espace Minoux) avem si pozele astea frumoase. Mai multe detalii despre Razvan gasiti aici: http://blog.razvan-voiculescu.ro

In bucatarie detaliu 01 m

A fost un eveniment contratimp. Am invata multe. Si cu siguranta continuam.

Sper sa ma pot recompensa in vreun fel pentru toata sustinerea voastra si pentru caldura cu care ma inconjurati!

Sunt foarte, foarte norocoasa!

Va multumim, din nou. Si din nou. Si din nou :)

PS: am o mica rugaminte..mancati fratilor si voi intr-o singura farfurie si folositi un pahar pentru orice tip de bautura! Ca ne ucideti cu spalatul, zau asa! :)

 

Don't be selfish...Share on Google+Tweet about this on TwitterShare on Facebook

2 Comentarii

  • comment-avatar
    Andreea Uceanu octombrie 12, 2014 (2:22 am)

    Felicitari dragilor! Din motive ‘tehnice’ nu am reusit sa fim alaturi de voi ..dar data viitoare nu ratam! Like like like

Lasă un răspuns către Andreea Uceanu Cancel reply

Intorduceti codul de siguranta

captcha