Tarta intoarsa cu pere si caramel – Lots Sometimes, Glasvegas

Cateodata se-ntampla multe chestii concomitent si nu-ti mai amintesti nici sa respiri normal, daramite sa mai si gatesti. Sau sa mai scrii. Cateodata este mult de bine sau mult de rau. Sau mult din amandoua si tinzi sa te pitesti undeva si sa astepti. Ce?..nici tu nu stii. Cateodata te plesnesc doruri de nedescris sau de nescris, cateodata ai muta muntii cu furia stransa. Cateodata auzi pasarelele cum canta si te bucuri de soare si cateodata stai zile in sir in casa. Fara sa deschizi ... Continue Reading

Carrot cake – Highway to hell – AC/DC

Carrot cake - un tort foarte "sanatos". Doar are in compozitie morcovi - izvorul portocaliu de vitamine. Morcovul are un continut ridicat de carotenoizi (de aici culoarea portocalie), in principal beta-caroten, care este transformat de organism in vitamina A, numita vitamina frumusetii, cu efecte directe pentru piele, inima si sistem imunitar. Pe langa vitamina A, mai exista in morcov si vitaminele B1, B2, B6, C, E, K, P, PP. ( P si PP?!). Morcovul mai are si saruri minerale, absolut ... Continue Reading

De multe ori omleta. Cu Razvan Exarhu

Primesc un e-mail "In limba e placerea! Episodul 1: Omleta perfecta!"  Dau mai jos... "EGGS. BUBBLES & CONVERSATION. By Razvan Exarhu.  Omleta perfecta este definitia diminetilor senzuale. Iar daca adaugi si un pahar de prosecco, totul capata sens. Razvan Exarhu va invita la un curs de gatit cu oua! ......"...etc... Serios?! Pai ce?!?! Nu stiu eu sa fac oua??!! Si ca sa vedeti ce desteapta sunt, stiu sa prepar oul in mai multe feluri... Ou ochi, zdrente de ou, ou ... Continue Reading

Titan by Liliac – Killing me softly, Roberta Flack

TITAN este Vin (da, scris cu V mare). Pentru ca este un Vin crescut cu atat de multa pasiune, explicat cu si mai multa pasiune, incat parca-i simti nobletea inainte de a-l gusta! Am invatat in ultima vreme ca vinul de calitate are poveste. Poveste pe care o simti de cand iti apropii paharul de nas. Povestea TITAN incepe insa de la soiul de struguri Feteasca Neagra, cel mai vechi soi autohton. Continua cu dragostea cu care sunt ingrijiti strugurii. Apoi cu notele care-i sunt ... Continue Reading

Cartofi la cuptor cu branza feta – Final Countdown, Europe

Numaratoarea finala...de fapt nu exista. Mereu incepe alta. Fie ca urcam, fie ca coboram (cacofonie la partea cu coborarea.....de ce oare?!) Poate cateodata ar fi bine sa nu mai numaram. Sa ignoram putin timpul si sa mergem mai departe fix cu ceea ce avem. Timpul oricum trece. Si nu ne-ntreaba. Noi de ce sa ne gandim mereu la el? De ce sa ne batem capul de cum si de ce? Mai bine ne uitam in jur si facem o mancare gustoasa cu ingrediente de baza...  Ingrediente cartofi la ... Continue Reading

Cheesecake cu pamant din ganache de ciocolata neagra si chipsuri de capsuni – Living la vida loca, Ricky Martin

Ce-o insemna sa-ti traiesti viata? Pentru unii inseamna echilibru, pe altii inseamna sa fie intr-o continua descoperire. Pentru unii inseamna traditie, pentru altii nu inseamna nimic. Pentru unii inseamna, din pacate, doar masini bengoase, bautura si femei, pentru altii tine de senzatii si trairi. Pentru fiecare inseamna cate ceva. Important este sa traim asa cum simtim, dar fara ai deranja pe ceilalti. Sa traim ramanand cu picioarele pe pamant, sau uneori putin nebuneste, pe ... Continue Reading

Pasca

Cartea Exodului povesteste ca evreii au plecat in mare graba din Egipt si n-au mai avut timp sa-si pregateasca obisnuita paine dospita. In amintirea acestui eveniment, evreii mananca timp de opt zile numai mața (denumirea in ebraica a pascai) Mața se face dintr-un aluat nedospit, obtinut dintr-un amestec de apa si una din cele cinci cereale: grau, secara, orz, ovaz sau alac. Pasca se mai numeste si "painea saracilor" in traditia evreiasca pentru ca evreii saraci continuau s-o manance ... Continue Reading

Urzici cu leurda – Formidable, Stromae

Toti stiu calea cea mai buna spre orice. Toti stiu reteta unei vieti fericite, cum se fac copiii si cum se cresc. Toti sunt formidabili. Multi inchipuiti. Vrei sa fii si tu formidabil. Si sa apartii lor. Formidabililor. Si pare ca cu cat vrei mai mult, cu atat formibalul asta se indeparteaza. Si dintr-un posibil candidat la "formidabil", devii ciudat. Prin definitie formidabil este ceva neobisnuit. Vezi?!..este o linie atat de fina intre ciudat si formidabil. Fii un ... Continue Reading

Fusilli cu branza si rosii deshidratate (cheese macaroni)

Uite o reteta gata in 30 de minute. Cu tot cu coacere:     Ingrediente fusilli cu branza si rosii deshidratate (cheese macaroni): 250 g paste  50 g unt 1 lingura faina 300 g telemea mai sarata 400 g lapte 1 lingurita generoasa de mustar 10 rosii deshidratate 2 linguri pesmet 2 linguri parmezan ras   Fierbeti pastele cu 1 minut mai putin fata de timpul indicat pe cutie. Dupa fierbere NU le treceti prin apa rece. Niciodata sa nu ... Continue Reading

Design de interior. Pentru caini

Ea este Tasha. Golden Retriever. 2 ani.   Are un viitor stralucit ca designer de interior. Si-a descoperit pasiunea pentru design pe la vreo 6 luni. Ii plac pernele decorative – le remodeleaza dupa principii stiute doar de ea, peretii – face teste asupra calitatii gletului, si covoarele – sapa neobosita in ele...reaseaza tesatura! Sigur, nu uitam de pantofi. Doar vorbim despre o ea. Este foarte selectiva si are un bun gust desavarsit – alege doar pantofii noi, si ... Continue Reading