Cracked Cookies cu ciocolata belgiana si faina de migdale – Issues, Julia Michaels

Pai da! Am chestii. Nu probleme. Ci chestii. Toti avem chestii! Chestii care ca ne consuma, chestii care ne fac sa reactionam intr-un fel, chestii care, privite in ansamblu, fac din noi ceea ce suntem. Chestia mare este ca nici pana acum nu m-am prins daca e mai bine cand chestiile converg sau cand sunt in antiteza cu ale celuilalt! Da' m-am prins ca indiferent de situatie o ciocolata de calitate salveaza orice chestie! :) Ingrediente biscuiti crapati  cu ciocolata belgiana si ... Continue Reading

Ziua comunității gluten free

Ziua Mondială a Bolii Celiace este marcată de Asociația Română pentru Intoleranță la Gluten (ARIG) prin lansarea unei campanii de conștientizare cu scopul de a atrage atenția asupra subdiagnosticării, asupra nevoilor și problemelor comunității #glutenfree din România. Campania va continua duminică, pe 20 mai, când ARIG organizează primul târg al produselor gluten free.    Pe 16 mai, reprezentanții ARIG se vor afla la Camera Deputaților, unde vor organiza o ... Continue Reading

O carte-album, în premieră – Gastronomie românească de secol XXI – de azi

Pentru pasionații de gătit, de citit, de istorie... O carte foarte bine documentată.  O carte în care se simte în primul rând pasiunea celor care au scris-o! O incursiune fabuloasă în lumea gastronomiei românești, cu extrase din experiențele culinare ale autorilor din toată țara, rețete uimitoare și interviuri cu chefi, în urma unei documentări care a durat luni întregi - iată ce propune această carte-album de 160 de pagini, bilingvă - româno-engleză, tipărită ... Continue Reading

LILIAC a prezentat noua eticheta a vinurilor young.LILIAC 2017

 Crama LILIAC a organizat la mijlocul lunii februarie, in casa Qreator by IQOS, petrecerea dedicata brandului young.LILIAC, ocazie cu care a fost prezentată noua etichetă de vin, cu care a fost "imbracata" productia young.LILIAC 2017.  Eticheta a fost selectată în urma concursului anual, devenit deja tradiție, prin care cat mai multi tineri creativi sunt provocati să-și imagineze eticheta pentru urmatorul an, pornind de la premisele brandului. Prin acest demers, echipa LILIAC își ... Continue Reading

Lifestyle – Revista Vinul.Ro

Iti propun ca anul acesta sa fie anul descoperii vinurilor si gusturilor. Si mai ales, iti propun sa descoperi bucataria romaneasca. Eu cred in brandul nostru culinar. Daca nu stii de unde sa incepi, iti recomand revista Vinul.Ro. Revista Vinul.Ro apare lunar in romana si engleza, cu recomandari de locuri, oameni si gusturi bune. La intrarea in cel de-al zecelea an de la prima editie tiparita, cea mai veche revista de vinuri cu aparitie lunara din România, Vinul.Ro, devine o publicatie ... Continue Reading

Gingerbread Cheesecake – O ce veste minunata

Sunt fana cheesecake-urilor. Imi in mod special al cremosului New York Cheesecake. Nu m-am gandit niciodata pana cum sa incerc un cheesecake cu mirodenii de Craciun. Noroc cu Lurpak si cu provocarea lor de a gati 5 retete de Craciun. Altfel, nu gaseam minunatii asta de combinatie :). Modul de preparare necesita ceva timp. Dar merita :) Asadar, ingrediente Gingerbread Cheesecake:  Crusta: 25o g biscuiti 1 lingura zahar 3/4 lingurita scortisoara 100 g unt Lurpak ... Continue Reading

Glob de Craciun din Biscuite cu Unt

De cand cu provocarea Lurpak de a gasi 5 retete de Craciun cu untul Lurpak, ma tot dau peste cap sa gasesc si sa fac chestii inedite. Cum ar fi biscuitii de fata. Se fac in-cre-di-bil de usor si pot fi un cadou minunat de Craciun. Imi plac cadouri handmade - au suflet. Si au o energie aparte. Atentie: urmeaza o reteta cu 4 ingrediente! Ingrediente biscuiti cu unt si bomboane: 200 g unt 250 g unt 65 g zahar pudra bomboane cu interior tare Optional, puteti pune condimente ... Continue Reading

Leonidas – Sunday Morning, Maroon 5

Imi place Duminica.  Este ziua mea preferata din saptamana. Imi place senzatia aia de liniste pe care o are Duminica. Imi place lejeritatea zilei de Duminica. Imi place sa ma vad cu prietenii, sa beau cafea si sa mananc ceva dulce. Ciocolata. Sau cu ciocolata. Nici nu conteaza cum este vremea daca ai o cafea buna buna (de preferat gata preparata atunci cand te trezesti) si langa cafea cateva praline de ciocolata belgiana fina. Cateva praline de ciocolata  Leonidas. De fapt ciocolata ... Continue Reading

Mestesugari de gusturi – noul magazin in Piata Dorobanti

Mestesugarii de Gusturi au ajuns in Piata Dorobanti Pentru ca ce este bun trebuie sa ajunga ca cat mai multe persoane, „Mestesugari de Gusturi” a inaugurat un nou magazin, in Piata Dorobanti. Cristina si Ioan Smadu au ajuns cu produsele lor mai aproape de clientii fideli din zona de nord. "Mestesugari de gusturi" este o afacere de familie a sotilor Cristina si Iona Smadu inceputa in anul 2015 din dorinta de a produce mezeluri de calitate, bune ca acasa, la Sambata, localitatea de ... Continue Reading

Brunch is Back. La Athenee Palace Hilton.

Duminica este zi de rasfat. Fara doar si poate! Rasfatul culinar alaturi de prieteni si familie este idealul meu de a incheia o saptamana si de a ma pregati de provocarile uneia noi. Si cum te poti rasfata cat mai divers culinar daca nu la un brunch?! Eu sunt fan al bucatariei italiene, si brunch-ul de la restaurantul Roberto's, de la Athenee Palace Hilton m-a facut sa cred ca sunt pentru cateva ore in Italia. Brunch-ul  include o selectie bogata de aperitive, fructe de mare, ... Continue Reading