1000 g de frisca – 365 de zile de umor

Ingrediente:

  • 1000 g smantana lichida pentru frisca
  • 200 – 300 g zahar pudra

Este important sa tineti smantana la rece minim 6 ore inainte de a o folosi.

Incepeti sa mixati smantana la viteza maxima. Folositi un bol inalt. Sa nu va stropiti.

Cand smantana incepe sa prinda volum, cam dupa 5 minute, adaugati zaharul pudra. Mixati pana ce frisca devine densa.

Opriti mixerul si verificati daca frisca se tine tare pe paletele mixerului. Daca vreti sa aveti o frisca atat de ferma incat sa puteti face arhitectura din ea, mixati cate 5-10 secunde pana ajungeti la consistenta dorita. Sa nu o fortati totusi. Nu vreti sa se taie.

Dupa ce ati ajuns cu frisca la consistenta dorita…… va bagati fata-n ea. Pam-pam!

DSC_0737edited

Este imperios necesar ca masca de ten din frisca sa fie aplicata pe 1 ianuarie, la drum de seara.

Traditia, care dateaza din timpuri vechi, stravechi, mai exact din 01.01.2015, spune ca persoanele care isi prepara singure un kilogram de frisca si lasa un prieten sa le tranteasca o farfurie (plina cu frisca) pe fata vor avea un an plin de dulce si gol de riduri.

In cazul meu, activitatea de aruncare a farfuriei pline ochi cu frisca a fost preluata de Madalina pentru ca-i luceau ochii mai rau ca becurile din brad si pentru ca mereu si-a dorit sa faca asta.

Si daca faci un prieten fericit in prima zi a anului, alti 1000 de prieteni te vor face pe tine fericit.

DSC_0742edited

Dupa activitatea de preparare – aruncare frisca, musai trebuie sa faci poze intr-un mod serios, ca nu ne batem joc de frisca.  Apoi postezi pe Facebook. Astfel iti asiguri 365 de zile pline de umor.

Va doresc ca in 2015 sa aveti un ten corespunzator, sa fiti luminosi si zambareti.

Multumesc! 

Don't be selfish...Share on Google+Tweet about this on TwitterShare on Facebook

4 Comentarii

  • comment-avatar
    madalina ianuarie 1, 2015 (10:57 pm)

    Prima dorința de anul asta…check ! Se anunță un an senzațional de spectaculos și dulce !!!

  • comment-avatar
    Daniel ianuarie 7, 2015 (6:24 pm)

    paaaaiii….cum, asa, fara nici un tam-tam, iti bagi fata pam-pam ?!?

Lasă un răspuns către Roxana - Light Good Food Cancel reply

Intorduceti codul de siguranta

captcha