Înghețată naturală, fără zahăr, în doar câteva minute, cu More Juice Press de la Zepter

Dacă ți-e poftă de înghețată delicioasă și aromată, dar vrei să fie naturală, fără pic de conservanți, și să o și pregătești acasă, în doar câteva minute, atunci soluția ideală este să o prepari cu aparatul More Juice Press de la Zepter. More Juice Press folosește o tehnologie de extracție lentă, un proces inovator în două etape, care zdrobește și presează delicat pulpa fructelor și a legumelor, în loc de a o toca. Astfel, acestea își păstrează intacte ... Continue Reading

Ou copt cu bacon – Is not too late, Three Days Grace

Cat de tarziu este de fapt "nu e prea tarziu"? Unii dintre voi se incrunta. Altii inteleg. Depinde de tarziul fiecaruia. Daca in mod constant iti mananci micul dejun la pranz, considerand ca nu-i prea tarziu,  sari direct la cina. Si uiti de pranz. Si constati ca " nu-i prea tarziu" devine de fapt mancatorul de timp. Eliptic, nu? Si "nu-i prea tarziu" este prescurtat... Ingrediente mic dejun tarziu - ou copt cu bacon 1,2 oua (depinde de "intarzierea" ficatului fiecaruia" ... Continue Reading

Sarbatoare cu MaiestrIE, La Bordei

Sarbatoare cu MaiestrIE, La Bordei  Desi am ajuns in iulie, tot vreau sa va povestesc cum am ajuns sa o imbrac pe Ilinca penru prima data intr-o ie, intr-un costum traditional romanesc.  Vineri, 23 iunie, am fost invitate la restaurantul La Bordei, restaurnat ce a gazduit expozitia de arta traditionala si moderna, sustinuta de Atelierul de creatie by Ionela Bran. Evenimentul a facut parte din suita celor organizate frecvent de catre Ionela Bran, doctorand in etnologie si pasion... Continue Reading

Bucharest Cooking School – ai fun, gatesti cool si meet oameni misto

Cand e vorba de gatit, vocea poporului zice: e foarte greu dom'le cu gatitu', si numai cei nascuti cu stea in frunte si har in maini pot face treaba asta! Si daca ursitoarele nu ti-au zis la nastere ca ai potential de bucatar iscusit, nu o reusesti in veci sa tai o ceapa julienne sau sa intelegi procesul de blansare! Fereasca Sfantu' sa prepari vita medium-rare, moelleux aux chocolate sau sushi!! Astea-s numai pentru alesii alesilor!! Mai oameni buni! Tehnicile de gatit se invata! ... Continue Reading

Ziua Internationala a iei – 23 iunie

Restaurantul La Bordei și Atelierul de creație by Ionela Bran vă invită vineri, 23 iunie în intervalul orar 12:00-18:00 la expoziția de costume populare românești și atelierul interactiv prilejuite de Ziua Internațională a Iei. Veți asista la coaserea unei ii și la săvârșirea unei icoane pictate pe lemn, în atmosfera inspirată, conținând elemente originale dacice, a restaurantului La Bordei. Organizatorii va propun să experimentați un meniu tradițional român... Continue Reading

Festivalul blogurilor si vinurilor – intalnirea lui Bachus cu Xerxes

Stiti ce-i ala un festival? Serios, stiti ce e? Conform dex, FESTIVAL este o manifestare artistica \cu program variat si caracter festiv. Bine, bine, dar ce-i artistic in vin?! Sau mancare?! Ei, dragii mei, totul este artistic in vin sau mancare. Iar combinatie dintre ele....face orice artist din orice domeniu sa lase totul balta si sa se lase prada lui Bachus si a lui Xerxes. Festivalul Blogurilor si Vinurilor a fost o manifestare ultra-artistica, cu program variat cu muuulte ... Continue Reading

Sandvis cu pui si sos de iaurt cu mustar

Din seria "provocarea #RasfatulResturilor de la Food Revolution" revin cu un sandvis din resturi. Ieri am facut o ciobita de pui de tara de lesini! Din aia de miroase in tot blocu'. Din aia de mananci si cu degetele doar doar sa-ti mai ramana o aroma de ciorbita pe undeva. Cred ca ciorba are nevoie de postare separata... La ciorba am fiert un pui. Pulpele si pieptul le-am scos dupa ce au fiert cu scopul de a le folosi la alte mancaruri. Fara sa-mi si propun ceva anume. Nu este prima data ... Continue Reading

Food Revolution Day 2017, Grădina Verona București 20-21 mai 2017 #RăsfăţulResturilor

Școala de Nutriție și Stil de Viață Sănătos Începând cu luna martie, ȋn cadrul zilelor “Școala Altfel” s-a lansat primul program de educaţie alimentară practică și ȋnşcolile de stat - "ȘCOALA DE NUTRIȚIE ȘI STIL DE VIAȚǍ SǍNǍTOS" -, cu avizul MENS, program susţinut de Selgros Romania şi “Sănătatea începe din farfurie”, ȋn parteneriat cu Food Revolution Romania - campanie iniţiată la nivel global de Jamie Oliver. Programul este dedicat copiilor ... Continue Reading

Avocado toast cu halloumi si rodie – Provocarea #RasfatulResturilor de la Food Revolution

Era o vreme cand faceam cumaparaturi cu carutu'. Ala mare! Si Doamne cate risipa faceam. Si de bani, si de mancare. Usor, usor, am evitat sa mai cumpar ca nemancata :). Nu sunt nici acum acolo unde mi-as dori din punct de vedere eficienta cumparat-gatit-mancat-aruncat (mi-as dori ca partea cu aruncatul sa dispara de tot) Dar invat. Este un proces continuu. Tine de disciplina si de exersare. Dupa ce am primit provocarea celor de Food Revolution Day by Jamie Oliver, acum o ... Continue Reading

Festivalul blogurilor și vinurilor: sâmbătă, 27 mai, la ARCUB în Centrul vechi

În jur de 30 de bloggeri de diverse specialități: gastronomie, vin, fotografie, călătorie, modă și frumusețe, pe scurt lifestyle, se reunesc la ARCUB din Centrul Vechi, sâmbătă, 27 mai, pentru o întâlnire în premieră cu publicul fiecăruia și cu cele nu mai puțin de 1.200 de vinuri participante la concursul internațional de vinuri, International Wine Contest Bucharest. O expoziție de vinuri de la o serie de crame românești și produse food și non food  va completa panoul ... Continue Reading