Ce ,,gust” are viitorul în România? Îl descoperim împreună la primul Congres de Gastronomie și Vin din România!

România găzduiește primul Congres Național de Gastronomie și Vin, între 7 și 8 iunie 2017, la Hanul Gabroveni din București, unde se vor reuni profesioniști și pasionați din domeniu. Pornind de la principiul ,,suntem ceea ce mâncăm”, evenimentul aduce în dezbatere ,,Mâncarea românească, între istorie, identitatea actuală și oportunitățile de viitor”. Congresul Național de Gastronomie și Vin este organizat de Revista Vinul.Ro în parteneriat cu Rare Foods Services, ... Continue Reading

Le Grenier a Pain – A Paris, Yves Montand

A Paris! Ce frumos este sa bei o cafea aburinda intr-o dimineata devreme, A Paris. Ce frumos este sa cutreieri cartierele impreuna cu vantul si sa vezi Soarele cum se oglindeste in Sena. Ce minunat este sa simti mirosul de paine proaspata! Sau sa-ti incepi ziua cu un croissant cu unt si sa o inchei cu un eclair. Ah! Ce dor imi este de Paris! Stiu cel mai bun mod de a-mi alina dorul! La Le Grenier a Pain! A Bucuresti Aici pot sa beau o cafea dimineata devreme. Sa ma bucur de ... Continue Reading

Dancing lobster – Minh’Alma, Mariza

  Cunoastem cu totii spiritul temerar al portughezilor. Daca nu erau ei, probabil ca mai dura ceva vreme pana ce se gasea calea maritima dintre Europa si India si pana ce se descoperea capul sudic al Africii. Daca nu erai ei nu aveam muzica fado. Un fel de doina noastra. Daca nu erau Jose si Rodica nu aveam singurul restaurant portughez din Romania, Dancing Lobster.   Si daca nu erau fetele de la Koon nu aflam asa de repede de restaurant si mai dura ceva pana ce ... Continue Reading

Lipie cu humus si leurda – Vine, vine primavara

Vine, vine leurda! Se asterne in toata tara! Leurda prin paduri, hai sa o adunam, copii! Pentru mine leurda este un fel de ghiocelul plantelor comestibile. E verde, are niste flori mici  si albe si miroase. A usturoi :D. Cand apare leurda, stiu sigur ca a venit primavara (mai am eu niste repere, dar de amoru' articolului, punem reflectorul doar pe leurda). Leurda are un gust salbatic de usturoi. Are o corpolenta pe care nu o sa gasesti la alte frunze. Are personalitate. Poate ... Continue Reading

Aluat rapid pentru pizza

Repede, repede sa va dau reteta pentru aluatul de pizza. Este aluat din ala mai crispy. Adicatelea mai crocant. Scriu cat pot de repede :D. Asadar!   Ingrediente aluat pizza: 400 g faina 1 lingurita sare 240 ml apa calda 1 lingurita zahar 2 lingurite drojdie uscata activa (gasiti la Pakmaya) 2 linguri lei de marline. Puneti drojdia si zaharul in apa calda. Lasati 10 minute drojdia sa se dizolve. Puneti amestecul peste faina si sare si amestecati. Framant... Continue Reading

Ciocolata calda din ciocolata topita!

Il astept pe Mos Craciun. Stau cuminte langa brad, savurez o ciocolata calda facuta din ciocolata topita si ma gandesc la anul care tocmai se incheie! Ce an! Obositor si lung. Si cu revelatii. Si surprize. Care mai de care mai...neah!.....nu are rost sa ma uit la tot si toti cei care au fost. A  fost! Incepem iarasi. Cu temere, intrebari, sperante si picioruse in burta! Cele mai minunate picioare in burta pe care ti le poti lua. Sau la ficat..depinde de dispozitia zilei respective. ... Continue Reading

Tarta intoarsa cu pere si caramel – Lots Sometimes, Glasvegas

Cateodata se-ntampla multe chestii concomitent si nu-ti mai amintesti nici sa respiri normal, daramite sa mai si gatesti. Sau sa mai scrii. Cateodata este mult de bine sau mult de rau. Sau mult din amandoua si tinzi sa te pitesti undeva si sa astepti. Ce?..nici tu nu stii. Cateodata te plesnesc doruri de nedescris sau de nescris, cateodata ai muta muntii cu furia stransa. Cateodata auzi pasarelele cum canta si te bucuri de soare si cateodata stai zile in sir in casa. Fara sa deschizi ... Continue Reading

Carrot cake – Highway to hell – AC/DC

Carrot cake - un tort foarte "sanatos". Doar are in compozitie morcovi - izvorul portocaliu de vitamine. Morcovul are un continut ridicat de carotenoizi (de aici culoarea portocalie), in principal beta-caroten, care este transformat de organism in vitamina A, numita vitamina frumusetii, cu efecte directe pentru piele, inima si sistem imunitar. Pe langa vitamina A, mai exista in morcov si vitaminele B1, B2, B6, C, E, K, P, PP. ( P si PP?!). Morcovul mai are si saruri minerale, absolut ... Continue Reading

De multe ori omleta. Cu Razvan Exarhu

Primesc un e-mail "In limba e placerea! Episodul 1: Omleta perfecta!"  Dau mai jos... "EGGS. BUBBLES & CONVERSATION. By Razvan Exarhu.  Omleta perfecta este definitia diminetilor senzuale. Iar daca adaugi si un pahar de prosecco, totul capata sens. Razvan Exarhu va invita la un curs de gatit cu oua! ......"...etc... Serios?! Pai ce?!?! Nu stiu eu sa fac oua??!! Si ca sa vedeti ce desteapta sunt, stiu sa prepar oul in mai multe feluri... Ou ochi, zdrente de ou, ou ... Continue Reading

Titan by Liliac – Killing me softly, Roberta Flack

TITAN este Vin (da, scris cu V mare). Pentru ca este un Vin crescut cu atat de multa pasiune, explicat cu si mai multa pasiune, incat parca-i simti nobletea inainte de a-l gusta! Am invatat in ultima vreme ca vinul de calitate are poveste. Poveste pe care o simti de cand iti apropii paharul de nas. Povestea TITAN incepe insa de la soiul de struguri Feteasca Neagra, cel mai vechi soi autohton. Continua cu dragostea cu care sunt ingrijiti strugurii. Apoi cu notele care-i sunt ... Continue Reading